Ako sa montuje podomietková batéria?

Chcel by som sa spytat ako sa montuje podomietkova bateria. Dali sme si do sprchoveho kuta podomietkovu bateriu a firma mi ju kompletne zabetonovala, zostala trcat len paka a prepinac (je to 2 cestna bateria). Navyse teraz vraj tecie ten prepinac, takze neviem ako ju budem reklamovat ked je zabetonovana :-( , hlavne ze je na nu zaruka nejakych 5-8 rokov.
Odpovedať
Profilova fotka
To bolo treby vyskúšať ešte v nezabétovanom stave
Odpovedať
Profilova fotka
já tomu teda moc nerozumím, ale taky jsem se ptala v obchodě co když se s tím něco stane a říkali že se to sundá a pod tím by se to mělo jít normálně vyměnit. Stejně jako třeba Geberit WC.
Odpovedať
my mame tiez podomietkovu bateriu nad umyvadlom v kupelni a ked som videla ako ju tam zabetonovali robotnici, tak som sa len modlila aby to fungovalo. Nastastie to funguje! x-) Neviem si predstavit ist ju reklamovat, a vobec vysekat ju zo steny, ked uz je kupelna hotova....asi to niekto velmi dobre nedomyslel....
Odpovedať
Profilova fotka
podomietkova bateria je montovana tak aby sa dala opravovat aj bez toho aby ju bolo treba vybrat. Takze sa nemusis bat. Firma kde si bateriu kupil je povinna prist ti opravit bateriu priamo k tebe. Jediny hacik je v tom ze ti si povinny im zaplatit dopravu(co moze byt dost ak sa firma nachadza dalej od tvojho bydliska, ale s tym neurobiš nic) :-| .A k tej montazi- bateria sa skutocne musi cela "zabetonovat".
Odpovedať
Profilova fotka
my mame v kupelni 3 podomietkove baterie a jednu klasicku (hansgrohe). osadil nam ich vodar, murari dokoncili oblozenim kachliciek a potom vodar namontoval samotne baterie. I BOX (ta cast co je zamurovana) je univerzalny, takze tam ostane "navzdy", ale bateriu mozme vymenit.. pri opravach to funguje tak ako to opisal djee, samozrejme ze nic netreba burat ani sekat.. nam zatial vsetky funguju ;-)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
mate niekto skusenosti s bateriami ceskej firmy Jika? Verim, ze spominane nemecke su super ale pridu mi trosku drahe a Jika pise, ze ma 5 rocnu zaruku, tak mozno by to bolo fajn ale nenasla som nikoho, kto by ich chvalil alebo hanil. dakujem :)
Odpovedať
my sme uz opravara volali, lebo nam podomietkova bateria kvapkala (hned od prveho pustenia vody) - bolo to na asi 3min prace, chlapik vymenil kartusu a tej casti, co je zamurovana sa ani nemusel dotknut - vsetko hned funguje a samozrejme to bolo zadarmo, ved je v zaruke
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 mesiacoch
ahoj my sme sa tiež rozhodli pre podomietkové batérie do kúpelne, len máme problém zohnať široký vaňový výtok, resp. vaňovú vpusť - jednoducho ten kohútik odkiaľ bude do vane tiecť voda. Máme vysnívaný taký 10 cm široký (t.j. aj prúd vody bude široký pri napúšťaní), ale jediný čo sme zatiaľ našli je Steinberg, séria 100 - ale ten nám rozmerovo nepasuje k vani. Okraj vane je širší ako je dlhý kohútik a voda by nám tiekla na okraj vane a nie do vane. Nemáte nejaké typy ???
Odpovedať
Profilova fotka
jannulka_ravak, grohe aj hansgrohemá systém napúšťania, .... cez odtok a ešte na pl. stránkach nájdeš frimu blue je dobrá a tiež ponúka aj tento systém. daj si ale pozor na typ vane, pretože každá potrebuje naozaj inú veľkosť, či skôr dĺžku. my sme ten prvý "nápust" vrátili, pretože to bol len klasický odtok. takže si musíš naštudovať čo ti predávajú :-D
Odpovedať
ďakujem, skúsim popozerať - veď práve, my sme sa spoliehali na ten Steinberg, ale až vodár nás upozornil hop-stop tento tu nepasuje...ešte raz dik
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 8 mesiacoch
Ahojte, chcem sa poradit - chcela by som kupiť podomietkovu bateriu (nie termostaticku) do sprchoveho kuta + dazd. Hladam na nete, ale nevyznam sa v tom co vsetko je potrebne kupit. Zvazujem ci podomietkovu alebo necham vonkajsi "panel" :-) poradi niekto?? Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
yanka79_no na to ti dajú najlepšiu odpoveď priamo v predajni. to je asi jediná vec, ktorú som nemohla kúpiť cez net, pretože najprv musíš pochopiť poriadne systém, potom všetky súčasti spoznať (a nie je ich málo) a potom si vybrať dobrú značku :-p takže moje odporúčanie do sprcháča (ale to si naozaj prejdi s predajcom) potrebuješ vnútornú časť podomietkovej batérie, vrchný kryt batérie, hadičku na srpchu, malú ručnú sprchu, hlavicu na "dážď" , kolienka na držanie hadice, výpust vody 2x (hlavica a sprcha) Naozaj neviem či som na niečo nezabudla. ale určite si daj v sprche aj ručnú sprchu nielen ten dážď. a odporúčam naozaj termostat ;-) my sme dali grohe
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
yanka79: tak ako uz daniela6 spomenula urcite kup okrem hlavovej sprchy (toho dazda) aj mensiu - rucnu sprsku... daniela6: co si myslela pod tým vypust vody (2x)? hlavica ma predsaj ramienko na privod vody ci uz zo steny al. zo stropu... a sprska je namontovana na sprch. hadicu... inak pri takomto rieseni podom. baterie - hlavova sprcha + rucna sprska je treba kupit ten podom. komponent ako vanový - to znamena ze je tam taky prepínac... bud tecie voda z hlavovej sprchy alebo po prepnuti len z rucnej sprsky... takze nie klasicku podom. len sprch. bat. ale to vsetko ti vysvetli kazdi dobri predajca baterii inak grohe - co spominala daniela je kvalitný výrobca, my mame od nich len bat. drezovu a spokojnost :-) a tiez je dobrý hansa alebo hansgrohe, pripadne ideal standard... treba len porovnat ceny (niekedy cena zalezi seria od serie). tak vela stastia pri vyberani...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
prosim vas kolko miesta potrebuje ta podomietkova bateria? Myslim tu zabudovanu cast. O kolko mi to "ukroji" z priestoru nad vanou?
Odpovedať
@jaroe Zdravím. My máme tuto. http://www.novaservis.cz/cz/produkt/5...
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Dobrý deň.Mám otázku skôr pre profesionála..Dá sa podomietková batéria predlžiť tak ako obyčajná? Je namontovaná podomietková batéria a kúpelňa komplet obložená (byt je už niekoľko mesiacov obývaný) no pani chce aby na jestvujúci obklad nalepili iný bez toho aby sa ten čo je tam dával dole.Je to cca 3 cm .Tak že by som potreboval vedieť,či sa dá vrchná časť batérie predlžiť tak aby to pasovalo do tej podomietkovej časti a všetko bolo funkčné tak ako do teraz.Jedná sa o umývadlovú batériu http://koupelnove-baterie.heureka.cz/... Ďakujem.
Odpovedať
@nokian32 My sme mali podobny problem a v manuali k nasej podomietkovej baterie hansgrohe som si vsimla cisla s nahradenymi dielami, kde bola znazornena cast na predlzenie, ktoru sme potom dodatocne objednali a namontovali. Mali sme vsak taku okruhlu podomietkovu bateriu.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 6 mesiacoch
Profilova fotka
Video ako sa správne montuje podomietkové teleso nájdete na mojom blogu tu http://www.prvaskolaokupelniach.sk/ak... Pri podomietkových batériách máte obrovské možnosti ako, kam a s akým prietokom smerovať prúd vody. Je veľmi dôležité hlavne pri sprchách brať ohľad na spotrebu vody jednotlivých súčastí. Napríklad sprchové trysky, hlavová sprcha, ručná sprcha, prípadne prepojený výtok do vaňe pričom sa musíte rozhodnúť či chcete mať možnosť spustiť viac odberných miest súčasne alebo len jednotlivo. Odporúčam, aby ste si dali vypracovať návrh viacerých možností pre Vašu kúpeľňu, sprchu nakoľko máte veľa možností ktoré výrazne ovplyvňujú cenu, spotrebu vody a celkový úžitok. Môže sa stať že tlak v potrubí nebude dostatočný na hlavovú sprchu s veľkým prietokom a zbytočne vyhodíte napríklad 2000.-Eur, prípadne mám skúsenosti zo zlým navrhnutím odpadu, kedy zas pri maximálnom spustený vody nestíhal odtok a muselo sa všetko vysekať a znovu prerobiť, alebo zle navrhnuté komplikované riešenia, ktoré sú užívateľsky veľmi nepraktické a vie ich ovládať maximálne majiteľ kúpeľne, návšteva nemá šancu :)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch
@skolaokupelniach Prosím Vás, viete mi povedať, či existujú aj podomietkové batérie, ktoré zamurujeme do 10 cm priečky? Od murára mám informáciu, že hrúbka steny musí byť minimálne 15-20 cm.
Odpovedať
@katkakatarinka podla tohto nakresu je hlbka podomietokveho telesa 9cm http://www.siko.sk/focus-ibox-vanpodo... cize do 10cm steny to obavam sa ze nedas. ja som tiez uvazoval nad podomietkovymi nad umyvadla, do sprchy aj do vane, ale prave pri vani mame 10cm stenu :( co uz, asi sa to nebude dat.
Odpovedať
Profilova fotka
Min. stavebná hĺbka pre podomietkovú batériu môže byť rôzna - záleží od výrobcu... Niekedy je to naozaj LTT, no šikovný inštalatér sa s tým vie pohrať i pri tenkej priečke a keď sa to neskôr obloží, bude to dostatočne pevné a odolné na používanie. Hrúbku priečok preto treba riešiť už pri rozmýšľaní nad podomietkovými batériami, prípadne sa dá hrúbka domurovať... Možností je viac ;)
Odpovedať
@janspanik ahoj ja, dik za comment. mys sme kupili holodom a tam uz tie steny stali, cize tam uz moc toho nenavymyslam. kazdopadne idem skusit pohladat plytsie podoomietkove teleso ako je 9 cm. dik
Odpovedať
Profilova fotka
@katkakatarinka Zdravím Katka, ďakujem za dotaz. Všetko je možné :) ako Ján Španík napísal šikovný inštalatér to spraví, chýbajúci centimeter dva môžete doplniť aj tak, že pridáte k stene sádrokartón alebo vymurujete múrik pre batériu ktorý následne bude slúžiť ako polička pod zrkadlom. Možností je veľa. Našiel som pre Vás aj pre ostatných, ktorý potrebujú vedieť a vidieť ako sa podomietkové teleso montuje, akú sú možnosti ... Začka Kludi má krásne spravenú stránku na prezentáciu nového FLEXX BOXX -u . http://www.flexxboxx.com/sk/home.html Písal som aj článok o hrúbke priečky nájdete ho na blogu tu : http://www.prvaskolaokupelniach.sk/hr... Určite Vám nepostačí video od Kludi a budete potrebovať aj ceny, prezrieť si sortiment atd... odporúčam Vám e-shop http://www.kupelnasnov.sk/kludi-flexx... Keby niečo píšte, volajte :) Lukáš.
Odpovedať
@skolaokupelniach Dobry den, prosim Vas vedeli by ste mi poradit do akej vysky by sa mala namontovat podomietkova umyvadlova bateria? Ak horna hrana umyvadla bude cca 90 cm tak ako vysoko nad tym ma byt bateria? Vopred dakujem za radu :-)
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzka_bluzka Máte už vybranú konkrétnu batériu ? Je dôležité vedieť aké výtokové ramienko vyberiete. Pomôže Vám pri výbere aj plánovač od firmy Hansgrohe http://www.hansgrohe.cz/7005.htm Napíšte mi konkrétne čo ste vybrali rád poradím konkrétne, odporúčaná výška je cca 150mm nad hranu umývadla.
Odpovedať
@skolaokupelniach Ano, budeme mat HG Metris, pozriem ten planovac, dakujem pekne :-)
Odpovedať
@skolaokupelniach Dobry den, ten planovac je ak sa nemylim pre klasicke baterie, ale nie pre podomietkove takze neviem z toho v akej vyske ju namontovat, ale teda budem sa drzat asi tych 15 cm nad hranu umyvadla
Odpovedať
Profilova fotka
@zuzka_bluzka Ano Hansgroháci tam dali zatiaľ len jednu nástennú batériu s odporúčaním 15 cm, odporúčam vyskúšať si to cca napodobniť, alebo zbehnúť do kúpeľňového štúdia kde majú vystavené aj podomietkové batérie. :)
Odpovedať
@skolaokupelniach asi to pojdem niekde pozriet, to bude najlepsie, dakujem :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?