Rozmiestnenie sanity v kúpeľniach

Zdravím Vás, poprosím o radu ako inak by sa dala rozmiestniť sanita v kúpeľniach - 1 na poschodí, 1 na prízemí. Do spodnej kúpeľne by som chcela dať práčku (zatiaľ - ak bude miesto, tak ju šupnem do TM) - tá je momentálne zakreslená v hornej kúpeľni. Infrasaunu z dolnej kúpeľne by sme naopak chceli mať v hornej kúpeľni (rozmery 1 x 1,3 m s tým, že vstup je z dlhšej strany). Vopred ďakujem za všetky rady a nápady :O)
Odpovedať
@lenkito10 @zltalienka
Odpovedať
Ak bude možnosť, tak by som tú práčku rovno dal to technickej. Nech proste kúpeľňa slúži na to, čo má.
Odpovedať
@siengo k tomu by som sa priklonil. neviem aspoň u nás to je tak, že sme radi, že prostze v kúpelni nešpatí ani práčka ani umývačka
Odpovedať
Profilova fotka
Práčku so sušičkou by som hneď dal do technickej miestnosti, to je dobré hneď tam naplánovať a máš vyriešené. Tým pádom aj priestor budeš mať priestor aj na tú infrasaunu.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj. Pracku a susicku je praktickejsie mat na podlazi kde su izby, pokial ich nepustas v noci. Ak ich chces dat do dolnej, tak tam je na to teda miesto, pod doskou, vedla skrine za dverami. Nevidim nic neesteticke na tom, mat PS v kupelni. Su to hi tech pristroje. A hyper prakticke mat ich tam, kde sa vyzliekas. (Nam sa nezmestili) Vana ma zostat tiez v hornej kupelni?
Odpovedať
@danieluk rekuperácia zostáva v hornej kúpeľni? Nedá sa premiestniť do TM? S čím sa dá ešte hýbať? (okná, dvere) Dom už stojí? Kde je nachystaný od Sušička nebude? Chceš dvojumývadlo do niektorej kúpeľne?
Odpovedať
@danieluk skús si prezistiť, či môže byť rekuperácia jednotka umiestnená v kúpeľni. Ja mám informáciu, že to nie je pre ňu vhodné miesto.
Odpovedať
@lenkito10 no skôr som tú pračku brala tak, že vešať budem vonku (zatiaľ nerozmýšľam o sušičke - ale nevyhýbam sa jej) - v prípade, že by bola sušička, tak by to bolo určite lepšie mať ju hore... - áno vaňa v hornej kúpeľni - čo sa týka infrasauny, ja by som nedbala mať ju dole, ale manžel ju chce mať z mne neznámeho dôvodu hore :O)
Odpovedať
@zltalienka centrálna rekuperácia bude dole v technickej miestnosti, to čo je hore je len prestup z TM na horné poschodie... ja sa v tom nevyznám veľmi popravde... - dom ešte nestojí, ale s oknami by som už nechcela hýbať - dlho nám trvalo kým sme sa dohodli na pôdorysoch a vzhľade domu... - dvojumývadlo by mohlo byť dole v podstate - aj tak tam počas dňa najviac času trávime a aj ruky sa budú častejšie umývať tam
Odpovedať
horná kúpeľňa bola predtým spojená aj s tou miestnosťou vedľa, len mne sa to zdalo priveľké, tak sme tam urobili skladovací priestor - toho nie je nikdy dosť
Odpovedať
@danieluk aha. Takže TM je priamo pod hornou kúpeľňou a iba rúry rekuperácie pôjdu na poschodie cez hornú kúpeľňu. Presne tak to máme v dome. Vôbec tie rúry nevidno, sú obložené sadrokartónom a okachličkované. A nezaberajú toľko miesta ako máš v návrhu, reálne 45x25cm približne.
Odpovedať
@zltalienka tak tak, v podstate je TM pod časťou kúpeľne a pod záchodom
Odpovedať
Článok sa načítava...
takto nejako
Odpovedať
Profilova fotka
.
Odpovedať
@lenkito10 tá tretia možnosť určite nie - nedalo by sa vojsť do sauny :O) - tá prvá možnosť sa mi javí asi ako naj, tak nejak som aj ja rozmýšľala tú saunu dať - v podstate veľa možností nie je, kde ju umiestniť...
Odpovedať
@danieluk horná kúpeľňa. Využila som aj priestor kde bola práčka a rekuperácia. Vedľa rekuperácie sprchový kút, odskok vzniknutý kvôli rekuperácii by som využila na niku (alebo aj viac ník) v sprchovom kúte. Umývadlo medzi dvere a sprcháč. Podľa rozmerov možno aj dvojité vyšlo. Dvere otočiť a možno trochu posunúť. Za dvere radiátor (ak chceš) alebo úložný priestor. Vpravo hore vaňa, keď nechceme hýbať s oknom, ktoré ako vidím je "veľké" tak tam nič iné nevojde. Pod okno lavičku, stoličku... niečo na odloženie vecí.
Odpovedať
Profilova fotka
Sauna je ta vacsia, (stale dole vlavo), sprcha mensia, 90x120. Este mozes kupelnu predlzit o tu cast vlavo, kde je pracka a trubky.
Odpovedať
@lenkito10 :O) v tom prípade áno, som to zle odhadla
Odpovedať
@zltalienka do sauny sa vchádza dlhšou stranou... Čo myslíš tým, že okno je "veľké"? Nad veľkosťou okna som sa ani nezamýšľala... to číslo v zátvorke je výška od zeme?
Odpovedať
@danieluk hej dala som ju opačne 😲 ...ale sauna 1300 a sprcháč 1400 spolu 2700 vojde sa. Okno v hornej kúpeľni máš nakreslené, že bude široké 1500, vysoké 1350 a jeho spodná hrana (parapet) bude vo výške 1000 mm od podlahy. Čiže, ako riadne veľké okno v izbe, v detskej, či v spálni. Osobne by som vaňu pod také okno nedávala, ale tak to je môj pohľad.
Odpovedať
Profilova fotka
@lenkito10 osobne by som sa asi pripojila k tej prvej moznosti tam mi rozlozenie aj tej sauny aj sprchaca vide tak nejak najlepsie
Odpovedať
@zltalienka a kebyže sa upraví okno, tak ako by sa to dalo inak?
Odpovedať
@danieluk a ako chceš upraviť okno? Predtým si písala, že nechceš do vonkajšieho vzhľadu domu už zasahovať. Z toho čo si tu zatiaľ pridala som pochopila že horná kúpeľňa je nad vchodom do domu. (Alebo sa mýlim?) Osobne by som nad vchod do budovy nedávala malé kúpeľňové okienko. Také, aké tam máš teraz mi príde vhodnejšie. Ale to je môj názor. Zároveň nevidela som ako vyzerá celý návrh domu, ako to vyzerá ako celok. Nevidno vzdialenosti, rozmery celej kúpeľne na poschodí. Akú má vlastne dĺžku aj s tou časťou za priečkou? Chceš tú priečku v kúpeľni mať, či to bolo len kvôli práčke a rekuperácii? Ťažko vôbec niečo zmysluplné vymýšľať, keď neviem detaily. Niekto by možno rád vaňu pod oknom, lebo má úžasný výhľad z kupelnoveho okna a bude takto relaxovať a kochať sa výhľadom na Tatry napríklad. Zdá sa mi, že poschodie bude v tej časti ako je kúpeľňa trochu vystrčené oproti prízemiu, alebo sa mýlim?
Odpovedať
Profilova fotka
@zltalienka no ona by ho upravila, ak by to bolo treba pre dobre rozmiestnenie kupelne. Kym dom nestoji, radsej prisposobit okno. Dlzka by mala byt 450. Myslim ze miesta je tam dost aj na P+S, alebo aspon na pripravu pre ne.
Odpovedať
@danieluk nakreslila som, ako by som to chcela ja. Chcela by som mať vaňu a sprcháč neďaleko seba a zároveň ďalej od dverí, chcela by som mať umývadlo blízko pri dverách aj s drobným úložným priestorom. Chcela by som mať miesto na odloženie vecí, alebo na sadnutie si (po oboch stranách sauny), chcela by som, aby ma cez okno nikto nemohol vidieť a nemusela by som myslieť na jeho zastieranie (dlhé a úzke okno). Chcela by som, aby mi dvere nezavadzali, aby mi rúry nešpatili kúpeľňu (schovať ich) a aby som využila každý priestor (nika pri sprcháči). Zároveň by som kúpeľňu ešte o čosi zmenšila a pridala do miestnosti vedľa.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?