Ako si skontrolujem spotrebu meračov tepla?

Ahojte zienky,neviete mi poradit ako si skontrolujem spotrebu meracov tepla na radiatore?Maju nam prist dnes odpisovat tak aby nenapisali viac.Skacu mi tam 4 cisla a pri dvoch cislach mam aj pismenka.Pri jednom M a pri druhom C.Poradte,aby mi nenapisali nejaku somarinu a potom sa nedoplatim.Dakujem
Odpovedať
M je mierka spotreby za minulý rok, a s tým sa netráp, oni si to zadajú do prístroja a dajú ti len papier, kde budeš mať napísanú spotrebu za vlaňajšok.
Odpovedať
ahoj: funguje to tak: pridu ti zmerat spotrebu, zapisu sa dieliky, ktore su spotreovane. na tom papieriku, kt. ti nechaju, mas koeficient meraca, napr. 0,365,... no a to si vynasobis prislusnym dielikom ,oklko bolo odpocitanych a vies, kolko jednotiek ste vykurili. No a nakoniec jednotku vynasobis cenou. Asi zlozito, ale snad pochopis.
Odpovedať
ja si spotrebu nevypočítavam, len sa riadim predošlou spotrebou a vyúčtovanín, tento rok to vypadá krásne na vysoký preplatok x-)
Odpovedať
ahoj, mne zapisoval to kde je písmeno M pred číslom. Mala by Ti to tá osoba čo odpisuje číslo nahlas povedať a Ty si to možeš skontrolovať a potom podpísať papier.
Odpovedať
trosku z ineho konca, ale: myslite si, ze sa da usetrit, ked mam vypnuty cely cas radiator v kuchyni?
Odpovedať
briluxina mala si pravdu,odpisovali to cislo kde bolo napisane M
Odpovedať
Lul, určite sa dá ušetriť keď máš vypnutý radiátor. Ak máš digitálny merač tak je to podľa mňa oveľa presnejšie. Pri digitálnych meračoch je to tak, že v zime sa merač zapne a meria od 40 stupňov a v lete sa zapne až vtedy keď je teplo 30 stupňov. Ja som za celé leto mala to isté číslo na merači ako keď som radiátor posledný krát vypla. Nestalo sa ani raz že by v byte bola teplota 30 stupňov takže mi nič nenačítalo a to je fajn. Penelope, dúfala som, že máš taký merač ako ja tak som skúsila poradiť, ja si to tiež veľmi kontrolujem a aj zapisujem, je fakt dobre, že nám dali digitálne merače lebo predtým sme mali také trubičky z ktorých sa odparovala taká farebná tekutina a to sa odparovalo aj v lete no proste hlúposť, prečo mám platiť za to že bolo v lete horúco. Od kedy mi prišlo vyúčtovanie pri digitálnych mer. tak mi prišiel poriadny preplatok, nemusela som platiť nájom 3 mesiace.
Odpovedať
ak nemas digitalny, tak velmi nie, dva dieliky sa totiz stale vyparia, ci kuris, alebo nie..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?