Skúsenosti - sprchový kút z dosiek CETRIS

Dobrý deň. Prešiel som si diskusie o doskách CETRIS, vraj má tento materiál veľkú rozťažnosť. Chcel som z dosiek vystavať 3 steny sprchového kúta a následne do neho nalepiť obklad. Ak má s tým niekto skúsenosti, budem rád, ak mi poradí, či je to vhodný materiál, alebo to mám vyhotoviť z iných plošných materiálov, ako alternatíva mi príde už len zelený sádrokartón. Murovať kút z tvárnic nemôžem. Ďakujem.
Odpovedať
Profilova fotka
@anton12 daj sadrokarton a neries,, je jedno ci das hidroizolaciu na cetris alebo SDK, alebo OSB, no cetris aby mal zasadne vecsiu roztaznost pochybujem
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
@anton12 Dobrý deň, chcel by som sa Vás spýtať či ste s tými Cetris doskami robili tú kúpeľňu alebo nie ? a ak áno poprosil by som Vašu skúsenosť, lebo mám podobný úmyseľ takto riešiť kúpeľňu na chalupe. Vopred ďakujem za odpoveď.
Odpovedať
@dodo001 skôr by som sa vo vašom prípade zameral na konštrukciu a na zhotovenie vaničky/dlažby. Ja by som dal buď osb dosku 12mm a zelený sadrokarton. 2 vrstvy zlepšia pevnosť. Pripadne 2x zelený sadrokartón ak je teraz osb príliš drahá. Neviem či chcete dať vaničku alebo dlažbu, ale dôležité je urobiť precízne hydroizolaciu aby to v rohoch nezatekalo. Potom je jedno či je pod tým OSB SDK alebo cetris. Ešte by som zvážil použitie fermacell. Otázna je tiež konštrukcia. Či chcete použiť UW/CW profily alebo akým spôsobom tú dosku uchytiť. Treba aby to bolo pevné.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?