Problem s pretekanim sprchovacieho kutu.

Prosim poradte. Zo sprchovacieho kuta mi preteka voda pod dlazbu do kupelne. Vodu po sprchovani vzdy zotrieme. Podla pozorovania voda presakuje cez fugu pod sklom cez fugovacku.. Na utrzkoch toaletneho papiera je vidiet, kde sa vsade az voda dostala. Ako je to mozne a co stym? Dakujem
Odpovedať
1
2
@lubomird podla mojho nazoru voda preteka v tomto mieste, lebo je ta dlazba spadovana k zlabu a kedze ta spodna lista bude rovna, tak tam vznikla medzera. asi by som to len vyplnil silikonom. kvoli tomuto sa pouziva spadovacia lista.
Odpovedať
@eduardgein Diky, ako moze pretiect cez fugovacku? Myslel som, ze cez fugovacku nemoze pretiect. mam tu fugovacku aj vyskriabat a potom vytriet silikonom alebo len do toho miesta naniest silikon na fugovacku?
Odpovedať
Nikto nic? Nejaky postreh, napad, rada?
Odpovedať
Profilova fotka
Neviem nakoľko to máte vyspádované a hlavne ako.Ak je malý spád voda môže tiecť po špáre ktorá je hlbšie ako dlaždica.
Odpovedať
@antonmesaros pravdepodobne to preteka tadialto napravo od kutu popod tu listu co je pod sklom. Da sa to nejako opravit alebo co by bolo najlepsie aby to prestalo? Dakujem za kazdu radu.
Odpovedať
@lubomird takze mas dve moznosti.... 1. odmontovat zastenu, vysekat dlazbu a osadit nasledne spadovaciu listu. 2. natlac tam silikon
Odpovedať
@lubomird voda sa zvykne dostávať nie len popod špárovačkou, ale kľudne aj popod dlažbu cez drážky vytvorené hrebeňom v lepidle. Môžeš skúsiť utesniť miesta v sprcháči aby tam voda nezatekala a ak to nepomôže, bude to treba spraviť ešte raz a poriadne.
Odpovedať
@slavoslav @eduardgein @antonmesaros Pani, este jedna vec. Napadlo ma ci to nemoze pretekat inokade. Ked obkladali zlab, dali nejake psky cez manzetu zlabu a k betonu a na to kladli dlazbu. Lenze ako je obvod umeleho zlabu ktory ma steny hrube cca 4 mm, ked okolo obkladali dlazbou, uz nedavali ziadne pasky. len prisli dlazbou ponad zlab a vyfugovali, ziadne pasky, ziadne tesnenie. Teda nemoze stekat do zlabu ale aj po zlab cez tenku vrstvu fugovacky, alebo prsklinky ktore by sa vytvorili nad umelym obvodom zlabu?
Odpovedať
pisu, ze spary medzi zlabom a dlazbou sa maju vyplnit pruznym tmelom. Mne to vyplnili fugovackou, moze to byt ta chyba?
Odpovedať
Profilova fotka
Nemoze to byt zle zospadovanou dlazbou v kute ? To byva casta pricina. Ja by som dal silikon k tej zastene. Neviem ci dobre vidim z tej prvej fotky ale je to len zastena alebo plnohodnotny kut so zavieranim az ku stene ? Peetoze ak je len zastena a navyse kratka, tak tam je velka pravdepodobnost ze sa voda dostane von :-(
Odpovedať
@pikis keby to bolo zlym vyspadovanim dlazby, voda by sla smerom k zastene a smerom do kupelne. Lenze voda je aj na opacnej strane pri stene.
Odpovedať
Profilova fotka
@lubomird ONO TO MôžE BYť JEDINá DIEROčKA . Ťažko to posudzovať z fotto.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
Urobit dobre odtokovu cast kuta pre rost je velky kumst. A este ak mas neuzavrety kut .... ak to bude pretrvavat a nepotrebusvyslovene bezbarierovy kut bez spodnej listy tak by som pouzil nove dvere no niky od jednej steny po druhu a dobre utesnil spodnu cast. Potom by sa nemala dostat voda za kut.
Odpovedať
@pikis Ale mne nejde o to, ze sa mi voda dostava z otvorenej casti kuta smerom von, lebo je jej minimum. Mne ide o to, ze niekde ta voda presakuje a dostava sa popod dlazbu inde...
Odpovedať
@lubomird vodu ktora by ti pretekala pod dlazbou by si zrejme nikdy neobjavil na povrchu dlazby zober si rucnu sprchu alebo nejake vedro a lej vodu do tej fugy medzi spodnou listou zasteny a dlazbou tym zrejme objavis ameriku....
Odpovedať
@eduardgein to mi napadlo ze to moze byt tym, ale pomiatla ma skutocnost na poslednej foto, kde mozes vidiet ze aj fugy pri stene ktore su na opacnej strane ako zastena su mokre..
Odpovedať
Este otazka, fugy medzi dlazbou a zlabom maju byt vysparovane, alebo vyplnene nejakou inou hmotou na to urcenou? Dik
Odpovedať
Profilova fotka
@lubomird robil si celkový antihydratačný náter pred kladením dlažby? Teraz ti nepoviem, či mám žľab osadený v silikóne, ale obvodové steny v sprchovom kúte sú určite od stien v rohu silikónované. Dnes večer pofotím a zajtra pridám fotky. U teba to vyzerá akoby vlhkosť vzlínala popod dlažbu cez špárovku. Akú špárovku si použil? Nebude to tým?
Odpovedať
Profilova fotka
@lubomird my sme dali toto http://www.ceresit.sk/produkty/ce40/
Odpovedať
@topvideo Neviem aky nater myslis, ale viem ze cely kut vytreli tekutou lepenkou a potom obkladali. Nikde nemam silikon, len sparovku a asi to bude tym. Ak je napr spajana podlaha so stenou, mohlo to pracovanim prasknut a tade ide voda. Asi komplet spodne fugy este vysilikonujem. Sparovacka bola flexibilna Ceresit. Dva dni sme kut nepouzili a schne to, takze to bude asi tym... Len neviem kade ide ta voda pri sprchovani. Musim vysilikonovat..
Odpovedať
@topvideo tu mam aj ja...
Odpovedať
@lubomird silikon nejde do rohov kvoli tomuto :) ale kvoli pruznosti v rohoch.
Odpovedať
@topvideo zrejme hydroizolacny :) :)
Odpovedať
Profilova fotka
@eduardgein máš pravdu :-D, neprišlo mi to na um... @lubomird všade v rohoch, či vodorovne aj zvisle, okolo samotného odtoku je silikón, špárovačka je iba na rovných nerohových plochách vodorovných aj zvislých
Odpovedať
@topvideo Aha dik. A preco sa do tych rohov dava silikon a nie sparovacka? Ja mma vsade len sparovacku. Do konca tyzdna to vysusim a poriadne vysilikonujem aj cez tu fugovacku v rohoch ale aj inde.
Odpovedať
@lubomird lebo steny v rohoch pracuju, sparovacka tieto pohyby neprenesie a popraska...
Odpovedať
@gashtaan Teda staci len v rohoch? Ak ano, aku dlzku? Staci zvisle a vodorovne cca 15cm? A mam vyskriabat tu fugovacku a vysilikonvat, alebo rovno na nu silikonovat?
Odpovedať
Profilova fotka
@lubomird ja mám silikón od podlahy až po strop a tiež za lištami sprchového kútu, v ktorých sú uchytené sklá... Silikón sa dáva kvôli tomu, že stavba pracuje. Starú špárovačku by som vyškriabal.
Odpovedať
@lubomird ja som daval silikon do vsetkych rohov, teda tam kde su steny/podlaha kolme voci sebe.
Odpovedať
@gashtaan @topvideo Cim alebo ako vyskirabat fugovacku?
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?