Kúpeľna - návrhy

Ahojte, rozmýšľame ako by sa dalo ešte vylepšiť rozmiestnenie kúpeľne. Malo by v nej byť všetko, čo je v návrhu: dvojumývadlo, sprchový kút, vaňa, wc + nejaký nábytok. Myslím, že dvere by sa dali posunúť, okno by sme chceli nechať ako je. Stena v sprchovom kúte by nebola sklenená ale murovaná (viem, nemoderné.. ale mám na to svoje dôvody 🙂 ); pôvodná prestava bola, aby bol sprchový kút pri obvodovej stene, aby v ňom bola nika, prípadne by bol inde a bol by v ňom dorobený "múrik" . Tiež by sme chceli bidet, teda nejakú lacnejšiu verziu: spŕšku alebo sprchovú hlavicu z vane (wc by bolo blízko vane a hlavica z vane by dočiahla k wcku. Neviem, či a ako by to fungovalo v praxi.. ). Ďakujem moc za rady, návrhy.
Odpovedať
To rozmiestnenie sa mne páči, nič by som nemenila. Jedine, čo by som si premyslela, je to bidetove riešenie. Ak máte ešte samostatné WC, sprav bidet tam. Tu je to zbytočné, keď je sprcha po ruke v prípade nutnosti. (Ak teda sa neumyvate po úplne každej potrebe 😅). My máme jedno WC v kúpeľni, jedno samostatne a v ňom je bidetove WC. Šli sme do tohto variantu, je to pre nás praktickejšie. Inak tie 2v1 wc nie sú až o toľko drahšie.
Odpovedať
@akvi A máte teda 2v1? Spokojnosť? Tiež nad tým premýšľam.
Odpovedať
@jancikk ano mame 2v1 a sme maximalne spokojni. Kedze sme to dodatocne dorabali, tak to napojenie na vodu mame tak netradicne spravene, ale zistili sme, ze je to super. Dali sme termo ventil, cize ide nam tam 38 stupnova voda, v 99% pripadov to postacuje, my tam nemame ani bateriu, len ten vetil (on sa samozrejme da aj prestavit na inu teplotu, ale este ani raz som nepotrebovala)..
Odpovedať
Profilova fotka
rozmiestnenie by som nemenil a fakt by som pouvažoval nad tým wc 2v1, vyzerá to ako praktické riešenie
Odpovedať
@akvi konečne niekto s reálnou skúsenosťou, totiž to, príde mi mať zaujímavé takúto možnosť, no samostatný bidet je podľa mňa zbytočný, zaberá to miesto, wc sprška mi príde zase nepraktická a žene nehygienická, aj keď tiež s tým nemáme skúsenosti. Takže z môjho pohľadu je 2v1 super kombinácia 😄
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj. Mur zo sprchy ti bude tienit na umyvadla - prave tam kde sa denne svetlo najviac vyuziva.
Odpovedať
Profilova fotka
@jancikk ked tu povyhladavas temy wc-bidet-sprska, najdes nazory pouzivatelov. Je ich tu dost.
Odpovedať
@radzaradom Tak mne sa najviac paci navrh od lemkito10 v druhom stlpci v strede, kde je WC umiestnene pri dverach na spolocnej priecke so sprchou.
Odpovedať
@radzaradom Niku v sprchre mozete urobit do priecky. My ju mame takto.
Odpovedať
@exponent Ahoj, môžeš mi prosím napísať, akú hĺbku niky máte? Prípadne aj hrúbku priečky, v ktorej niku máte. Ďakujem
Odpovedať
@pukatchka Priecka je z ytongu 125ka a hlbka niky je cca. 7 cm. Hlbja je postacujuca.
Odpovedať
mne sa to paci, aj to rozmiestnenie, paci sa mi proste to, ze ked sa otvoria dvere, tak je wc za nimi a vidis umyvadlo, to je dobre, nemenil by som rozlozenie 😉
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@radzaradom rozloženie by som nemenila, my máme wc + samostatnú bidetovú spršku (hlavicu) hneď vedľa. Môj názor je, že bidet samostatný ani netreba stačí sprška. Čo sa týka niky, tak taktiež máme niku v múre v ytongu.
Odpovedať
@akvi super, to 2v1 bude určite najlepšie riešenie
Odpovedať
za mna by mozno stacila aj spraska alebo ak nie tak riesenie 2v 1 sa mi teda hlavne kvoli miestu pozdava najviac
Odpovedať
@lenkito10 veď to, že múr zo sprchového by tienil .. ďakujem za návrhy!
Odpovedať
Profilova fotka
Múr zo sprchového naozaj bude tieniť. A čo tak mliečne sklo ? Vnútorný priestor bude o 100mm širší. A sprchový kút čo najväčší. Máme 1200x800 a uvítal by som väčší. Za mňa aj na úkor umývadiel. Všetky iné umývadlá v dome sú viac využívané ako tie v kúpelni. Prídem domov ruky si umyjem vo wc alebo práčovni rovno dole, robím v garáži alebo na záhrade umyjem si v drese v garáži, po WC na WC, a v umývadle v kúpelni sa len ráno oholím lebo ruky si umývam pri sprchovaní. Ešte tak rýchle opláchnutie pred jedlom alebo večer ak som sa nesprchoval na plavárni. Manželka si ruky umyje v kuchyni a takže umývadlo je tiež využité len ráno a pred jedlom. Úplne by nám, stačilo jedno umývadlo. Bidet máme samostatný - OK, ale s 2v1 nemám skúsenosti. Ale keď je kúpelňa 1 a ráno naraz všetci odchádzajú do práce a školy... to už je iné. Na odľahčenie témy k bidetom : Kamárát ako zamestnanec Geberitu má super elektronické WC. Pri rôznych stretnutiach po pár pohárikoch nie je väčšia sranda ako zobrať diaľkové ovládanie a keď už dotyčná/ý sedí spustiť spršku !
Odpovedať
@exponent taky podobny obklad sme kupili tiez,aj super sprchovy kut mate,taky bezbarierovy bude mat aj my aj sedacku tam muz chce mat,tak rozmyslame,ze bud kupime alebo urobi z ytongu a oblozi takto.Krasnu ju mate.
Odpovedať
Profilova fotka
Ked to ma byt kupelna pre vsetkych, alebo len pre deti, tiez volim murovanu sprchu. Sprchove kuty v plane maju sirku 90, co je pohodlne, dlzka v prvom 120, v druhom 150 a sirka na umyvadla 150, co je tiez pohodlne. Takato sprcha moze zostat otvorena, nikto nebude zbytocne sliapat po koberceku pred nou.
Odpovedať
@kosto13 ten záver správy bol dobrý 🙂 🙂
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?