Návrh kúpeľne 2x4 metre

Ahojte. Vedeli by ste mi pomoct s rozmiestnenim kupelne? Jedna sa o velkost 2x4 metre. Okno ziadne. Dvere sa mozu hybat, ale musia byt na tej kratkej strane kde aj su. Chcem tam mat 2 umyvadla, sprchac, vanu, susicku a pracku. Ja som spravil navrh ako na obrazku, ale nie som si isty ci moze byt vana taka zastrcena z dovodu pristupu k sifonu.. Vdaka. Martin
Odpovedať
1
2
@sofun oznacim ti 2 zienky,vedia velmi dobre poradit 😊 @lenkito10 a @fokuska
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj. Dvere sa budu otvarat dnu ci von ? Susicka vedla pracky ci na pracke? Skus si toto nakreslit, s vanou trochu zaoblenou pri pracke.
Odpovedať
@sofun a čo takto napríklad?
Odpovedať
@zuzana838 Dakujem, to je od teba velmi mile 🙂 @sofun Kupelna 2x4 je podla mna nadherne velky priestor. Navrhla som podla seba, to co sa paci mne: - kvoli tomu aby kueplna nevyzera ako uzka a dlhaaa, tak som jej z dlzky trochu "odsekla" s tym, ze som dala "dozadu" obrovsky sprchac walk in - zastena sirka 130-140, takze dostatocna ochrana aby voda nespliechala, zaroven paradne pohodlie pri sprchovani - vana 180x80, takze opat krasne velka - pracka a nad nou susicka, skryta za dverami, takze na prvy pohlad ju nevidno, na prvy pohlad je to kupelna na relax - dvere su 60tky, umiestnene v strede - na poslednej stene je v navrhu skrinka, dvojumyvadlo a potom rebrikovy radiator, ale ja by som si dala urobit velku skrinku na mieru po celej dlzke (napr. 2 metre) a na nu by som dala 2 umyvadla - aby to bolo pekne ucelene a zaroven vznikne plno odkladacieho priestoru - radiator nemusi byt, neviem ci tam budete mat podlahove kurenie, alebo ci si prajete taky radiator na susenie uterakov, moze to byt zamenen za vesiak
Odpovedať
Profilova fotka
@lenkito10 toto aj mne napadlo takyto sposob, to ma aj hlavu aj patu, ale dozaista ak je moznost tak v ramci setrenia priestoru by som isiel do toho aby pracka so susickou boli na sebe 😉
Odpovedať
Profilova fotka
Tak takto. Skoda ze tam nie je okno. Pracka so susickou vedla mozu mat zase priestor nad nimi, mozu byt pod prac doskou. To uz podla kazdeho.
Odpovedať
@lenkito10 Podobne rozmyslame 🙂
Odpovedať
Profilova fotka
@fokuska ono to sklo takto dorazene k vani je celkom problem kvoli udrzbe a tak, jedine dat si sklo vyrobit na mieru, ktore opise vanu ale to je uz dost krkolomne riesenie...skor by som tu priecku dal murovanu na sirku vane, cize v tvojom pripade 80cm a zvysnych 120cm by som dal pekne posuvne dvere.
Odpovedať
@hasacisko Aj tak moze byt, ze ta cast murovana a zvysok sklo, ale znami maju presne sklo na mieru, akoby do opacneho L a takto posadene "na" vanu 🙂 a nebolo to zas take drahe, v sklenarstve to bez problemov vyrobili aj namontovali.
Odpovedať
Ahojte. Dakujem vsetkym za rychle reakcie a vela inspirativnyh navrhov 🙂 Idem to vsetko poprechadzat, skusit si to navrhnut a dam vediet ako pokracujem. Co sa tyka okna, tak zial je to dvojdom, cize okno sa do kupelne nedostalo. Rozmyslam nad svetlovodom, ale neviem ci by to malo pozadivany efekt. Nahodou nemate niekto svetlovod, popripade ste nevideli v praxi? Zatial vsetkym dakujem a pekny vikend 🙂
Odpovedať
Profilova fotka
http://www.modrastrecha.sk/forum/plaf... Osobne nie, ale v diskusiach citam, ze viacero ludi dava svetliky.
Odpovedať
My sme mali veľmi malu kúpeľnicku-necelych 5m2 Rozsirili sme na 7m(6,5) Pôvodne som fiez chcela natrepat do kúpeľne pracku.ale naštastie som dostala rozum, a dala som ju do pivnice, kde mam 2 práčky, casom pribudne vana na technické pranie, susicka (možno) Pokiaľ nemate odvetranu kúpeľňu, neviem si predstaviť, čo to spraví s vlhkosťou...
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
predpokladame, ze v kupelni bude odtah.
Odpovedať
@bumblbee123 Asi to co v standardnych panelakoch, kde je v 99% bytov pracka v kupelni a nie je tam okno 😉 zapnes ventilator, po prani dvere dokoran a vyvetrat 🙂
Odpovedať
@fokuska... Lebo sa budeme držať praktík v case socializmu, ked mame aj inw možnosti, vsak?a ľudia si z vesela pestovali v kúpeľnacj aj byte plesne, kebo ventilátor stoji tak na velku rit, pokial nemas v byte priemyselny.. (nie, nie som z bytu ale z domu, a videla som tie doplesnene byty v priamom prenose.... )
Odpovedať
Profilova fotka
@bumblbee123, sofun pise, ze nema inu moznost v dvojdome. Kupelne bez okna existuju aj v zapadnych nesocialistickych krajinach, v hoteloch, parizskych bytoch... Poznam len tri byty z panelakov, nie som z mesta, su bez plesni. Poznam rodinny dom s oknom v kupelni, s plesnami. Neviem co narobi susicka pri suseni v takejto miestnosti, ale tiez predokladam ze dvere budu otvorene a vetranie prisposobene. Este podotknem @sofun, ze v kupelni mysli aj na miesto so spinavym pradlom. Bud pri pracke, ked susicka bude na nej, alebo na nich, ked budu vedla seba, alebo v sufliku pod umyvadlom.
Odpovedať
@bumblbee123 Nie, preto, ze nema moznost dat tam okno. A preto, ze ty si ocividne v byte nezila, len si videla nejake plesnive. Myslis, ze vsetci maju v bytoch plesne? Plesnive su aj domy kde maju kupelne okna. Tu vychadzame zo situacie aku autor(ka) ma.
Odpovedať
@bumblbee123 to, že si videla nejaké plesnivé byty neznamená, že všetky byty s kúpeľňou bez okna sú plesnivé. Žila som v 6 bytoch kým sme sa presťahovali do domu a ani jeden nemal plesne ani v kúpeľni ani inde. Síce 2 z nich mali okno v kúpeľni ako tak rozmýšľam.
Odpovedať
Ahojte. Ano, odvetranie samozrejme bude riesene ventilatorom. Zial ako som spominal, okno nie je mozne, cize treba hladat ine riesenia. Este by bola moznost dat pravku so susickov do garaze, ktora bude sucastou domu. Len teda neviem co by bolo lepsie. Tu tiez este nie som uplne rozhodnuty. A inak aktualne sme v byte a okno v kupelni nie je a ani ziadne plesne. Ani predtym sme nikdy nemali problem s plesnami v kupelni bez okna.
Odpovedať
@bumblbee123 byvam v panelaku 35 rokov a plesen v byte, ani v kupelni sme nikdy nemali. Nepotrebujes do kupelne priemyselny odsavac, staci aj ten bezny, len treba vybrat dobry a vyberat s ohladom na mnozstvo vzduchu, ktore treba odsavat. No a k tejto konkretnej kupelni, specialne pre teba: Kedze dispozicia je aka je, tak radsej technicky vyriesim odsavanie kupelne, co nie je ani drahe ani zlozite, a budem mat okna na izbach ako znasilnovat dispoziciu, kvoli kukani na kupelni, ktoru aj tak budem v zime, ked je s lhkostou najvycsi problem, zatvarat. @sofun ak by si si vybral ako definitivnu moznost to co dali @lenkito10 @fokuska tak odporucam podmurovku vane potiahnut az do sprchaca a pouzit ju ako policku na kozmetiku. Sklo na mieru na sprchac ti spravia v kazdom lepsom sklenarstve, kalene, bezpecnostne, este ho aj namontuju
Odpovedať
Profilova fotka
@sofun ak chces, mozes poslat cely podorys, mi ti ho okomentujeme 😊 Mam pracku a mrazak v garazi.
Odpovedať
@sofun V byte sme ani my nemali žiadne okno a problém nebol, ale teda v dome sme hneď okno dávali, je to lepšie aspoň teda my sme to tak vnímali. Skôr vyvetráš, ale tak sto ľudí sto názorov.
Odpovedať
@fokuska toto je podla mna najlepsi navrh. susicku dat na pravku, medzikus zakupit vytahovaci, takze vznikne odkladaci priestor a hlavne pri vstupe do kupelne, to bude vyzerat vzdusne a tak relaxovo
Odpovedať
@lenkito10 nech sa paci cely podorys ako to aktualne vyzera. Kupelna je tam zatial ten moj povodny navrh. Este som to nestihal menit. V garazi este chyba vnutorna jednatka tepelneho cerpadlo (zaberie polovicu z toho vyklenku za wc a v druhej polke by sa dala dat pracka a na nu susicka). Vdaka 🙂
Odpovedať
este by som mozno skusila, ze pracku + susicku dat na tu stranu kde mas umyvadlo a vanu zase tam, kde mas pracku a susicku. tym padom by ste mohli aj sprchas trochu natiahnut, mali by ste ho vacsi.
Odpovedať
@sofun Velka skoda, ze nie je mozne prirodzene vetrat kuplenu a wc - takto to vyzera presne ako v panelakovych bytoch, ale chapem, radova zastavba, takze co uz. Co sa tyka pracky a susicky v garazi - to si treba dobre rozmysliet. My mame v garazi vzdy trosku viac "spinu", citit trochu vyfukove plyny a pod. Neviem si predstavit prechadzat denno-denne z dennej cistej do garaze a popri aute ist k pracke a susicke - akoze prakticky sa pradlu nic nestane, v pracke a susicke nema ako napachnut, ale to by som brala ako uplne nudzove riesenie. Kupelnu mate dostatocne velku, takze nechala by som pracku tam (tak ako som navrhla, na nu susicku a dat ich za dvere, takze nebudu na prvy pohlad na ociach). Inak co sa tyka navrhu, tak mi chyba oddelenie dennej a nocnej zony, pre 4 clennu rodinu druhe wc a viac ulozneho priestoru v chodbe - miesto na botnik, vesiakovu stenu a pod. Tize neviem kde bude umiestnena technika - bojler, elektricka rozvodna skrina, datova skrina, hlavny uzaver vody, pripadne plynu.
Odpovedať
@fokuska Ano, je to vsetko tak ako si napisala. Hlavne ta denna a nicna cast nie oddelena. Nie je ten projekt rieseny idealne, ale moc sa s tym uz neda robit. Povodne neboli na chodbe ani tie vstavene skrine. To sme tam pridali az my, lebo tam inak nie je ziadny satnik / botnik, komora. Ked si clovek nerobi projekt podla seba, tak je to o kompromisoch.. Pracku so susickou necham asi v kupelni, lebo potom by bola aj zbytocne velka a v garazi vznikne priestor aspon na odkladanie inych veci.
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, pridas aj rozmery miestnosti? Ktora bude spalna? Rozlozenie kuchyno obyvacky nebude takto moct zostat, v kuchyni sa neotocis a stolicky ti budu zavadzat. Nechala by som pracku v kupelne, ci uz pod susickou alebo vedla. V garazi auto parkovat asi nebudete, bude to odkladovna, ale ten pristup k pracke keby bola za wc je dost neprakticky. Tam si das skrinu na vercajch 😁 Ja mam pracku hned za dverami. Myslela som, ze tie vyklenky v garazi su skrine na chodbu, tie su uzitocne.
Odpovedať
@lenkito10 paci sa povodny podorys aj s rozmermi. Spalna bude ta najblizsie k terase a prve 2 izby od vchodu budu detske.
Odpovedať
@sofun Povodne rozlozenie kuchyne mne dava vacsi zmysel. Ale paci sa mi, ze ste "zarovnali" kupelnu a wc, ze tam nie je odskok a tym ste ich aj zvacsili.
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?