Tepelne straty domu a navrhovanie vykurovania

Profilova fotka
Dobrý den vedel by mi tu niekto vypočítať tepelne straty domu aby sme k tomu vedeli prispôsobiť vykurovanie a taktiež projekt pokladky podlahového kúrenia, Robi to niekto
Odpovedať
@patkatn projektanti to robia
Odpovedať
@slavoslav Robia? Skôr si myslím ,že si to dávajú robiť niekomu ,kto sa tomu aj rozumie.
Odpovedať
@blackomt Sú to projektanti TZB a tí sa tomu rozumejú, lebo to majú v diplome zväčša, samozrejme existujú výnimky :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@slavoslav ano to vieme no len co ked mame niečo zmenené a potrebujeme to nanovo prepočítať my slim že je dôležité navrhnúť správny výkon kúrenia resp. kotla
Odpovedať
@patkatn veď to daj projektantovi ktorý to počítal už spraví len pár zmien a prepočíta to nanovo, nie?
Odpovedať
@blackomt a to kto sa tomu akože rozumie?projektant nie?Tepelné straty dokáže vypočítať aj stredoškolák so stavebnej školy,vysokoškolák ľavou zadnou,samozrejme s TZB školou ,nie sociálnou,či pedagogickou,a navyše je spúšťa programov ktorými to ide urobiť,a starí kurenari to robia tak ,že spočítajú M3 a vynásobiť číslom 20-50W/m3.Projektsnt predtým ako začne rátať musí vedieť čo asi mu má vyjsť..
Odpovedať
@daralbajda 20-50 je aj na bulharsku konstantu privelky rozptyl :)
Odpovedať
@gashtaan ak vieš kedy čo použiť stačí rozptyl 15-50,ale ved to je jednoduché Q=k.S.^t, to musí spočítať priemerne zdatný stredoškolák
Odpovedať
@daralbajda zacinam prichadzat na to, ako kurenari dochadzaju na to, ze 24kW kotol bude do novostavieb akurat...
Odpovedať
Profilova fotka
@patkatn firma TZB PRO su z TN ;-)
Odpovedať
@daralbajda tam kde je potřeba počítat s méně než 15 kW/m3, tak tam už se to pohybuje kolem pasivu a lidi to mívají spočítané fakt dobře a přesně nebo tak aby to vyšlo :)
Odpovedať
@daralbajda A ty máš akú školu ukončenú keď to vieš tak z hlavy vysypať? A videl som tých starých kúrenarov ako robia. Radšej dáme pre istotu o 500m viac hadice do podlahy nech to kúri a za prácu zoberú toľko čo človek nezarobi na Svk ani za 3mesiace. A keď príde na reklamaciu tak sa zľahne pod ním zem. Ďakujem neprosím.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@blackomt to je fyzika ..ale tak to robia kurenári a potom ludom vyjde diván miesto radíatora , alebo niekoho pri mrazoch pália nohy...
Odpovedať
@patkatn Ano mozes ist na to vedecky, t.j. vyratat straty dat si spravit projekt kurenia, atd alebo to sprav bez toho a pojde to aj tak v pohode. AKy kotol tam mas?
Odpovedať
@blackomt školu? Sociálna práca a masmedialna komunikácia a odbornú marketing a manažment. Vieš aj o iných školách kde sa to učia?
Odpovedať
Profilova fotka
@patkatn Výpočet dle norem a reálný provoz domu jsou dva zcela odlišné pojmy. Váš vysněný dům si tedy nejprve zobrazte v modelu teplotního chování. Doplníte materiály, použité výkony vytápění a ekvivalentní rozměry a zjistíte možnosti vytápění i celkové ztráty. Model (na rozdíl od chybně pochopených norem) ctí fyzikální zákony a vzešel z mnoha pozorování reálných domů. Izolace si tedy navrhnete opravdu tam, kde jsou nejvíce potřeba a intuitivně zjistíte jejich význam. Stahujte na adrese http://kondenzace.kvalitne.cz/podlaho... a v případě nejasností pište připomínky. Zahrnu je do návodu a společně vypočítáme výsledek. Samozřejmě lze vypočítat i náklady při radiátorovém a stropním vytápění, nejen podlahovém.
Odpovedať
Profilova fotka
@josef_vavra Ok Dakujem vyskúšam
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?