Liaty mramor - vanička - zrezanie

Ahojte, máme vaničku do sprchového kútu z liateho mramoru. Vanička má 140 cm a potrebujeme kvôli obkladu ju zrezať o 2 cm. Máte s niekým skúsenosť? Cez firmu, odkiaľ sme vaničku objednávali, nám odporučili ich kolegu, ktorý to reže uhlovou brúskou a diamantovým kotúčom. Táto úprava stojí 50 % ceny vaničky, preto ma zaujíma, či máte nejaký kontakt, ktorý s tým má skúsenosť. Oslovili sme aj kamenárstva, no majú pred tým rešpekt a nechcú sa do tej práce pustiť. Vanička má hrúbku 3 cm. Ďakujem
Odpovedať
Neskusali sto oslovit niekoho kto reze vodnym lucom?
Odpovedať
Profilova fotka
@bellatrix27 overoval by som možnosť rezať to vodným lúčom.....ale až po vyriešení otázky prečo sa radšej nereže do steny a kachliciek čo bude lacnejšie a bezpečnejšie 🙂
Odpovedať
@eagleowl bohužiaľ sme to nedomysleli a vlastne stena na sprchový kút mala byť 140 cm, aj je, ale po obložení, je celý ten priestor široký iba 138 cm. Tak by sme ju tam inak asi nevložili. Na vaničku je priestor 140 cm aj kúsok, aby sa tam vošla do úrovne s podlahou, ale nenapasujeme ju tam. Vodným lúčom si to tiež netrúfajú, vraj s tým materiálom nemajú skúsenosť.
Odpovedať
@zita19 netrúfajú si na liaty mramor.
Odpovedať
Profilova fotka
@bellatrix27 ja teda nevidím do vášho sprchového kúta či to nie je možné vložiť na kant a podsunúť....ale príde mi jednoduchšie v prípade potreby vybúrať pár kachličiek v sprchovom kúte a zarezať do steny drážku-vložiť vaničku a opäť obložiť....(ako Vás vôbec napadlo vkladať vaničku po hotových obkladoch?....tá sa predsa obkladá tak aby kachlička presahovala cez okraj vaničky čo zabezpečí stekanie vody zo steny do vaničky).
Odpovedať
@eagleowl uvažovali sme aj nad touto možnosťou, vložiť na kant, ale nejde to. Veľa vecí sme nedomysleli (my alebo majstri), dodanie vaničky nám meškalo, už bol dávno zajednaný majster na obkladanie, na ktorého sme čakali niekoľko mesiacov. Kúpeľňa sa mala len obložiť, nakoľko nám financie nedovolili jej dokončenie, zamerali sme sa na jednu kompletnú kúpeľňu. Proste dôvodov bolo viac, ťažko sa to vysvetľuje, rozpisuje. Ešte len tam ideme robiť poter pod tú vaničku. Dajú sa tam dole dolepiť ešte kachličky, aby to stekalo, ako píšete.
Odpovedať
Profilova fotka
@bellatrix27 nechcem Vás presviedčať lebo tam fakt nevidím....ale mi hlava neberie ako sa to tam na kant nezmestí...2cm ???....musíte spraviť drážku do jednej steny dostatočne hlbokú aj širokú tak, aby ste to tam podsunuli...lepšie pol dňa sekať ako rezať vaničku za 50% jej ceny.....(ak sa tam vanička zmestí treba drážku pretrieť 2x izoláciou proti vlhkosti...a dolepiť obklad....)
Odpovedať
@bellatrix27 takáto téma tu raz bola a vraj rezali v pohode vodným lúčom https://www.modrastrecha.sk/forum/kup... Ale ak sa ešte bude len dávať spodný rad obkladu, tak by sa to tam malo zmestiť a potom dokončiť obklad na to. Tu tiež podobná téma https://www.modrastrecha.sk/forum/kup...
Odpovedať
@eagleowl môžem poprosiť aspoň o načrtnutie, kam by sme teda mali sekať a rezať? Tých 140cm je dĺžka pod oknom
Odpovedať
@marsdm Ďakujem 🙂 Idem to pozrieť.
Odpovedať
Profilova fotka
@bellatrix27 veď ak je strana s ktorej sa má rezať pod oknom tak sekať pod oknom...
Odpovedať
Profilova fotka
@bellatrix27 OK....späť.,.treba spraviť drážku pod batériou alebo na protiľahlej stene.... stačí ba na jednej. Odrežte si polystyrén alebo nejakú OSB rovnakého rozmer a skúšajte a pomaly prispôsobte tak aby sa tam dala pohodlné dať....ak treba vybrať aj pár ks obkladu stále je to ekonomickejsie ....na stavbe treba vždy 2x merať až potom strihať.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@bellatrix27 no vyzerá že obklad je zarovno dlažby, takže za mňa je jednoduchšie teraz osadiť vpust alebo zľab a dať dlažbu (aj keď aj vtedy sa dáva spodný rad obkladu nakoniec až). A vaničku vrátiť ak sa dá alebo predať.
Odpovedať
@bellatrix27 Keď zarežete drážku do steny, bude to aj funkčne lepšie, než len vanička natupo prilepená k stene. Umelý mramor pekne prerežeš obyčajným diamantovým kotúčom do flexy, hoc aj z Lidla. Použi však radšej ten hladký, bezzubový. Nevylučujem, ale nemyslím si, žeby na trhu boli dáke veľké kvalitatívne rozdiely medzi jednotlivými liatymi mramormi. Ja som jeden takto krásne prerezal a dokonca s obyčajným zubovým diakotúčom, čo je na betón. 🙂 Najprv si skusmo zarež zo spodu vaničky niekde v zadnom rohu a hneď uvidíš, či Ti do neho kotúč pôjde, alebo nie. Pred nejakým časom aj tu na MS bol podobný príspevok a chlapík takisto nemal problém s rezaním flexkou.
Odpovedať
Ziaden problem. Rezal som podobnu vanicku, dokonca uz dve, flexa+diamant kotuc (hocijaky), prvy rez (hlbka cca 3-5mm) okolo voditka napr z preglejky a nasledne opakujes rezy kym neprerezes celu. Vela prachu, respirator nutny a hlavne netlacit, nechat pracovat kotuc a drzat kolmo flexu...
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?