Sprchový kút a vanička - rozdielny rádius

Ahojte, prosím vás, myslíte, že bude veľký problém pri montáži, ak bude mať sprchový kút rádius 55 a sprchová vanička 50? Je tam veľký rozdiel, taký, že sa to nebude dať namontovať? Alebo ide skôr len o estetický problém, že to nebude úplne sedieť? Začala som vyberať sanitu do kúpeľne a už mám v tom celkom chaos, takže za každú radu budem vďačná. Ďakujem.
Odpovedať
@petrife dolezite je to, aby bol radius merany v strede dosadacej plochy na vanicke totozny s radiusom sprch.kuta. Okrem toho radius kuta ma urcitu +/- toleranciu, takze by to mohlo byt ok.
Odpovedať
@stowasser ďakujem pekne, neviem, ako je to merané, ale vychádzam z údajov výrobcov a zatiaľ zisťujem, aké sú možnosti, či má niekto reálne skúsenosti, lebo zasa za každú cenu trvať na svojom tiež nechcem.
Odpovedať
@petrife A potrebujete tam tú vaničku??? Ja ju mám v byte tiež ale už by som ju tam nedal. Zbytočné problémy .
Odpovedať
@blackomt Potrebujem na tisíc percent :) :) :) Neznášam ten pocit, keď mám pod holými nohami niečo drsné, nerovné, ja mám rada ten hladučký povrch vaničky. Neviem, či úchylka, ale vanička musí byť :)
Odpovedať
@petrife Čo tak zobrať baliaci papier príslušných rozmerov, nakresliť doň presné skutočné rozmery sprchového kúta a snažiť sa doň vsadiť - dokresliť presné rozmery vaničky. Je jasné že oblúky nebudú presne sedieť, bude treba dotmeliť. Poviem príklad :- Vsadiť kruh /veľký radius rohu/ do kocky /malý radius rohu/ sa dá / aj pri temer rovnakých max priemeroch , -rozmeroch/. Opačne vsadiť kocku do kruhu ako v tomto prípade to je obtiažnejšie. - treba väčšie tolerancie max rozmarov.
Odpovedať
@petrife Potom keď ti začne niekde zatekat tak potom si spomenies čo som ti písal. Ani ja som tomu neveril ale dlho som hľadal príčinu a nakoniec som aj našiel a bolo to okolo otvoru kde sa montoval sifón, pretože si voda našla cestu cez akrylat. , no kto by to povedal. A potom som musel rozobrať celý sprchový kút a urobiť to. Skoro ma je.... pretoze máme 8 mm sklo a 2m vysoké a cakal som kedy ho rozbijem. Ak ho vymurujes a dáš žľab a hydroizolaciu tak nehrozí aby ti to niekde tieklo. A ďalšia rada na záver je tá že treba použiť silikón aj z vnútornej strany kúta. Veľa šťastia a keď prvý raz pustíte sprchový tak bude le dobre ak niekde neuvidis vodu ale ona si cestu von nájde. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
teraz sme riesili u znameho problem s vanickou, zatekala pod neho voda a uz aj dost pracovala pod nohami (popraskal laminat a uvolnil sa od vystuze) mal len 4 roky co teda dost mrzelo rozoberat ho po tak kratkej dobe. aby sme uz nemali tento problem rozhodli sme sa ho vymurat, bohuzial sme si ho nezmerali, mysleli sme, ze ked je to 90 cmm, tak je to radius, ale on mal vstrede o cca 10 cm viac a tak nam vznikli pri krajoch vyse 1cm vyskove rozdiely a museli sme to znova prerobit. teraz staviame dom a dlho som bol presvedceny, ze chcem vanicku, tiez kvoli prijemnejsiemu pocitu pod nohami, ale posledne skusenosti ma presvecili, ze vanicka moze v buducnosti predstavovat problem
Odpovedať
@blackomt teraz mame vanicku vyse 5 rokov, nasi vyse 7 a nikde nic nezateka, tak myslim pozitivne a verim, ze ani tato nebude. Mne jednoducho obklad pod nohami vadi a kedze sprchac budem vyuzivat predovsetkym ja, tak bude vanicka. Ale dakujem za vsetky rady a radsej nebudem s tymi rozdielnymi radiusmi vymyslat a dame rovnake.
Odpovedať
V byte sme mali keramicku vanicku a vyse 10rokov sme nemali ziaden problem. Do domu sme davali teraz tiez keramiku. Je to cca rovnako drahe ako plast a udrzba je ovela jednoduchsia. Ak sa napojenie urobi tak, ako sa ma, tak nic nemoze tiect.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?