Zástena sprchovacieho kúta INÁ ako ČÍRE SKLO

Ahoj. Máte niekto doma sklenenú zástenu "sprchovacieho kúta / sprchového miesta" inú ako teraz moderné číre sklo ??? To číre sklo je tak moderné, že u nás v kúpelňových štúdiách sa ani iné nedá vidieť. V katalógoch sa síce nachádza, možnosť výplne SATINATO, alebo GRAPE. Alebo textilný záves :). Ale potrebovala by som to vidieť naživo, ako také nepriehľadné veľké sklo vyzerá celkovo osadené v kúpelni (ja chcem totiž ať šírku kúta 1,2 metra, posuvné dvojkrídlové dvere). Nemáte niekto takúto sklennú výplň doma a nemohli by ste pridať fotku ? Aj ak v menšej šírke. Google obrázky nepomohli, nedá sa skoro nič nájsť. Zároveň by ma zaujímala údržba vodného kameňa (máme veeeeľmi tvrdú vodu) - ak to niekto vie porovnať s čírim sklom. Číre ale nechcem určite, aj keď sa mi páči, ale neplánujem každý deň stierkovať po rodine. Ďakujem.
Odpovedať
ja by som sa zaujímala na úpravu vody,lebo nielen spr.kút,ale kanvica,práčka,umr a proste všetko čo prichádza do styku s tvrdou vodou bude problém.
Odpovedať
@blunka ked nebudes stierkovat tak sa ten kamen bude usadzat na akejkolvek uprave skla (snad len na povrchu osetrenom nano technologiou nie) a potom budes pucovat hrube vrstvy vodnerho kamena. Jednoduchsie je vycvicit rodinu aby po sebe ostierkovala. Nikomu paprce neodpadnu, snad len deti mladsie ako 10 rokov by mali vynimku ale od nastupu do skoly by uz mali zacat trenovat aby si nemysleli, ze doma sa SAMO upratuje
Odpovedať
Profilova fotka
@zita19 mne sa páčia tieto zásteny Tiež nechcem číre sklo Mám to ako inšpiráciu stiahnuté z internetu A nemôžem si spomenúť aká firma to bola Ale aspoň foto...
Odpovedať
@kuratko22222 ked je toto leptane alebo pieskovane sklo, tak zbohom aleluja... Jedine, ze by ten dekor bol na folii medzi dvoma lepenymi sklami
Odpovedať
Profilova fotka
@blunka Je to síce také zvláštne riešenie, ale ja by som to poriešila nálepkou :) Dajú sa kúpiť rôzne vzory, ktoré sa nalepia na sklo. Dajú sa zohnať aj na aliexprese. Za pár € kúpiš a nalepíš na číre sklo. Ak sa ti vzor zunuje, alebo sa na ňom usadí veľa vodného kameňa, tak "nálepku" jednoducho dáš dole a dáš ďalšiu. Ujo to tak má v sprcháči a nevyzerá to zle... Ak budem kupovať ja sklené dvierka, tak to tiež tak poriešim.
Odpovedať
My sme dali z dovodu tvrdej vody sprchove zavesy a neviem si vynachvalit. Zo zastreny som si na byte vlasy trhala.
Odpovedať
Ak nie je podmienka vzor ale len to aby bolo sklo mliecne tak mas viac moznosti. Spominane Satinato, kde je jedna strana leptana. Ta sa dava z vonkajsej strany aby na leptanu cast nestriekala voda. Nejakym kvapkam sa ale aj tak nevyhnes. Dalsi typ skla je mliecne lepene bezpecnostne sklo. Dve skla a medzi nimi mliecna folia. Tu je jedno ako osadis kedze z oboch stran je sklo. Pri tomto skle by som skor mal obavu ze sa po istom case (xy rokov) zacne dostavat voda medzi skla po okraji. Dalsia moznost je spominana folia. Viac druhov, moznost vlastneho motivu, kedykolvek mozna zmena, pomerne lacne, neprekaza jej ani voda, akurat sa lahko poskodi ( akymkolvek ostrejsim predmetom ju poskriabes ak nedas pozor) a treba vediet aj nalepit aby ti neostali bublinky alebo spina.... Co sa tyka tvrdej vody, su rozne nanopripravky alebo nastreky na sklo, no netreba ocakavat ze po osprchovani bude sklo ako nove. Vzdy ostanu nejake kvapky ale vdaka nastreku bude ten vodny kamen znacne menej viditelny.
Odpovedať
@alicka850 ahoj, a NEčíre sklo verzus záves, nevieš porovnať ? Ja som rozmýšľala aj nad závesom, v katalógoch sú veľmi pekné textilné závesy (pekné vzory), ale ešte som nevidela jednu jedinú fotku závesu v sprche. Len fotky závesu ako vaňovej zásteny. Tak neviem ... Nemali ste potom za tým závesom TMU ?
Odpovedať
@kuratko22222 veľmi pekné
Odpovedať
@kokocahlava díky
Odpovedať
Profilova fotka
@kuratko22222 je to webka dverezoskla.sk 😉 gugel je sikovny 😂
Odpovedať
Profilova fotka
@blunka neznasala som zavesy. Mokre nenechas zatiahnute cize zaves vyrovnany. Ked som ho odsunula na bok po case chytala plesen. Mozno som robila nejaku chybu, neviem. Teraz mam sklo,satinato. Je super. Stierka po sprche, obcas klasik vylestenie. Jasne ze nevyzera stale ako vcera kupene, ale nie som otrok hoci mam rada poriadok.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@jankazb ved tie zavesy sa daju prat ;-)
Odpovedať
@blunka
Odpovedať
@blunka mame tam svetlovod, takze tma tam nie je. Bezpochyby je krajsie sklo, ale mne sa na sprche na tom tesneni v kute robila plesen, vkuse som to cistila od kamena, takze som sa do domu rozhodla bez. Nechcem byt otrokom kupelne.
Odpovedať
@alicka850 ďakujem za fotky, svetlovod ma nenapadol, ale čo vám tam svieti v noci ? Či máte v svetlovode vstavané aj elektrické svetlo ? (viem že to existuje). Veľmi peknú máte aj tú poličku. Stále som chcela niku do steny, ale aj takto vysunutá polička vyzerá super.
Odpovedať
@jankazb prosím ťa ja tomu nerozumiem čo píšeš. Keď máš sklo SATINATO, prečo ho po sebe stierkuješ ??? A čo leštíš ? Brala som, že treba stierkovať číre sklo. A že satinato "je biele", takže to netreba. Ani nerozumiem čo leštíš, to zvútra ??? Sorry ak sa pýtam ako blbec, ale žila som doteraz len s vaňou :-D :-D :-D
Odpovedať
mame grape vypln a prilezitostne ho ostriekam nejakym antikalkovym zazrakom, kludne aj octom a je to ok..vzdy tam bude nejaky povlak, aj ked mame upravenu vodu, ale to je v pohode 8-)
Odpovedať
Profilova fotka
@blunka z vnútra je sklo hladké a zostával by kameň vodný na ňom. Síce z vonku nevidno, ale chcem ho mať pekný i keď som v ňom :) Satinato úprava je z vonkajšej strany sprch.kúta. Teda len jedna stena plus dvere :)
Odpovedať
@blunka vdaka. V noci si zasvietim svetlo v kupelni, to mi dostatocne osvetli ten kut, nie je ta priecka napravo az po vrch a zaves tiez nie je az po vrch. Ja si to teda ohromne pochvalujem, mali sme tam povodne planovane sklo v projekte, odhovoril nas stavbyveduci, ze tam netreba vobec nic a nakoniec sme dali zaves hlavne ked sa spprchuju deti, aby nebola voda vsade. Je to vec za par eur, ked niekto vymysli casom nieco lepsie ako sklo, zavesy vymenim. :-) policka je urobena zo sadrokartonu a oblozena, mala byt na nej ta mozaika, ale nevysli obkladacky tak je biela :-)
Odpovedať
@alicka850 ja suhlasim s tym ze ak hladate riesenie za par € tak zaves nema konkurenciu. Je to vyhodne lebo sa da kedykolvek zmenit. Ale zas po estetickej stranke v dnesnej dobe zaves nemusi vyhovovat kazdemu. Plus a minus zavesu mozem poslat do sukromnej spravy. Ale ak hladate dlhodobejsie riesenie taksklo je lepsia volba ako plast.
Odpovedať
@alicka850 Tie závesy to je fakt výhra. V robote máme v sprchovom kúte záves a ide ma šľaktrafit, keď prúdenie vzduchu mi ho ťahá do sprchača a planta sa mi po nohách a za závesom aj tak plno vody. To už keď niekto toto obhajuje, tak to už nenachádzam slova také že by ich admin. nevymazal.
Odpovedať
@kokocahlava byvame mesiac a zaves sme dali ako docane riesenie, povodne tam nemalo byt nic, ale decka by nakvapkali. Uvidim, ci casom nikto nic lepsie nevymysli ako sklo :-)
Odpovedať
@ruren no vidis, a mne sa nic neplanta a nemam za zavesom plno vody a nic mi netaha dnu. Mne to vyhovuje viac ako sa pozerat na oprskane sklo od vodneho kamena a plesen v zahyboch.Ked si precitas viac diskusii aj tu na MS zistis, ze je viac ludi, ktorym toto riesenie vyhovuje. Takze klidek, utob si ako povazujes za rozumne a mna nechaj urobit si vo svojom dome to, co vyhovuje mne ;-)
Odpovedať
@alicka850 Ty si ten záves zipsuješ alebo na spodok založíš tehlu? Lebo v každom sprchovom kúte vzniká prúdenie vzduchu pri sprchovaní. A na tie skla existuje prostriedok z názvom TEKNO CAL
Odpovedať
@ruren vieš čo práveže som už prelúskala aj českú modrú stechu a aj tam mal záves veľmi dobré ohlasy, čo sa týka používania že TOP. Jedine tá estetika nemusí každému vyhovovať do oka, niekomu to pripomína komunistické časy.
Odpovedať
@alicka850 no rozmýšľala som aj že nedať nič, žiadny záves - deti zatiaľ nemáme. Také sprchy bez ničoho sú v Aquacity Poprad (ani neviem či to tu môžem písať), ide sa do nich cez malé prevýšenie ktoré prekračuješ, tam ich používame často a nikdy neni voda mimo sprchu. Len tie "bez ničoho" musia byť ten tunelový typ dozadu ako máš ty. My máme zatiaľ navrnutý 1200x900 a stým, že otvorená je tá strana dlhá 1200, tak to bez krytia nepôjde. Tá vaša polička je práveže pekná BIELA, že vynikne. S tou mozaikou by sa tam stratila, dobre že nezostal obklad.
Odpovedať
Najlepšie, že som sem písala, lebo som sa nevedela rozhodnúť či nepriehľadné sklo, alebo záves, alebo nič. A teraz je to stále 1:1:1. Stále neviem čo s tým :-D :-D :-D
Odpovedať
@blunka my sme to chvilu mali bez zavesu, ale dost frkala ta voda a to ja mam ten kut hlboky vyse 1,5 metra. Ja som si povedala, ze zaves stoji cca 10e- mame textilny, ktory sa da prat, tycka na zaves ani neviem kolko, ale tiez to bolo plus minus tak. Za dvacku vyskusame a ked nebudem spokojna vyhodim a dam sklo. Ja som nahodou natrafila na diskusiu o zavesoch tu na MS, dovtedy som nad tym ani neuvazovala.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?