Rozmiestnenie sanity v kupelni s WC

Profilova fotka
Ahojte, prosim viete mi poradit, aby to bolo prakticke, ktory variant rozlozenia sanity v kupelni je lepsi? Pripadne rozmiestnit to uplne inak? Potrebujem tam dostat: sprchovy kut bez vanicky, vana, dve umyvadla, WC, bidet. Dakujem :-)
Odpovedať
Profilova fotka
umývadlo potrebuje š. 115cm, bidet a WC 80 cm dvojumyvadlo v tak malej kúpelni je zbytočnosť (aj vo veľkej) Byt ( dom) nie sú kasárne s rovnakými obyvateľmi na používanie, viete si predstaviť ako budete používať bidet, keď si niekto umýva zuby? Mimochodom, vaňa je 150cm, menšia ako sprcha, dokedy sa budete sprchovať dvaja?
Odpovedať
@alabu ahoj, čo sa týka rozmiestnenia, tak by bolo asi dobré ak by som vedel kde máš dvere a aké sú široké (tipujem, že asi na pravej stene) a prípadne okno (asi to oranžové nad vaňou?). Ak rozmýšľaš nad bidetom, tak spravíš určite lepšie ak porozmýšľaš nad bidetovou sprškou, ktorá plní funkciu bidetu, ale ušetríš si jednu keramickú misu a cenný priestor. Rozmiestniť sa to potom dá všelijako....napríklad ja by som wc nedával hneď k dverám.
Odpovedať
Kde sú dvere? Je tam okno? Pri prvom variante ti bude zavadzať radiátor. Ale táto varianta je lepšia, ak sú dvere vpravo pri umývadlách. Nech WC nie je hneď za dverami. Radšej by som vymenil bidet s WC misou a trochu zmenšil sprchu. 160 cm je zbytočný luxus, ak bojuješ s priestorom. 120 cm je pohodlná veľkosť, aj aj dáš 140 cm, bude to stále exclusiv a získaš priestor pre WC.
Odpovedať
Profilova fotka
@jan45 a to som si myslela ze kupelna 3080*2640 je velka :-D cize podla vasho popisu to zn ze mi tam vojde len jedno vacsie umyvadlo. Bidet nebudeme používat ked tam niekto bude, to zase sukromie mame v rodine nastavene ;-) a ten sprchovy kut je velky lebo zo skusenosti viem ze ked som sa starala o chorého, tazko mobilního clena rodiny, bolo vyborne vlozit tam stolicku a mat pritom okolo dost miesta, zial nemladneme takze myslim dopredu a vanu využíváme minimalne je skor pre deti preto je mensia. ale dakujem za pripomienky, este zvazim :-)
Odpovedať
Profilova fotka
doplnam info: dvere su napravo...v druhej variante to znamena ze ked sa otvoria, WC by bolo za dverami a okno je oproti dveram...uzke, horizontalne.
Odpovedať
Profilova fotka
@flu5ky poslala som IP, dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Tak ja skusim trosku iny pohlad :) Ja osobne by som v takto podla mna velkej kupelni (ja sa "hram" s velkostou 240 x 220) ulozila vanu a sprchovy kut vedla seba na jednu stenu :) Na druhej strane potom zostane dost miesta na toaletu, umyvadlo (mozno aj dvojumyvadlo) a nejaku skrinku... Z uvedenych dvoch navrhov sa mi viac paci prvy :)
Odpovedať
Profilova fotka
@alabu myslel som tým, že dve umyvadlá tak tesne pri sebe sú prakticky nevyužiteľné, pre obsluhu imobilného by som volil závesy, podlahovú štrbinvú vpusť Ostatné argumenty sú logické. Ale bidet je tiež nepoužiteľný, stiesnený.
Odpovedať
Profilova fotka
@1sunny ano, to by tiez slo a asi naozaj viac ulozneho priestoru ;-) idem si skusit nakreslit:-) dakujem variantu 2 som videla v jednom vzorovom dome a asi to mam prilis v hlave tak ma tvoj navrh nenapadol ;-) @ jan45 ten bidet asi poriesim tou sprskou ktoru tu spominal @flu5sky, ale dakujem. Mury sa budu len tahat preto teraz riesim rozmiestnenie, a ked uz bude rozmiestnenie definitivne zacneme riesit obklad, aky a ako ho ulozit. Vsetky rady su inspirujuce a na zamyslenie a mozno pomozu dalsim o par tyzdnov ci mesiacov...tiez tu mam precitanych more diskusii :-D
Odpovedať
Profilova fotka
@alabu Vyskusaj, uvidis :) Mne osobne sa paci, ked je vana vedla sprchoveho kutu, vyzera to velmi dobre... a ziskas tak naozaj vela miesta na druhej strane ;)
Odpovedať
povedala by som, ak chces nieco ako bezbarierovy kut, ze prva varianta je lepsia, myslim, dvere a sprchove dvere su dostupnejsie. druha vec, dve umyvadla zbytocne, daj jedno velke a na wc a bidet je mala sirka. @alabu
Odpovedať
Profilova fotka
@vivere ano tie dve umyvadla este prehodnotim, mozno naozaj jedno vacsie bude vyzerat lepsie...ono nie ze by som teraz potrebovala bezbarierovu sprchu, to su skusenosti z minulosti ...teraz nic take nepotrebujeme, len uvazujem a zvazujem vsetky alternativy a pre mnohych asi myslim privelmi vopred, ked ratam s tym ze raz budeme stari:-D :-D :-D 1sunny@ ale toto je aky super napad, ten "schodik" na sedenie 8-) dakujem
Odpovedať
Článok sa načítava...
@alabu ano, ja viem, ako si to myslela s tou bezberierovostou. a zo skusenosti viem a vzdy kazdemu odporucam, ze ak robia sprchovy kut, aby mysleli na to, ze najlepsi je prave murovany s dverami ;-) inak tiez sme mali v projekte dve umyvadla, aj rozvod predosli majitelia spravili na ne, ale my sme to zrusili a dali jedno 75 cm siroke. aj tak tam nebudeme naraz si zuby drhnut a trosku sme usetrili.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?