Kúpeľňa 5m2: Nápady a návrhy pre malý priestor

Ahojte, momentálne som v štádiu, že potrebujem do projektu rodinného domu dať svoje pripomienky ku kúpeľni, kde chcem mať čo umiestnené, aby sa naprojektovala voda, odpad atď. Ide o malú kúpeľňu s obsahom 5m2, rozmery cca 1,8x2,5 m. Na kratšej strane sú dvere a oproti okno, s dverami aj oknom sa dá ešte hýbať. Dvere by mali byť 60 cm, okno sa môže hýbať. V kúpeľni nebude práčka ani bojler. Skúšala som v plánovači niečo nakresliť, problém je, že si to neviem úplne predstaviť, ako sa bude vyzerať. Môj pôvodný plán bol mať iba walk-in sprchu, wc, umývadlo ale zdá sa mi tá kúpeľňa akosi prázdna. Keď by som tam dala aj vaňu, zase by to bolo plné. Má niekto takú menšiu kúpeľňu? Nejaké návrhy?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od elenna22:

Ahojte, momentálne som v štádiu, že potrebujem do…
@elenna22 vies pridat vacsi vyrez z projektu? Co je za tymi stenami? Obvodova stena je iba ta jedna s oknom?
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od wivik:

@elenna22 vies pridat vacsi vyrez z projektu? Co …
@wivik Je dôležité aké sú steny? Je to drevodom. Áno, obvodová stena je s oknom.
Odpovedať

@wivik Je dôležité aké sú steny? Je to drevodom. …
@elenna22 pre mna by bolo dolezite co je za stenmi kupelne. Ja by som za hlavou zachod nechcela, vpodstate ani tecucu vodu. Mozno aj vstup do kupelne by sa dal inak vyriesit
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od wivik:

@elenna22 pre mna by bolo dolezite co je za stenm…
@wivik Aha, že aké miestnosti sú za stenami kúpeľne...to je pravda, po ľavej strane je spáľňa. Super, vďaka.
Odpovedať

@elenna22 este ake rozmery zariadeni tam mas nakreslene. Ked vezmem navrhy s vanou, tak vana nech ma sirky 70 cm a skrinka s umyvadlom 50 cm hlbku tak ti medzi nimi ostavava 50 cm. Ked vanu vyhodim tak je ta kupelna uz dost natesno. Nieco ma s zle lebo nemoze ti posobit prazdna pri takom rozmere. Zabudni na planovac. Zober stvorcekovy papier a si kresli. Este je to kupelna hlavna, pre vsetkych alebo pre koho kazdeho? Musis si zakrealit vsetko. Od vypinacov pre hlavne svetlo a svetlo nad zrkadlom. Zasuvky ktore nemozes mat v blizkosti zdroja vody. V tretom obrazku podla mna nemas k umyvadlu kde dat zasuvku pokial ju nechces nad zachodom, aj to neviem ci tam moze byt. Potrebujes zavesit kolko uterakov, osusiek? Pouzivate zupany? Mas v dome niekde ulozny priestor pre kupelnove veci? Lebo do jedneho suflika pod umyvadlom toho vela nenapchas. A este nemas priestor v kuprlni aby sa dvere mohli otvarat dovnutra.
Odpovedať
Profilova fotka
Je dôležité či preferujete sprchu či vaňu. Ak je to jediná kupelňa v dome a budú tam deti, je vaňa fajn. Rovnako dobré je mať dve, alebo jedno fakt veľké umývadlo. Aj vaňu aj sprchu by som tam netlačila. Fakt radšej úzku skrinku na drogeriu, prípadne náhradné uteráky, možno nejakú stoličku. Župany sa dajú zavesiť na háčiky na dverách hore...A moja rada, použi zrkadlovú plytkú skrinku. Tam sa toho diež dosť uskladní. A čo je zatvorené a nevidieť, pôsobí upratane. Pri tak malej kúpelni je rovnako dôležité neprepchať veľa druhov obkladov a dlažby.
Odpovedať
My máme rozmery 2,9 x 2,15. Zhruba 6m2. Podobne ako vy sme mali dilemu, ale nakoniec dávame aj sprchu aj vaňu. Samozrejme máme ju o čosi väčšiu preto to máme inak usporiadané, ale myslím s, že ak chcete dajte si malu vaňu nejakú slimku a max 160 cm dĺžky a menší sprchový kút v tom rozpoložení ako máte a bude to ok. Samozrejme je to malý priestor. My sa tiež bojíme že to bude mrňavé, ale chcem oboje. Ak chcete mať vzdušnejší nemôžete mať oboje. Alebo skúste šete jednu variantu, ktorú tam nemáte. Skúste vaňu dať po celej dĺžke kratšej steny oproti dverám v šírke 70cm. WC dajte za dvere, posuňte ich podľa potreby. Misa nech smeruje smerom k vani. Tak to máme aj my. umývadlo na voľnú stenu vľavo a sprchu dáte vpravo
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od fero1821:

My máme rozmery 2,9 x 2,15. Zhruba 6m2. Podobne a…
@fero1821 presne som rozmýšľala wc za dvere, ale vaňu asi vynecham, sprchu dám k oknu iba walk-in a umývadlo vpravu ku sprche, lebo vľavo bude spáľňa a ozaj nechcem, aby žblnkotala voda, ako tu bolo spomenuté (hoci som pôvodne nechcela kúpeľňu pri spálne, bohužiaľ kvôli stiesneným podmienkam musím robiť kompromisy, ale som si to neuvedomila, že so tomu dá vyhnúť rozložením zariadení).
Odpovedať

@elenna22
Odpovedať

@elenna22 v tomto usporiadani by uz musela byt mensia skrinka kvoli sprchovym dveram, aj okno je male a k umyvadlu by uz toho svetla nedoslo
Odpovedať
My mame uzucku kupelocku,v strede je wc,lebo tak viedli odpad,s tym sme ozaj nic nerobili.Ale miesto pidi vanicky sme dali sprchovy kut ale samospadom a sedacku murovanu,oddelene len zavesom.Pred wc je pidi umyvadlo a pod umyvadlom skrinka a vedla hned pracka.Musime vzdy pri pracke pozerat rozmery,aby sa zmestila.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?