Podomietková batéria

Zdravím, chcel by som sa poradiť. Mám nainštalované podomietkove teleso s podomitkovou pákovou bateriou. No Inštalatérovy sa to podarilo spraviť tak že voda NEtečie keď je páka v polohe zapnutej a tečie zase naopak keď je páka v polohe vypnutej. Je možné to dať do normalnej polohy fungovania nakoľko už je spravená betonova stierka ? Prikladám link na batériu aj teleso. Ďakujem TELESO : https://www.sanitino.sk/grohe-montazn... BATÉRIA : https://www.sanitino.sk/grohe-essence...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od chovky14211:

Zdravím, chcel by som sa poradiť. Mám nainštalova…
@chovky14211 To by sme najprv museli pochopiť, ako to zapojil. Lebo tam je asi len prívod teplej a studenej a vývod na batériu. To nemá možnosť, ako inak to zapojiť. Čiže keď potiahneš páku k sebe, tak zastavíš vodu? A keď ju stlačíš dole, tak sa voda pustí? Treba pozrieť, či nie je náhodou kartuša opačne vložená, ak vôbec je možné ju vložiť opačne.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od chrobak7:

@chovky14211 To by sme najprv museli pochopiť, ak…
@chrobak7 Áno keď ju vypnem voda tečie, keď zapnem je vypnutá. Skúsim to rozobrať a hodím sem aj fotku.
Odpovedať
... a máte to osadené ako na obrázku? Vľavo je voda a vpravo ovládanie? Ako opačne sa to ešte dá osadiť...? Prietok vám udáva poloha páčky na kartuši. Ak je raz zatvorená, tak aj dolu hlavou je zatvorená v priamej pozícii. Výmena kartuše???
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od brapene:

... a máte to osadené ako na obrázku? Vľavo je vo…
@brapene poloha dole ja voda vypnutá teda správne. Mám dve tieto baterie jedna je spravne druha nie. Budem to vedieť sam opraviť ?
Odpovedať
Takto to mám osadené
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od chovky14211:

Takto to mám osadené
@chovky14211 ... veď na foto vidieť, za ľavú stranu máte naopak. Ta voda ma byt vľavo a ma to aj svoj dôvod...
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od brapene:

@chovky14211 ... veď na foto vidieť, za ľavú stra…
@brapene To som nevedel ja som to nerobil, chcem si to dať len doporiadku. Je teda možnosť to opraviť ? ( bez hrobšieho zasahu do omietky ? )
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od chovky14211:

@brapene To som nevedel ja som to nerobil, chcem …
@chovky14211 máte opačne nasadenú páčku batérie. Podľa správnosti vzhľadom na osadenie pod omietkou nemá ísť smerom dolu, ale o 180 stupňov hore. Vtedy bude fungovať správne. Buď si na to zvyknete alebo vyburať... páčka vľavo bude do hora.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od chovky14211:

@brapene To som nevedel ja som to nerobil, chcem …
@chovky14211 ked bolo zadanie osadit ich zrkadlovo tak je to na tvoje triko, ak nie dobabral to vodar (kazdopadne ta mal upozornit)...navod jasne pise ako osadit bateriu, opravit to uz nebude jednoduche, otocit kartusu nepomoze, nema symetrické vŕtanie, este pockaj ked nahodou zistis, ze je zapojena tepla a studena naopak....
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?