Instalacia liatinovych radiatorov

Zdravim vsetkych. Potreboval by som poradit. Byvam v starom tehlovom dome a chcem nainstalovat liatinove radiatory a spojazdnit ich s kondenzacnym kotlom. Viem, ze kondenzacny kotol je najucinejsi k podlahovke, ale mam informacie od kurenarov, ze sa da v pohode zapojit s liatinovymi radiatormi. Riesil to prosim niekto? Velmi by mi pomohol kontakt na zivnostnika/firmu z Bratislavy, ktora by mi to zrealizovala. Vacsinou sa stretavam s neochotou riesit nieco z liatiny, ked sa dnes nosi Korado. Dakujem vsetkym za rady a postrehy.
Odpovedať
ja som mal v chalupe KK a liatinove radiatory. ked mas vysoke tepelne straty a zenies do radiatorov 80'C vodu, tak KK sa chova ako normalny turbokotol. Liatinaky som vyhodil a nainstaloval o 30% predimenzovane plechace.
Odpovedať
@rapidek do chalupy sa liatinové nehodia len preto že nekúria pri nábehu tak rýchlo ako plecháče, ale v konečnom dôsledku odovzdajú presne také isté množstvo tepla ako plecháče len za dlhšiu dobu lebo naakumulujú viac tepla do hmoty @martin_leichenberg prečo len liatinové na priamoohrev? sú zbytočne drahé stačia ti plechové no musia mať väčšiu plochu i objem teda predimenzované na priestor aby stačila do nich teplota vody 50 st ,vtedy kúri KK najúčinnejšie
Odpovedať
@martin_leichenberg na schvalujem tvoje rozhodnutie,ak ich nastriekas bude to super,teraz to letí aj po bytoch a podľa mňa sú vhodné aj ku KK akú veľkú vyhrevnu plochu .Ja viem že to nikto nechce robiť,a možno ani nevie.... Doporučujem.
Odpovedať
@duzu ja som ich vyhodil, lebo mali velku hlbku a chcel som vyuzit vlastnosti KK. o nabeh mi neslo, ale ak by som mohol, radsej preferujem pomaly nabeh a vysoku zotrvacnost.
Odpovedať
Profilova fotka
@martin_leichenberg Pred 3 rokmi sme u otca riešili výmenu klasického plyn kotla za KK v spojitosti s liatinovými radiátormi typu Kalor 50/160. Prevádzka úplne bez problémov,vodu tlačí do systému 55-52°C a bohate to stačí na vykurovanie. Rozvody hrubé /samospádové/ s obyčajnými ventilami + objem vody cca 250 l.Teplotu má cca 23 - 23,5 °C a dom klasická komunistická kocka s poschodím a podpivničením 10 x 10 m , steny Šaštínsky kváder ,zateplenie bohužial staršieho dáta iba 5 cm. Môj zatiaľ víkendový dom tiež radiátory Kalor ovšem momentálne bez KK /krádež vybavenia domu / a o inom ani nerozmýšlam iba o KK. Podľa mňa vynikajúca kombinácia liatina + KK + objem vody mám ja cca 220l. Robila to firma z okolia Galanty....kontakt mám v prípade interne zašlem.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?