Ako sa efektívne zbaviť liatinových radiátorov?

Dobry den, Menim staru liatinu za koarad-y s termostatom. Zaujima ma co najefektivnejsi sposob zbavenia sa liatinovych radiatorov. Su totiz na druhom poschodi v dome bez vytahu. Rozmery cca 600x600, 600x1000 a 900x700. Najme u posledneho menovaneho si ani netrufam odhadnut hmotnost... Ci ich mam rozrezat na mensie (lahsie) kusy a odniest do najblizsieho zberneho dvora. Alebo to niekto zvykne vykupovat (v celku) a pride si to aj odniest?
Odpovedať
@alpha Stačí ohlásiť našu menšinu a radi si to aj znesú.Keď som likvidoval fóliovník utekal pre karbobrúsku a za pol hodku bol rozrezaný a naložený na vozíku. Ešte aj zaplatil síce menej ako vo výkupe ale bez roboty. Alebo odporúčam obvolať výkupne v okolí niektorí si chodia brať aj váhu majú v aute. Škoda odovzdávať zadarmo do dvora a narobiť sa.
Odpovedať
@alpha neni mozne aby to dvaja nevyniesli z druheho von .. My sme dali na schody nejake dosky (nepamatam si uz ) a po nich to slo pekne (sme museli hore aj dole po schodoch-po zvukoch :-) a to jeden bol o kus vacsi ako ten tvoj 900x700 ..)
Odpovedať
jasne smominam si , dosky preto ,lebo som to vytahoval prevazne sam , otec mal nohu po operacii a jeden radiator mal minimalne 1500x cca700, takze dvaja to musia vyniest v pohode bez rezania ,zmensovania .. Jo,jo , alebo vyjst pred bytovku a oslovit nejakeho cigana , to mas hne prec , ale neviem ci ti nieco zaplatia , no po radiator nebude ani stpy .. :-D .. Teraz na parkovisku odomna chceli nejaku pracku ,chladnicku .. Biznizmeni .
Odpovedať
@dodok @zzo :-D Efektivne = maximalizovat penazny vynos ;) Nie zadarmo. V tom zbernom dvore by mi snad za to nieco dali. Narezane odniest by nebol problem. Len nerad by som potom zistil, ze narezane maju nejaku nizsiu hodnotu, lebo oni to nedavaju do srotu, ale to dakomu dalsiemu posuvaju. Asi sa pojdem najprv prejst do zberneho dvora opytat. Ja neviem co to vazi. Traja sme mali problem z neho vyliat vodu aky bol tazky. To bu urcite chcelo nejake pasy cez plece a styroch chlapov. A na chodbe je take to Terrazzo, nerad by som poodbijal hrany na schodoch, kebyze to nejak posuvam po drevenych doskach.
Odpovedať
@alpha no preto by som ciganov moc neodporucal ,ak chces mat zaplatene , to by si snimi jednal cely den aby ti za to nieco dali :D . V zbernych som za ne dostal dost ale nepamatam kolko. podla mna ti zane daju rovnako ci cele ci prerezane . Kupia za normalnu zbernu cenu a ak , tak predaju dalej ako radiator .. Ak sa ti chce tak prepil a mas po probleme . Ale neverim ,ze to dvaja nevinesu aj ked po schodoch to nieje bohvieco . Ja som bol na to prevazne sam , ale mal som taky vozik , na nom z bytu do vytahu a az teraz som si spomenu ,ze na tom voziku som to trepal aj hore a dole schodami po kolajnickach pre kociky :D , a do vlecky mi pomohol sused .
Odpovedať
ak predca len to dohodnes s cigosmi , tak nech zaplatia skor nez si to nalozia ,lebo ich slovo nema ziadnu cenu (to uz mam skusenosti) a ti zdrhnu s radiatomi pripadne ti daju menej ako sa dohodnete ..
Odpovedať
@alpha a co tak ich skusit predat?svokrovci teraz davali liatinove radiatory(maju klasika pec na drevo) do domu a nevedia si vynachvalit a tiež ich kupili z netu niekto predaval, liatina je stara klasika a možno sa niekto najde kto to kupi:)
Odpovedať
@luk25 Aj nad tym som rozmyslal. Len ich (pomerne) surne potrebujem dat prec z bytu koli priprave poterov. Pozeram ze takych inzeratov je na internete pomerne dost. Kto vie aky je dopyt. Tie moje ani nevyzeraju nejako zaujimavo, taka obycajna soc. liatina zo 70 rokov.
Odpovedať
Daj na bazos.sk, ludia kupia a znesu si to a zaplatia ti este za to...ja som tak predala za 3eur/clanok a zarobili sme na tom asi 150eur, dosli traja chlapi, nalozili si to...dala som to na net jeden den a o dva dni uz boli prec...daj si topovany inzerat a ked das cenu 1-2eur za clanok, podla mna sa najde zaujemca...
Odpovedať
@veryhappy Dakujem. Skusim ten Bazos. Som zvedavy :)
Odpovedať
@alpha ano, urcite ich skus predat najskor niekomu kto ich vyuzije. my mame stare liatinove, v 85 rocnom dome. rekonstruujeme a nechavame ich :-) teraz sme ich dali dole a cakam kym ich pride prevziat pan z firmy ktora nam z nich pieskom otryska stare natery, a potom ich nastrieka. uz sa tesim ake budu krasne :-) pozri sa za kolko idu nove liatinove: http://www.laurens.cz/vyhledavac?page... ceny okolo 30-50 tis CZK. liatinove su vlastnostami a vyhrevom urcite lepsie ako nove, tie plechove. tie jednak tak nehreju (ako kvoli materialu, tak aj ploche - stare rebrikove/clankove jej maju viac) plus nevydrzia tolko co stara dobra liatina. samozrejme, su tucnejsie, cize viac vytrcaju do priestoru, a vela ludom sa vzhladovo nepacia. mne ano, a to napriek tomu, ze ja som orientovana na moderny dizajn a veci. proste, taketo radiatory su stara dobra klasika pre mna, tak ako napriklad drevene parkety ulozene do stromceka. takze ked to das na bazos, urcite sa niekto na ne najde, kto chce staru dobru kvalitu. kludne daj aj cenu 2,50-3E za clanok. a uvidis. vsak nemozes ich ulozit napr. do pivnice na tych par dni / tyzdnov kym sa ti predaju? skoda podla mna neskusit ich predat za pre teba vyhodnejsiu cenu.
Odpovedať
Dobrý den. Že by litinové radiátory byly nějaká výhra se říci nedá, to byste jich nezbavoval. Nicméně efektivně se jich zbavit, je vyměnit je za co nejvíce peněz. Čili pokus o prodej jak píší ostatní na Bazoši, přez odevzdání do šrotu, až po bezplatnou likvidaci přez nějaké sběrače kovů. Ti to unesou všechno na jedem šup. Rychlost likvidace je závislá pouze na poptávce a nabídce a ta je závislá zejména na ceně. S pozdravem Laďa
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?