Čo okolo sprchovej vanicky?

Cavik...poraďte čo je najlepšie okolo sprchovej vaničky.... je tam dookolo 3-4 mm medzera. Myslím detail medzi stenou a vanickou, lebo na to ešte pôjde obklad a pod ten silikón Vďaka za rady 👍
Odpovedať
prikladam obrazok. Este potom dalsia otazka, ako vysoko sa dava obklad nad vanicku, predpokladam, ze tiz nejakych 5mm aby bolo mozne tam natlacit silikon.
Odpovedať
Profilova fotka
Co sem?? Na to sa predava taka dilatacna paska co zaroven trosku tesni ale hlavne brani nadrbaniu tony silikonu. 5mm fuga nad vanickou je privela.
Odpovedať
Ahoj, dakujem. Dnes som kupil taku sedu pasku, ma to 8mm priemer, podoba sa to na mirelon. Davaju to aj do detailov okolo plechu. skar, ci inych spojov na terasach, takze odolne tesnenie aj pri mrazoch. Pekne sa to natlaci a zatrie polyuretanovym tmelom. co sa tyka obkladu, staci teda 3 mm nad vanicku? Ono je to totiz tak....ked som zacal stavat, 5 vodarov mi povedalo, ze nemam robit kut vacsi (chcel som robit tak, ze najskor vsetko oblozit a potom vanicku k obkladu), ze mam urobit presne na vanicku a obklad na vrch. A to nielen piati, doslova vsade ma vysmiali. Tak je kut tak, ze po naneseni lepidla/sietky, hydroizolacie je tam 90,6 cm, co znamena 3 mm z kazdej strany vanicky vôľa. ked som dnes zhanal tu pasku, v kazdej predajni ma vysmiali, ze to sa takto nerobi, ze najskor obklad, potom vanicky, ze mam zvacsit otvar 🙂)) Nuz...100 majstrov, 100 nazorov. Cely problem je ten, ze keby bol kut v tvare L, bolo by mozne vsetko. Ale my sme v tvare U (lebo zena nechcela vela skla (cistit) , tak mame len jednu moznost. Aj to je dovod, preco sa neradit so zenou nabuduce 🙂))))
Odpovedať
@terry25 Riešim obdobnú situáciu ako ty. Mám vaničku z liateho mramoru zo Sika. Vraj musí ísť medzi obklad, nesmie ísť dlažba nad vaničku. Vanička má šírku 1400mm. Medzi obkladom bude šírka 1370. Takže musím zobrať vaničku skrátiť na vodný lúč.
Odpovedať
@terry25 v návodoch býva uvedené, že by sa mala aj vaňa priraziť k obkladu a potom dať len silikón. Ale ten občas odíde dosť rýchlo (závisí ako často sa drhne kúpeľňa a s čím) a potom to môže zatekať. Takže majstri radšej dajú vaňu pod obklad a je tam ako tak šanca že aj keď silikón povolí, tak väčšina vody stečie na vaňu a do nej, nie mimo. Pri tejto montáži je horšia výmena, lebo je možné že bude treba sekať prvý rad obkladu a hľadať rovnaký typ alebo veľkosť. Takže robí sa aj tak aj tak. Ale neviem či dávajú niečo medzi stenu a vaničku.
Odpovedať
@purplesticks no aj to je riesenie, ja mam vanicku 140x90 a musel by som ju obrezat aspon o 1 cm z kazdej strany (7 dlazba + nejake lepidlo) . Premyslam, co by som tym ziskal ......ak mi stecie voda, tak je jedno ci po obklade, alebo popod obklad. Akurat, ze si asi musim odlozit par kusov obkladu, ak by bolo treba (v buducnosti) vytiahnut ju von.....hm
Odpovedať
@marsdm viem, aj ja som to tak chcel... odlozim si teda jednu krabicu obkladu .....je to len 20 cm vysoky, teda ziadny mega rozmer.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?