Podlozka na podlahove kurenie

Ahojte. Idem riesit už podlahy. Plavajuce mam normálku siroku plavajucu hrubu 0.8cm. Rozmýšľam nad položkami . Kukam hlavne tepelny odpor podloziek. Tie lacne umeliny s dierkami je odbor od 0.05 do 0.1 s cenou okolo 1euro za meter. Ďalšia je polyuretan s al foliou 1.8 mm s tepelnym odporom 0.01 s cenovkou okolo 4 eura za meter. Oplati sa nešetrit na podlozke pod plavajucu alebo v konečnom dôsledku ten tepelny odpor ci je 0.01 alebo 0.1 citit nebudem. Diky
Odpovedať
ja tiez idem davat podlahu a budem davat podlozku arbiton 1,5mm 0,33 odporom
Odpovedať
@martinak15 tak ti poviem ze su domy s podlahovym kurenim kde namiesto 0.8 mm plavacky nahodili 2cm drevene parkety ak nie 3cm a normalne to prekuri. Sice s konstantnou 40C vodou ale prekuri Cize tam kludne supni to lacne za 1€.
Odpovedať
@gkrivanek to je jasné ze prekuri no podlohove si nedavam aby kurili na 40 ale aby som aj co to ušetril :) druha vec je ta materialova odlišnosť. Ten lacny vyzera tak ze za pár rokov z neho pod tou plavackou nebude nic :D
Odpovedať
@gkrivanek Parkety moze podlahovka prekurit, ale aj nemusi. :-) Lebo zavisi aj co je pod tou podlahovkou. Cim sa da material s vyssim tepelnym odporom nad podlahovku, tym sa musi dat material s este vyssim odporom pod podlahovku (cize hrubsia izolacie).
Odpovedať
@martinak15 pri kondenzacnom kotly je uplne jedno ci ides na 40 alebo 30C Tento pripad som mal viac krat. Im sa lubili parkety tak to tam supli stastie bolo ze rozostupy rur boli na 15 cm v celom dome. Konstantnou 40C sa to vyriesilo ekvitermika sa musela odstavit.
Odpovedať
@warm mam zrekonštruované podkrovie kde mám podlahove kurenie. 5 cm podlahovy plus systemova doska ktora mala 3 cm plus stuple hady a poter anhydrit. Cize ked tam toho polysturenu nieje veľa tak asi šetriť nebudem a kupim tu s najmenším odporom 0.01
Odpovedať
@martinak15 my sme dali: Kronoflooring ADD2 ma spominany tepelny odpor 0.01. O ten odpor mi az ak neslo kedze sa jedna o 2mm. tam moze byt odpor aky chce hrubka je to mala. Co sa mi ale velmi paci na tejto podlozke je utlm hluku v priestore. S touto podlozkou je uplne iny pocit chodenia po plavacke. treba mat ale uplne rovny povrch, potom je to super. taky "hutny" pocit pod nohami ako keby si chodil pod dlazbe... fakt odporucam.
Odpovedať
@martinak15 ak by to bolo prizemie, nevahal by som a dal tu s najnizsim odporom. Pri podkrovi na tom az tak velmi nezalezi, lebo to teplo nema kam uniknut zo spodnej strany. Zvolil by som asi material s o nieco vyssim tepelnym odporom, aby teplo neunikalo do stran a popod strechu.
Odpovedať
@gkrivanek Je pravda, ze kondenzacnemu kotlu le to jedno, lebo samotny kotol "nema" straty. Ale zvysenim teploty potom unika viac tepla do podlozia (ak tie parkety neboli na poschodi).
Odpovedať
@igor256 tak poter mam anhydrit ktorý je sam o sebe dost rovný tak s tym by nemal byt problem. Ďakujem za radu. :)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?