Podmietková batéria do tehlovej steny

Chcem sa ako uplny laik opytat - Chcem mat v sprchovom kute podomietkovu bateriu na tehlovej stene, ktora je nosna obvodova - to podomietkove teleso sa vlozi do steny, ci treba primurovat nejaky porobeton k stene a do neho to vlozit?
Odpovedať
primurovka nie je potrebna
Odpovedať
@liero Vodár urobí v tehlovej stene priestor pre podomietkové teleso, uchytí ho tam v potrebnej hĺbke a výške sadrou, pur penou alebo obyčajným stav. lepidlom a pripojí príslušné potrubia. Potom sa to začistí vrchnou omietkou a na to sa uchytí nadomietková časť batérie. Inštalatér by s tým nemal mať žiadny problém. Problém bude, ak to budeš chcieť inštalovať sám. Radšej to nerob, určite netrafíš hĺbku, alebo to bude nakrivo osadené, alebo popletieš prívod teplej a studenej vody. Mne majstri vodári !!! poplietli výstup na nástennú ružicu a ručnú sprchu. Takže sa nedá spoľahnúť na to, čo je na batérii vyznačené - je to naopak.
Odpovedať
Vdaka, urcite to nebudem robit sam 🙂 So sadrokartonovou stenou predpokladam ze tiez ziaden problem nebude, akurat treba dat pozor, aby zrovna tam nesli tie plechove profily
Odpovedať
@liero Počkaj, tá zadná stena, pod ktorou bude batéria, je z SDK? Potom to je úplne iné. Najprv musíš spraviť konštrukciu, na ktorú sa uchytia trubky, podomietkový modul, v SDK sa vyreže presný otvor, uchytí sa SDK, ktorý sa obloží obkladom. Až potom sa dáva nadomietkový modul. Ale dávať do sprchového kúta stenu z SDK nie je dobrý nápad...
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 su miliony kupelni, kde je podklad zeleny SDK osetreny hydroizolaciou (napr. Mapegum) a funguju. Ja mam celu kupelnu oblozenu zelenym SDK (dokonca aj sprchovy kut) a nie je to ziadny problem.
Odpovedať
@mgx Aha, ok. Ale nejako tam bude musieť uchytiť tú batériu. Neviem, ako sa to robí. Mne to robili do tehly.
Odpovedať
Profilova fotka
@chrobak7 ak chcem zasekat do steny, vysekam dieru na podomietkove teleso a rurky a teleso bud upevnim na 4 skrutky alebo zavitnice, alebo zalepim ci zasadrujem (ale to az ked si spravis tlak.skusku). a osadis tak, ze 0-la na krabici ti licuje na miete buduceho obkladu. SDK kludne nalepis na lepidlo. Vysledok v medzikroku vyzera takto... potom oblozis zrezes krabicu a osadis zvysok podomietkovej baterie na teleso.
Odpovedať
pises, ze tehlova stena, teraz sdk... tak ako vlastne
Odpovedať
Ja som isiel podla tohto https://youtu.be/doOWI2-ZoTs a dalsich videi na nete a montoval som sam. (Vodar za to pytal nekrestanske prachy). Mto je trochu zrucny vo vode to zvladne ale je tam velmi dolezita presnost a preciznost.
Odpovedať
Profilova fotka
@kejsix otazka znela ci je to mozne dat do obvodovej steny a ty si spravne odpovedal ze hej. Primurovka nie je potrebna. Ja mam SDK len preto, ze stary dom a pre mna najrychlejsie bolo vsetko dat do roviny SDKckom.
Odpovedať
@chrobak7 Nie, ta je tehlova., tam bude sprcha. Ale za umyvadlom je SDK a tam by som tiez rad dal podomietkovu
Odpovedať
@mgx Takze na tie podomietkove baterie netreba nejaku specialu pripravu v SDK prieckach? Ide o to, ze SDK priecky bude robit ina firma ako dokoncovanie kupelne a tieto podomietkove baterie riesim ako nadstandard vo vlastnej rezii.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@liero ak ma byt bateria v SDK priecke, to je uplne ina otazka. Vtedy ju potrebujes do niecoho upevnit, tzn. pomocna konstrukcia s platom. Idealne kovovym. Preber so stavbyveducim, pripadne osobou co ma s tym skusenosti. Sposob upevnenia je podobny, ako ked upevnujes WC GEBERIT do SDK priecky. Mozno najdes na YT nejake video, nechce sa mi hladat. Ak je za umyvadlom SDK, vykaslal by som sa na podomietkovu bateriu a pouzil klasicku umyvadlovu, tzn. privod z dola (zo skrinky). Ale samozrejme spravit sa to da.
Odpovedať
@mgx Súhlasím. @liero Podľa mňa na umývadlo je zbytočný luxus nejaká podomietková batéria. Navyše, ak sa niečo pos..ie, tak môžeš búrať stenu, ak ju budeš chcieť vymeniť.
Odpovedať
@chrobak7 akoze poplietli, ked pustis vodu tak ide najprv z rucnej sprchy? Co za znacku mas podomietkove teleso pre bateriu? PS: pri poruche podomietkovej baterie menis samotnu bateriu ktora je pristupna...co tam chces preboha burat?
Odpovedať
@cukrik25 presne tak, alebo sa meni teleso, ktore sa pohodlne vyberie z krabice a vymeni za ine teleso kompatibilne s krabicou.
Odpovedať
@cukrik25 @sousedekovci89 Sú podomietkové batérie, ktoré nemajú vymeniteľné telesá. Tá sprchová batéria, ktorú som spomínal, je táto: https://www.livero.sk/sprchova-termos... Tá má pod omietkou celé teleso, nad omietkou je len nerezový kryt a dva otočné gombíky. Tú mi zle zapojili v stene - keď otočím na hornú sprchu, tečie voda do ručnej a naopak. Ja viem, že je malá pravdepodobnosť, aby sa tam niečo pokazilo - max. odíde kartuša, ktorá sa dá vymeniť. Ale na umývadlo sú podomietkové batérie zbytočne drahé.
Odpovedať
@chrobak7 na tom sa zhodneme ze na umyvadlo to je zbytocnost.
Odpovedať
Ak je umyvadlo miska na doske, tak sa to tam zle cisti + neznasam, ked mi voda z morkych ruk kvapka na vytokove rameno. Ale asi pojdem kvoli cene do klasickeho umyvadla so stojankovou bateriou.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?