Aky poter na podlahove kurenie?

Prosim poradte....aky poter ste davali na podlahove kurenie? Cementovy alebo anhydritocy? Popripade kolko vas to asi cca vyslo? Je v tom velky cenovy rozdiel ...dakujem za kazdu info a radu
Odpovedať
1
2
@veverka123456 svojpomoc,betonovy,sklovlakno, nieco cez 200€ material. Plocha 130m2
Odpovedať
@veverka123456 my sme chceli anhydrit ale pri tom cenovom rozdiely sme dali nakoniec cementovy a sme spokojní. Cementovy komplet cena materiál +robota 1400€ (materiál sme si sami zohnali), anhydrit 3500€.
Odpovedať
@veverka123456 Vsak oslov par firiem, vyziadaj cenove ponuky a si v obraze. Anhydrid je jednoznacne topka, ale len ked ho robi kvalitny dodavatel.
Odpovedať
115m2 anhydrit priemer 6.5cm. 17€ za meter.
Odpovedať
Máme cementový, cenu si nepamatam, ale sme spokojní..,....
Odpovedať
Mam cementovy a uz v zivote by som si cementovy poter (okrem vlhkych priestorov/pod dlazbu) nedal.
Odpovedať
Anhydrit. Nabeh tepla v zime je naozaj veľmi rýchly. Ceny sú nepamätám.
Odpovedať
3000 €, v cene bolo zateplenie podlahy 10 cm (5+5) 100 polystyrénom, rozvody kúrenia rozdeľovač na 9 okruhov, skrinka rozdeľovača a betonáž cca 6 cm cementového poteru s materiálom. cca 95 m2.
Odpovedať
@zefe dovod? Co znamena vlhky priestor pod dlazbu?
Odpovedať
@sousedekovci89 ked tak pls firmu do ss diki
Odpovedať
110 m2 1500. priemer 5,8 cm Anhidrit Kolko by vysiel v takej ploche beton.poter?,🙂
Odpovedať
@profistavbari Betonovy poter 130 m2 200 e aky material prosim vas pekne???
Odpovedať
Článok sa načítava...
@radok poterak 0-4 18€ tona+cement,sklovlakno. Piasal som ale svojpomocne takze toto je len material!
Odpovedať
Samozrejme ze robotu pri tejto cene nikto nerata 🙂. Ale cca 9 kubikov poteru a len za 200 e kupovany material a na komplet ?
Odpovedať
@radok my sme brali 20 ton štrku (frakcia 0-4) a dve palety cementu a vyšlo nás to okolo 450€ spolu (mesiac dozadu)
Odpovedať
@luckapav a kolko plocha? Zaujimava celkova suma pri dnesnych cenach strkov a cementu 👍
Odpovedať
@radok 172m2. zostalo pár vriec cementu a niečo aj zo štrku. štrk sme mali cca 7,50€/t plus auto čo to doviezlo. boli sme priamo tuto na štrkovisku kde ťažia a dohodli sme sa (muž od nich berie často)
Odpovedať
@luckapav @radok Nerozuniem tie ceny.... cena strku cca 14 eur s dph... cena cementu cca 0,12eur/Kg Ked mate 20 ton strku a 2800Kg cementu to je cca 13m3 betonu... Realna cena je okolo 650 eur.... bez dovozu strku a cementu.
Odpovedať
@luckapav tak preto polovicne ceny 🙂👍
Odpovedať
@martin272 ono veľmi záleží kde koho poznáš a s kým sa dá dohodnúť a s kým nie. brali sme to priamo zo štrkoviska ako som písala vyššie a muž od nich berie štrk dosť často, tak isto zo stavebnín odkiaľ berie materiál sme brali cement. Niekedy sa dá dohodnúť a hlavne keď to berieš bez papiera
Odpovedať
Nerozmyslaj - anhydrid .. inak si budes buchat hlavu
Odpovedať
@radok @martin272 popravde nevedela som v akých cenách sa pohybuje štrk a cement, až teraz pozerám na nete. aby to nevyzeralo že som sa tu tou cenou chcela pochváliť... ale niekedy sa fakt dá dohodnúť 🙂
Odpovedať
Profilova fotka
@pitt2701 nejake vysvetlenie preco by si mal buchat hlavu?
Odpovedať
Profilova fotka
Treba si dat spravit cenove ponuky firma, nic to nestoji vacsinou a budes mat prehlad
Odpovedať
@profistavbari Dovod pre anhydrit - 2 klucove veci - spickova rovina a netreba riesit dilatacky. Okrem toho rychlejsi nabeh podlahovky a lepsie obtecenie rurok = lepsi prestup tepla, hoci toto mna primarne netrapi. Vlhky priestor/pod dlazbu myslim garaz, sprchovy kut,... Ale poznam cloveka, co ma anhydrit aj v sprchaci (ako riesil spad som sa nedozvedel) - ak sa neodflakne hydroizolacia, nemusi byt problem...len pri dnesnej kvalite prac by som kludne nespal, ak by som to neizoloval sam. Mal som tu vraj top poterarov, co robia len potery 15+ rokov. Asi som moc narocny, ale: - rovinnatost 2mm/2m je rozpravka, taky poterar sa este nenarodil, co by to dodrzal. - napriek top starostlivosti (poliatie a zakrytie foliou na 3 tyzdne) sa mierne zdvihol v rohoch a na dilatackach - dilatacky uplne odflaknute - povrch slabo zahladeny, vacsinou sa drolil piesok - "dilatacku" na chodbe mi spravili na zlom mieste, tak som vymyslal specialny system na pokladku dlazby cez dilatacku, zatial to funguje. Stalo ma to kopec nervov, roboty, aj penazi (brusenie a nivelak), kym som to dal do skoro uspokojiveho stavu. Na 100% to nie je, pretoze nivelaku musela ist tenka vrstva do 3mm, aby som sa moc nezdvihol. Specialne velka plocha v obyvacke ma serie, na par miestach velkoplosna plavajuca podlaha dycha ->podklad nie je uplne rovny. Ale verim, ze v developerskom projekte by ten poter prehlasili za 100% kvalitu 😄 , hodili na to plavajucu a neriesili. Mal som nieco podobne v byte (novostavba).
Odpovedať
Profilova fotka
@zefe nivelacku by som dal aj na anhydrit.... az tak profi rovne to nebudes mat po vyliati... kolegovi liali anhydrit a nedaval nivelacku a lutuje... ma 4 miesta kde mu podlaha vrzga a prehyna sa. A ten rychly nabeh vyuzijes raz do roka ked spustas topenie. A ked ma rychly nabeh tak aj rychlejsie chladne. Cize az take vyhody v tom nevidim. A pri poruche vody, odpadu alebo topenia sa ti rozdroli. Ak by bola cena porovnatelna s cementovym tak by sa dalo polemizovat, ale pri raz takej cene urcite nie...
Odpovedať
@muska414 To musi byt iny "majster", co spravi krivy anhydrit. Nedodrbali ho pri bruseni slemu? Anhydrit vs. cement+kvalitny nivelak uz taky velky cenovy rozdiel nespravi, nehovoriac o pracnosti. Ja na svojej stavbe pri klucovych veciach nezgrglosim kazde euro, takze u mna bol cementovy poter omyl a neslo o setrenie. Ale je to cisto moj nazor a moja skusenost. Toto su nekonecne temy typu tehla vs. porobeton a podobne 🙂
Odpovedať
Profilova fotka
@zefe na podlahu potrebujes max. Rovinu staci trochu a budes to citit na podlahe. Cize ak nezgrlosis das nivelacku aj na sadru. A stale nechapem v com bol ten omyl.
Odpovedať
Robil som poter na terase tak, ze som si do presnej vysky a hlavne pod sklonom osadil do bochnikov betonu vodiace listy (myslilm ze to boli U profily na SDK), nechal zatuhnut a na dalsi den som podla nich stiahol normalny riedky beton krasne do roviny, respektive pod spadom aky som potreboval. Do poteru som hodil este kari siet. Som s tym nadmieru spokojny, hlavne s pevnostou betonu na ktoru sa cementovy poter ktory mam v dome ani len nechyta. Tak som si hovoril, ze ked budem stavat niekedy druhy dom, ze by som si spravil/ dal spravit potery z normalneho liateho betonu a nie ten polosuchy trusak co mam teraz.
Odpovedať
@robo91 ide o zlozenie betonu, nie o to v akej je forme. Mne robili poter z betonu z miesacky, bol redsi ako bezny polosuchy a nasledne sa nam skrivil a popraskal. Chcem tym len povedat, ze to, ze bude liaty neznamena nutne ze to bude lepsie. Praveze v dome je podla mna lepsi polosuchy. Ked robis terasu tak ak je aj viac vlhkosti v betone tak to podklad zoberie. V dome mas pod betonom foliu. Podla mna mne to popraskalo prave kvoli vyssiemu obsahu vody. Inak to si tam tie UD-cka nechal?
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?