Ako rozmiestniť sanitu v kúpeľni?

Chcela by som Vás požiadať o váš názor, ako by ste vy rozmiestnili sanitu v kúpelňi? Už som skúsila rôzne varianty, ale manžel mi ich zrušil kvôli elektrik. zásade, pri ktorej musí byť vaňa od práčky vzdialená aspoň 60 cm:o(. Chcela som dať umývadlo na tú stenu kde je okno, ale môj muž má skoro 2 metre, takže keď by sa postavil pred umývadlo videl by do okno, a nie do zrkadla :-N Okno sme dali dosť veľké :-| druhý krát by sme už dali menšie. Sprchový kút musí zostať na tom istom mieste, pretože na inú stranu ho nie je možné dať, kvôli oknu. Urobila som dve varianty, medzi ktorými sa asi budeme musieť rozhodnúť?
Odpovedať
Profilova fotka
no myslim ze prvy variant je super.. :)
Odpovedať
Profilova fotka
monikaboh, pre mňa tak usporiadanejšie pôsobí variant č. 2, ale tam je problém s tým zrkadlom. Rozmiestnenie sanity v tomto prípade spôsobuje, že priestor sa zdá byť vzdušnejší a priestrannejší :-) ...
Odpovedať
Profilova fotka
preco si nedas urobit navrh u predajcu obkladov, je to normalna vec ktoru ti spravia zadarmo ked si u nich zoberies obklad, tym padom ti vypocitaju aj mnozstvo, ktore potrebujes
Odpovedať
@smajchel @elisss54 teraz ešte len riešíme rozmiestnenie sanity kvôli odpadom, na obkladačky ešte nemyslím. Podľa mňa je praktické, aby bolo umývadlo pri dverách, tak som skúsila ešte takéto varianty. =-) Ďakujem za reakcie.
Odpovedať
Profilova fotka
@monikaboh , ale tu vyššie ti píšu, že toto všetko ti urobia v kup. študiu. Obklad nemusíš ešte brať, ale je dobre to mať zakreslené profesionálnejšie, odpady, rozmiestnenie sanity. A aj ti v mnohých prípadoch poradia čo by bolo lepšie pre teba aká varianta. Niekedy sa oplatí sa obratiť na nich. ;-)
Odpovedať
Profilova fotka
Dobrý deň Možno by pomohli rozmery kupelne. Tak isto rozmery jednotlivých položiek ktoré tam chcete mať. Čo sa týka návrhov v štúdiach. Treba si na to dávať pozor. Väčšinou ked si už dáte spraviť návrh, tlačia vám najdrahšie veci, aby na tom pekne zarobili. A hlavne okres BA. Mal som zákazníkov ktorým natlačili vane za 1000€ a tú istú vaňu som im nakoniec predal za 300€, len iný výrobca. S pozdravom
Odpovedať
@tgb_plast @elisss54 rozmery kúpelky sú 2200 x 2750. Je to dosť malý priestor, ale chceme tam aj vaňu (170/70), (možno dáme aspoň takú s oblou jednou stranou) aj sprchový kút (asi tiež oblý 90/90). Ale keď sme sa v kup. štúdiu pýtali na návrh, tak povedali, že návrh urobia v tom pprípade, ak u nich kúpime obklad ]-( A to ešte kupovať nechceme. Ele neviem či je to všade tak?
Odpovedať
Profilova fotka
@monikaboh , neverím, že v tvojom okolí je len to jedine kup. študio. Skus inde.Alebo, čo si myslím, že je najskôr, ste sa zle rozumeli. Ono je to zvačša tak, že za vizualizáciu sa zaplatí 20, 30 eur, podla toho ako to kde maju a potom v prípade, že od nich odoberieš obklad ti ten poplatok za vizualizaciu odrataju z nakupu. K tej oblej vani len tolko, že podla mňa zaberie dosť miesta zas na šírku. Neviem mne sa oble vane aj z praktickeho hladiska nepačia. Ale to je na tebe. Mne sa aj tak najviac pači variant č. 2 z prvých dvoch návrhov. A sprchový kut je lepší ten hranatý, viac sa hodí k vani a umývadlu.
Odpovedať
Profilova fotka
Čo sa týka predošlej odpovede, 20, 30 € záloha za vizualizáciu. O takejto nizkej sume som ešte nepočul. Vždy to je minimálne 50€ a to som tiež povedal malú sumu, skôr minimum 100€. Ale na druhú stranu je pravda, že sa to vždy odpočíta zo sumy kúpeľne, teda pokial sa tovar zakúpi v tom kúpeľňovom štúdiu, kde sa dal robiť návrh. 20, 30€ nieje záloha... a asi ked vám niečo pokazia, vám to vôbec nebude vadiť, lebo prísť o 20€ nieje také strašné... a asi si tam v tom štúdiu moc neveria. Dobre, ale nechcem nikoho napádať a ak som niekoho urazil, ospravedlňujem sa. Spravil som teda taký rýchli nákres s perom. čo sa týka sprchového kútu, Dal by som tam 100x80 je tam viac miesta ako v štvrť kruhu a síce to bude znieť divne, ale osobne by som tento rozmer zvolil aj pred 90x90 štvorec. Následne nám tu dostáva aj viac miesta pri pohybe okolo WC. Otváravá časť by bola pri väčšom rozmere... teda 100cm bud 2 alebo 3 dielne otváranie. Čo sa týka vane. Dal by som rohovú už len z toho hladiska, že na obr. č. 2 nám zostáva obrovský priestor medzi vaňou a kútom. Ked zvolíte 150x100, alebo 160x100, vnútorný priestor bude ako pri 170x70. resp x80. Takto nám však zostane priestor aj na obsluhu práčky. Potom už treba zvoliť len správny rozmer umývadla. K tomu som sa nedostal, z dôvodu, že som chcel presné rozmery kúpeľne. Neviem či som vlastne rozmery kúpeľne pochopil správne. Pretože 220x275, môže byť obydvoma smermi. A ďalšia vec, neviem aký veľky je výsek v lavom rohu. Ale dúfam že som pomohol. Ak by ste potrebovala pomôcť pri výbere jednotlivých komponentov, čo zvoliť a za akú cenu. Napíšte mi prosím, ale už mail čo mám v profile. S pozdravom B. Tóth konateľ - TGB Plast s. r. o.
Odpovedať
30 eur za vizualizaciu nie je nizka ale primerana cena. u nas v piestanoch to je bezna suma, ak clovek nepotrebuje viac ako 2 varianty kupelne.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?