Sprchový žľab alebo klasická vanička? Skúsenosti, rady a odporúčania?

Aké máte skúsenosti so sprchovými žľabmi, odporúčate alebo nie. Ako a kde vyberať, na čo dávať pozor pri montáži? Alebo radšej inštalovať klasickú sprchovú vaničku?
Odpovedať
@drivesk žľab
Odpovedať
Dal som si vanicku 3cm vyska a nelutujem, pre sifon som nechal miesto-dieru v poteri. Ale kazdopadne , obe riesenia su fajn, pri zlabe pozor na spravnu montaz, hydroizolaciu velmi doslednu, kazdy tyzden tu citam temy vlhnutie mura v susednej izbe za spr. kutom.
Odpovedať
Z hladiska dizajnu jednoznacne zlab. Z hladiska blbuvzdornosti vanicka. Ja idem do zlabu, hydroizolaciu si spravim sam, aby som potom mohol nadavat len sebe :-D
Odpovedať
@drivesk určite zľab.
Odpovedať
Som za zlab. A ak vanicku, tak max 3-4 cm vysoku, nie tie klasiky co su vysoke ako schod
Odpovedať
OK, tak teda ak žľab, odporúčate niekto konkrétneho výrobcu prípadne aj model žľabu?
Odpovedať
@drivesk ja som dal tento: https://www.wellmall.sk/Kupelne/Sprch...
Odpovedať
@drivesk moj favorit, aj ho idem davat, je Geberit CleanLine
Odpovedať
Profilova fotka
@drivesk mal som vaničku a mám žlab.....žlab je síce pekný a lacnejší ...ale inak nemá žiadnu výhodu.... vanička je podľa mňa z hľadiska prípadného servisu aj údržby lepšie riešenie riešenie. Keby som mal znovu na výber vezmem nízku kvalitnú vaničku.
Odpovedať
Profilova fotka
@drivesk P.S: vaničky som mal dve - po dvadsiatich rokoch bezo zmeny ....značka Huppe.
Odpovedať
Profilova fotka
V prvom dome som mal zlab, do druheho dam nizku vanicku. Pri zlabe mi vadilo cistenie. Podla mna podstatne horsie a zdlhavejsie ako pri klasike. Plus tazsia instalacia, musis spadovat poter, dosledna hydroizolacia... takze za mna jednoznacne vanicka.
Odpovedať
@madein1974 tak to si mal blbý žľab. Náš shitný Alcaplast má žena vyčistený za 2 minúty. Vrátane vybratia a vloženia sifónu.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@madein1974 https://youtu.be/EEYRENleUp4
Odpovedať
Profilova fotka
@megdesign tiez to bol tusim alcaplast no system bol iny ako na videu. Kazdopadne ani to z videa by som nechcel.
Odpovedať
Profilova fotka
Já jsem pro žlab. Máme Geberit s odtokem do stěny. Údržba sprchového koutu je super a žlab se čistí dobře ;-)
Odpovedať
@megdesign ďakujem za link. Ten žľab vyzerá dobre, ale nie je ten prietok 30l/min málo? Stačí to pre bežné sprchy?
Odpovedať
@madein1974 ďakujem za rady. Niekde som videl set, myslím, že to bol Geberit ale nie som si istý, kde bol žľab a ku tomu všetko potrebné na inštaláciu. Tým myslím akési "dosky" ktoré sa lepili na seba a vytvorili potrebný tvar a spád, ale použiť sa to dalo len v pár štandartných rozmeroch (ak si dobre pamätám) čiže v neštandartnej kúpeľni trochu problém.
Odpovedať
https://eshop.aquaterm.sk/search/para...
Odpovedať
Pokiaľ ide o čistenie, mám aj žlab, aj vaničku a aj štandardnu vanu. Kvôli udržbe je najlepšia jednoznačne vana :). Vloží sa do odtoku to sitko na zachytávanie vlasov, po osprchovaní sa vlasy vyhodia a je to všetko čisté. To si dokáže zmanažovať každý, ale čistenie odtoku žľabu či vaničky je dosť humus, nikto to v rodine nechce robiť, takže to klasicky zostáva len na mne.
Odpovedať
@drivesk U nas plne postacuje.
Odpovedať
@drivesk za mna jednoznacne nizka vanicka. Povodne som chcel zlab, ale manzelka ma prehovorila na vanicky z dovodu udrzby. Vyska vanicky je 3 cm, jedna je 90x90 a druha 120x90, zatial ziaden problem.
Odpovedať
Profilova fotka
@tomcok z dovodu udrzby? Nemyslim si, ze je nejaky problem udrziavat aj zlab, predsa len sa to cisti rovnako, jedine, ze by mala problem so sparovackou, ze to drhnut, ci?
Odpovedať
Tiež máme v sprcháči podlhovastý žľab, je to pekné a estetické ale čistenie nič moc, je to humáč a ako obvykle ostane to na mňa ako píše @moratibru :D Neviem aký je to výrobca ale tá nerezová podlhovastá vrchná mriežka je v tej plastovej vaničke dosť na tesno, takže sa ťažšie vyberá. Špina sa usádza na celom žlabe, aj na tej nerezovej časti. Samotný žlab treba čistiť minimálne raz mesačne, dosť rýchlo sa zanesie, je to otravné. V starom byte sme mali v sprchovom kúte ten kruhový sifon, nerezový a ten išiel čistiť oveľa lahšie.
Odpovedať
@jakubw zalezi od tvrdosti vody, vodny kamen sa urcite cisti lahsie z tej vanicky ako zo zlabu
Odpovedať
@drivesk ja som dával žľab od styron.sk A s čistením žiadny problém není.treba také vybrať aby mal priemer výstupu priemer 50mm.
Odpovedať
Mam zlab, nemenil by som.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?