Vaňa akryl alebo liaty mramor...prosim radu a skusenosti...

Prosim vas viete my vysvetlit rozdiel medzi týmito dvoma materiálmi?? Planujeme volne stojacu vanu ale chcem sa rozhodnut dobre....mame aj decka, tak je pre nas dolezita aj odolnost. Poradte mi prosim.....
Odpovedať
Profilova fotka
@vladulienka1982 Akrylát aj liaty mramor sú relatívne mäkké materiály, takže jemné škrabance sú úplne bežné. Všeobecne voľne stojaca vaňa je skôr dizajnová, ako funkčná záležitosť, najmä čo sa týka detí :) Ak hľadáte funkčnosť, šiel by som radšej do oceľovej (smaltovanej) vane... Pár modelov nájdete určite aj vo voľne stojacej verzii - cena bude asi vyššia.
Odpovedať
mame aj druhu kupelku- so sprchacom, a po volne stojatej dlho tuzim, takze decka to budu musiet prezit :) smaltovane ak su tak skor v takom divnom barokovom dizajne, mi chceme klasicky oval jednoduchy..v
Odpovedať
už len z pohľadu jej pevnosti by som sa skôr priklonil k liatemu mramoru. Vaňa tak bude oveľa ťažšia a tým pádom aj stabilnejšia. Akryltátové voľne stojace vane sú poväčšine zvnútra duté a sú na nožičkách, takže sú oveľa ľahšie. Liaty mramor tak maxinálne poškriabeš, ale akrylát dokážeš aj prasknúť a bude tiecť (ale to by si musela zámerne nejakým ostrým predmetom). Za mňa jednoznačne liaty mramor - no a čo sa týka škrabancov, tak stačí pasta na autolak a tým to preleštiť raz za 2 roky a je ako nová :)
Odpovedať
Profilova fotka
@vladulienka1982 Decká prežijú určite, ale či prežije vaňa??? Tiež sme chceli voľne stojacu vaňu, no bolo tam ďaleko viac mínusov ako plusov.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?