Akú veľkú elektrickú špirálu do rebríkového radiátora?

Prosim poradte.Chcem kupit do kupelne rebrikovy radiator velky 45/130cm alebo 60/130cm.Na vykurovanie by sme vyuzivali len elektr.spiralu.Len neviem kolko watovu spiralu by mi trebalo kupit,aby bol radiator teply.Tak poradte...
Odpovedať
@anula106 http://www.regulus.cz/cz/topne-teleso... ;-)
Odpovedať
@anula106 Nedala si ziadne vstupne udaje, tazko sa striela od pasa... Zalezi dost na tom, ci je ta kupelna na stredovekom hrade, alebo v NED novostavbe, vies? :-) Takisto zalezi na tom, ci mas do nej francuzske okno na sever, alebo je v strede domu bez okna (prehanam). No v kazdom pripade, ja idem kupelnu kurit rovnako, rebrik so spiralou, budem tam mat takuto spiralu http://www.aquathermshop.sk/radiatory... a takyto termostat http://www.aquathermshop.sk/radiatory.... Ked si svihnes, kupis si spiralu so zabudovanym termostatom v mercury markete ;-) Je tam totiz akcia prave |-| Prva strana http://www.merkurymarket.sk/ajax/ocKo...
Odpovedať
@matorado prhliadni si dobre tento link a potom napis ze ci je tam rozdiel :-) http://www.regulus.cz/cz/topne-teleso...
Odpovedať
My mame ovela vacsi radiator,spiralu 600W s termostatom Tradeko EL.05R,kupelna ma cca 3x2m.Skusali sme ju iba 2x,ci vobec funguje,vobec ju totiz nepouzivame,ale radiator riadne vyhrialo,ma aj termostat 1-6.Poradi vam jedine nejaky kurenar,podla velkosti kupelne a tep.strat.
Odpovedať
@ludo65 Nie je tam rozdiel. Len ina nalepka a cena. No a? Thermal Trend, Regulus, Concept atd atd. Rozdiel je len v cene... ;-)
Odpovedať
@schwester ja som pre anula106 zavesil link ze aku vellku topnu tyc potrebuje. ;-) Ona totiz ten radiator v kupelni uz ma.(vid otazku) ;-)
Odpovedať
nasa kupelna je v tehlovom byte,je medzi kuchynou a malickou izbou.doteraz tam nebolo nic na vykurenie.zapinali sme ohrievac a pred kupanim teplovzdusny ventilator.teraz sme prerabali kupelnu a chceme tam konecne teplejsie.na strop sme namontovali Tisan 3v1.nakoniec som uz kupila radiator velky 60/132cm.odporucana k nemu bola 400w spirala.predavac odporucal 600w.tak som vzala tu a k tomu termostat do zasuvky.zdal sa mi praktickejsi ako priamo na spirale,lebo ukazuje teplotu v miestnosti.takze uz mam po probleme.Len dalsia otazocka?treba nejaku specialnu tekutinu donho naluat,ci staci destilovana voda?
Odpovedať
Profilova fotka
stačí voda, len nechajte otvor odvzdušnenia neuzavretý.
Odpovedať
@anula106 ci bude tento sposob zapojenia dobre riesenie je pochybne. Je to primitivne zapojenia ale funguje :-) jan45 vam spravne napisal ze musite nechat otvor odvzdušnenia neuzavretý. Nesmiete zabudnut aspon raz za tyzden doplnit radiator vodou ale nie do plna lebo pri nahriati vam bude vytlacat vodu cez ten pootvoreny odvzdusnovak. ;-) Nebolo lepsie tam dat olejovy radiator ?
Odpovedať
@ludo65 no ja neviem ci je az taky rozdiel medzi vykurovanim rebrik.radiatora cez UK alebo el.spiralou.ved kolko ludi vyuziva cez zimu UK a na prech.obdobie el.spiralu? Oni potrebuju tiez mat odvzdusnovak pootvoreny?nechapem asi tomu...
Odpovedať
@anula106 pokial mate ten radiator napojeny na centralny system UK a dodatocne EL spiralu tak to nieje problem lebo vykurovaci system ma expanzku. Ale pokial date len radiator s EL spiralou a naplnite ho vodou bez toho ze by bol napojeny na centralny system vykurovania , tak spravite zneho jeden uzatvoreny system kde by ste porebovala vyrovnavaciu nadrz a to expanzku. Voda ked sa nahrieva , zvysuje sa tlak a objem vody a tem musi niekam ist. ;-) Preto neplnit ten radiator do plna a ako jan45 napisal, ten odvzdusnovak neuzavriet.;-)
Odpovedať
@ludo65 dakujem.predavac vravel ze nenaplnat xelkom do plna,ale o uplnom bedovreti odvzdusnovaka nic nevravel.a ohladom toho oleja-je problem ho zohnat.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@anula106 da sa pouzit aj Glykol. Naplnaju sa tym solarka. ;-) napl ten radiator ca. o 10-15% menej kvapaliny. Nechaj ten odvzdusnovak otvoreny. Zapni tu spiralu asi tak na hodinu. Ak nebude cez otvor odvzdusnovaka vytlacat kvapalinu tak ho mozes kludne uzavriet a nechat uzatvoreny. ;-)
Odpovedať
Mne povedali nasledovne (v niekolkych obchodoch): 1. Naplnit destilovanou vodou - aby sa neusadzal vodny kamen. Glykol mozno na chatu, kde je riziko mrazu.. 2. Ventil zavriet. Vrchnu 1/5 nechat zavzdusnenu - bude to fungovat ako expanzna nadoba.
Odpovedať
@matorado no tak expanzka pracuje trochu inak, to bude skor ako tlakovy hrniec. Len treba spravne nadimenzovat ten radiator . Inak sa ti moze stat to, ze ked je poddimenzovany a nedokaze vyhriat tu miestnost na pozadovanu teplotu a voda v tom radiatore bude varit, tak to sa zneho stava casovana bomba ;-)
Odpovedať
@ludo65 Tak netreba brat doslovne tu expanzku :-) Radiator do kupelne z mnohych dovodov co najvacsi samozrejme.. Viac uterakov sa zmesti. S nizsou teplotou bude pracovat - mensie tepelne vykyvy v miestnosti atd..
Odpovedať
@matorado radiator potrebuje cirkulaciu vzduchu aby ti dokazal miestnost vyhriat. Pokial ho pozakryvas uterakmi a zamedzis tejto cirkulacii, na aku teplotu ti bude ten radiator nahrievat? 90 alebo 100°C? Ja by som to v kazdom pripade zabezpecil termostatom aby nenahrieval na viac ako 70°C.
Odpovedať
@ludo65 To by ma zaujimalo, naco maju teda tie kupelnove radiatory taky tvar... ;-) Spiraly maju ochranu proti prehriatiu a termostat je samozrejmost - pozri diskusiu vyssie.
Odpovedať
@matorado ta spirala ma ochranu proti prehriatiu nad 90°C. Ten senzor tej ochrany sa nachadza ca. na 2/3 vysky v tej spirale. Ta ochrana zapina ten termostat zas ked teplota dosiahla 35°C. To ako ze chces aby ti takto pracoval ten radiator? :-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 3 rokoch
Aky rebrik mate v kupelni? So spiralou alebo bez? Vyhody a nevyhody?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?