Zdravim priatelia, chcel by som vediet Vas nazor na riesenie vykurovania. Nas dom staviame z Ytongu 300 mm, zateplenie polystyren 200 mm, izolacia podlahy 100 mm, izolacia krovu bud vata o hrubke 400 mm alebo stiekana izolacia, dom ma obytne podkrovie, uzitkovu plochu 132 stvorakov, podlahovka v celom dome.
V energetickom posudeni nam vysla trieda A1. Ako zdroj tepla je planovany iba kondenzacny kotol a kozub, no ten skor kvoli atmosfere. Neviem, ci to mam nechat tak alebo potrebujem aj nejaky alternativny zdroj, myslim tym rekuperaciu, tepelne cerpadlo, fotovoltaiku, kvoli novej vyhlaske. Na stavebnom urade som sa bol pytat, cim sa budu riadit pri kolaudacii, vraj tym co je schvalene v stavebnom povoleni a tam je iba ten kotol. Tak co odporucate?
@stano4000 Uvažujem správne? : Kamenná vlna nemusí byť odvetraná, pretože Schiedel komínové tvarovky sú porézne a na ne ide omietka. Ak by sa odvetrávalo, tak len z vonku, aby nestala kondenzácia. Asi máš na mysli Schiedel Absolut s penovým sklom. Ten komín je drahší ako verzia s kamennou vlnou? Pre mňa je penosklo neznámy materiál a bál by som sa ho použiť na tak vysoké teploty.
@diskuter áno ID ti pridelí banka , môžeš si meniť len heslo,môžeš si ale vybrať aj iné prihlasovacie údaje.tie sa ale skôr prelomia,napr na meno či na kartu, všetke štátne či firemné PC musia mať originál SW systému, sú často kontrolované sú registrované takže akákoľvek komunikácia s nimi je ihned dohľadaná
PC pre domáce pužitie nie sú tak kontrolované nemusia mať teda ani ID nebudem navádzať ako to ide, neumožňuje to zákon , môže povoliť len sudca, no v podstate každý kto má platené internetové pripojenie je dohľadateľný,
Na zistenie ID a hesla existuje mnoho programov, no musíš si ho nainštalovať a následne odoslať, preto neinštalovať žiaden neoverený program a neposielať súbory neznáme a neznámim, no pri každej ONline komunikácii napr, FB, Skype, hry, treba vedieť čo môžeš a čo nie, treba často meniť heslá , zabezpečiť si PC i doma aby sa nik neprihlásil na teba
Chlapi, tuto temu som zalozil aby sme si vzajomne poradili a nie sa pohadali. Medzitym sme dokoncili strechu a
pozrite na krajovky od Bramacu, na celkovo 112 kusoch je 14 takto poskodenych, co je celkom dost. Ale musim pochvalit firmu, cez ktoru som ich objednaval, ze to okamzite idu riesit