Predaj nehnuteľnosti bez realitky

Ahojte, riešili ste niekto predaj nehnuteľnosti bez realitky. Predávame dom (momentálne cez realitku), ale po doterajších skúsenostiach sme sa rozhodli to riešiť sami. Máte niekto skúsenosti s takýmto predajom. Ako ste to riešili? Niečo som si už našla na internete, ale zaujímali by ma reálne skúsenosti. ďakujem za odpovede.
Odpovedať
Nie je to nic zlozite,ak si trochu sikovna a vies googlit, zvladnes to aj sama.Len zmluvu si daj radsej vypracovat odbornikovi,tam sa robia najcastejsie chyby. Na poplatkoch za zmluvu sa mozete dohodnut s kupujucimi,ze platite na polovicu,alebo kupujuci plati celu-vyjde ho to urcite lacnejsie,ako kupa cez realitku.
Odpovedať
http://www.vzory-zmluv-zadarmo.sk/
Odpovedať
Predavali sme sami, odmena advokatovi bola 300 Eur, povies mu, co by si chcela mat v zmluve, datum vystahovania, odovzdanie kluca, ktore prislusenstvo zostava, prip ktore si beriete, on si zavola aj kupujucich , ak to robite v TT , pozrem ako sa vola, jeho syn ma tiez realitku, takze v zmluvach je odbornik, kupovali sme pred sestnastimi rokmi, robil nam zmluvu, predavali pred dvomi, tiez nam robil zmluvu, spis si vopred na papier, co sa chces spytat, my kupujeme a predavame vylucne bez realitky
Odpovedať
Profilova fotka
@janine1030 @ettel @majki555 @stanaj v prvom rade je potrebne vypovedat zmluvu s realitkou. Potom najst kupcu, pripadne sa zamysliet preco ti realitka toho kupcu najst nevie. Az budes mat kupcu, tak ten zvysok procesu zvladne akykolvek pravnik, najlepsie notar,
Odpovedať
zmluvu s realitkou som nepodpisovala, ale pre istotu im písomne oznámim aby ponuku z netu stiahli. zmluvy si dám urobiť u právnika. s realitkou už nemám chuť spolupracovať, nakoľko realiťák príde so záujemcami, stojí a nič nehovorí. Všetko vysvetľujem a ukazujem ja. Na takúto prezentáciu ho tu nepotrebujem, to zvládnem aj sama.
Odpovedať
@janine1030 ak budeš mať čas, pozrieš mi prosím kontakt na toho právnika? ďakujem
Odpovedať
@stanaj Judr Gabriel Stanislavský, kancelaria je na pesej zone, priblizne oproti SLSP, syn ma realitku rich
Odpovedať
@maslenka47 v kazdom inzerate bolo uvedene nie cez RK, z dvadsiatich telefonatov bolo sedemnast!!! realitakov, niektori sa dokonca ani nepriznali, akoze kamarat chce kupit, bla, bla, aber ved vsetci maju vazneho zaujemca a niektori boli dotieravi, nemusime nic podpisovat, ale zaujemcovi podstrcia ako prve zmluvu na podpis, aby im ta " tazko zarobena " tisicka neutiekla ;-)
Odpovedať
@stanaj najrozumnejsie zobrat u operatora sim kartu s tel cislom, ktore budes udavat v inzeratoch, das do stareho telefonu a vies, ze to su vyhradne zaujemci o kupu, okrem webovych stranok je dobre aj Trnavsko, das tri , styri opakovania a zaujemcu najdes Realitky budu vyvolavat kazdy den minimalne piati, aj vecer o desiatej, a ked vypnes telefon mas od nich pokoj
Odpovedať
Profilova fotka
@stanaj nuz pokial pride realitak so zaujemcom, tak je to zastupca toho zaujemcu, nie tvoj. Od takeho realitaka nemozes ocakavat, ze nieco za teba povie. Ak chces realitaka, co bude zastupovat teba, tak s nim treba mat zmluvu, potom bude zaujemcom vykladat to, na com sa dopredu dohodnete a na obhliadky ani nemusis chodit. My sme tak predavali a nemozem si to vynachvalit. Ale aj to trvalo niekolko mesiacov, nez sa nasiel kupca. Ziaden realitak si potencialneho seriozneho zaujemcu z prsta nevycaruje. Samozrejme nevyhnutne to nie je. Tomu, ze zaujemcovia chodia na obhliadku s vlastnymi realitakmi sa nevyhnes a moze ti to byt jedno. Takeho realitaka ty neplatit nemusis. @janine1030 tomu sa nevyhnes, je logicke, ze aj kupujuci chce byt niekym kryty. Pripadne si rovno plati toho realitaka, aby mu vyhladaval pre neho zaujimave nehnutelnosti. A to, ze ma so zaujemcom nejaku zmluvu teba ako predajcu vobec zaujimat nemusi. Tak ci onak, ten kupca sam z neba nespadne a ak jednu nehnutelnost nedokazes predat ani za niekolko mesiacov, tak najskor nebude problem v realitakoch ale v tom, ze nehnutelnost za ziadanu sumu nie je pre nikoho zaujimava.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?