Prosim poradte. Zo sprchovacieho kuta mi preteka voda pod dlazbu do kupelne. Vodu po sprchovani vzdy zotrieme. Podla pozorovania voda presakuje cez fugu pod sklom cez fugovacku.. Na utrzkoch toaletneho papiera je vidiet, kde sa vsade az voda dostala. Ako je to mozne a co stym? Dakujem
@lubomird kasli na to uz ked to mas takto spravene... je vela majstrov ktory moc neovladaju nove technologicke postupy. niekedy sa davala iba sparovacka. Ako som pisal vyssie, silikon je tam iba kvoli pruznosti v rohoch. Ja by som to riesil az pri normalnom probleme a nie takejto banalite. Ak mas dobre spravenu hydroizolaciu, tak si zasilikonuj tu dieru medzi listou a dlazbou a netrap sa sparovackou v rohoch co ma aj tak na svk asi 70% ludi. Robis si zbytocnu robotu, ktora ta po hodinke prestane bavit a vysledok bude neisty
@gashtaan@eduardgein Takze 3 tyzdne som to nechal susit a okolo zlabu sme vyskriabali fugovacku a zasilikonovali. To pod tou zastenou sme dva krat zasilikonovali a stale to tecie. Ja uz neviem co stym. Napadlo ma, ze stredom kutu idu dve trubky podlahoveho kurenia.. Nemoze to byt tym, ze ked sa kuri a nekuri, ze sa materiali rozpinali a zmrstovali a teda popukala na ploche kutu fugovacka a teda tecie cez fugovacku? Normalne napravo od zlabu co je taka mala kachlicka tak cez tu jednu fugu mi ked dam na nu papierik taha z nej vodu...
Zisti si od tojl co to robil ci daval hydroizolaciu aj na bocne steny a hlavne pod podlahu. Ale ak to budes mat takto ja by som to radsej vysekal a opravil pretoze ti ta voda bude stale presakovat a dodr..... by som toho kto to robil. Ja som sa rozhodol do domu pre samonosnu vaničku tu nizku pretoze ak sa nieco posere rak to bude stat zato.
@topvideo@blackomt@eduardgein
Vidite? na lavej strane a hlavne na pravej strane mi akoby presakuje cez tu fugovacku vedla zlabu voda... Myslite ze prefugovat?
@lubomird a ked sa dosprchujes, tak voda odteka do zlabu? lebo to co tam mas tie papieriky, tak tam zrejme ostava voda ktora nevie odtiect do zlabu. ci?
@eduardgein Odtecie, ale aj ju stierkou vsetku nazeniem do zlabu. Tie papieriky co su, tak vytiahli vodu z fug nalavo aj napravo od zlabu.. jednoducho, ked som sa vecer dosprchoval, rano ked prilozim papier k fuge, tak si nasaje vlhkost do papiera comu nerozumiem...
mne ked robil obkladackar sprchovy kut, tak to niecom najskor natrel - neco zlte dost hrube na stene aj naspodu.
neviem, ci to robia vzdy. Lebo po nateti to nehal dva dni tak a az potom pokracoval v lepeni obkladu a dlazby
@eduardgein Ceresit ta dobra do sprchovych kutov co znizenou nasiakavostou.. hydroizolaciu mam aj ja aj na stenach aj na zemi, ale ta je pod dlazbou a pod lepidlom na ktoru sa dlazba lepi. Mne sa voda dostava zrejme pod dlazbu nad hydroizolaciu a odtial dalej...
@lubomird tak asi CE40, ta je v pohode. Tp co pises nedava celkom logicky zmysel, lebo skarovacka je vodoodolna a aj lepidlo. takze tam bude bud nejaky banalny problem alebo mega velky problem s pretekanim odpadu na zlabe. Teraz sme museli v jednom byte vysekavat cely zlab, lebo zle napojili odpad a voda sa tlacila pekne hore po stene (nemal na nej obklad) a mal ju celu mokru asi do vysky 50cm....
@eduardgein Skusim to teda este vysusit a dat hadicu s vodou do zlabu. ak to bude robit aj potom, tak je ako pises chyba v zlabe, co nepredpokladam , ale clovek nikedy nevie...