Škárovanie sprchového kútu.

Ahojte strecháči.Majster mi práve obložil kúpeľňu dlažbou a obkladom.Bavili sme sa o škárovaní.On škáruje škárovačkou a iba okolo sprchového žľabu dáva silikonový tmel. Ja som však čítal na škárovačke od Ceresitu ,že silikónový tmel sa používa aj na zvislý spoj dvoch obložených stien ktoré tvoria vzájomný roh a taktiež na styku steny s podlahou.Ako je to prosím vás správne.A druhá otázka je či sa tieto dva rôzne materiáli pri vzájomnom kontakte dobre previažu tak aby to v tom mieste nezatekalo.
Odpovedať
@paradisefoot Aj na zvisly aj vodorovny spoj (podlaha-stena) sa dava sanitarny silikon v odtieni sparovacky.
Odpovedať
Profilova fotka
@paradisefoot silikon je ok
Odpovedať
@paradisefoot proti zatekaniu mas mat hydroizolaciu za a pod obkladom...
Odpovedať
Ja som daval hydroizolaciu ako pisala zita za aj pod obklad, oblozilo sa, zaskarovalo a silikon sme davali z vonku okolo kuta, zvnutra okolo vanicky, v rohu priamo v kute asi do vysky pasu a z vonku ako sa opieraju dvere kuta o stenu tam tiez, nebolo treba, ale pre istotu :D
Odpovedať
ja to mam podobne ako cardi, mam tiez zasilikonovane hrany co sa dotykaju stena kutu a stena kupelne
Odpovedať
Profilova fotka
ako pisal @kejsix tak davali majstri aj mne...
Odpovedať
Profilova fotka
@paradisefoot teraz by som uz dal do celeho sprchaca silikon, kde nestrieka voda netreba
Odpovedať
Taktiež som pred pokládkou natrel tekutú izoláciu.Veľmi pekne ďakujem za odpovede.Ešte poprosím odpoveď na druhú moju otázku a to stret škárovačky so silikónovým tmelom napr.do zvislej škáry styku dvoch stien (kút) natlačím silikón a vo vodorovných škárach obkladu bude škárovačka.Previažu tieto materiáli dobre?
Odpovedať
@paradisefoot Najskor sa skaruje, potom silikonuje. Silikon ma skvelu prilnavost, nemaj strach. Ak s nim teda majster vie spravne robit. Je dobre pouzivat silikony od vyrobcu skarovacky.. V styku stena podlaha ma taktiez byt silikon!!! Podlaha sada a pracuje teplom, skarovacku odstreli skor ci neskor.
Odpovedať
@kejsix Vidieť,že sa vyznáš.Ďakujem ti veľmi pekne.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?