Predaj nehnuteľnosti - kedy sa platí?

Chceme predať podzemok cez realitku,vedeli by ste my napísať kedy sa platí.Pred spísaním zmluvy,alebo až ked sa predá podzemok.Ešte som nič takého nepredávala.Vopred dakujem za radu a odpoved.
Odpovedať
@petka456 nič sa neplatí dopredu. Aspoň ja som o takom nepočul. A sú aj také realitky, za ktorých služby neplatia predávajúci, ale platia kupujúci či v prípade nájmu nájomníci. Si v Žiline, tak ti jednu takú môžem odporučiť. Opýtaš sa a uvidíš sama.
Odpovedať
@petka456 najprv sa ide notárovi potom do banky urobiť prevod a potom zaniesť zmluvy na kataster
Odpovedať
Profilova fotka
Neplatis nic. Poplatky realitke plati kupujuci.
Odpovedať
@roboza Dakujem za vašu radu.Takže ked ja dam predať podzemok a poviem si cenu tak ja mu hned nebudem platiť neviem kolko beru,ale tu niekde som čítala že aj 2000e a práve tieto nechcem platiť kým nebude poddzemok predaný.A ak možem napíš my do spravy tu pani a ja sa jej spytam,ak máš možeš aj číslo,a ty si už tieš niečo predaval ez realitku.Diky.
Odpovedať
@madein1974 To by my vyhovovalo,aby som ja nemusela platiť.Diky.
Odpovedať
@petka456 väčšinou je to tak, že Ty si povieš cenu a realitka ju navýši o svoju províziu.
Odpovedať
@petka456 my prenajímame. Už sa mi tu tých kontaktov nazbieralo celkom dosť a trúfnem si povedať, že ich viem aj tak trochu vytriediť. Píšem ti správu.
Odpovedať
@petka456 hkavne to neni poDzemok ale pozemok, realitka bere proviziu a ceny ked sa preda, hlavne si zisti nezavisle cenu lebo budim ze si mimo a akurat kandidat na osklbanie. A bacha aby nechel kupovat pozemom kiska.
Odpovedať
@sysell pardon som sa pomyýlila.
Odpovedať
@sysell A Kiskovi by som ho ponukla aj zadarmo nech si tam hotel postavy ,mam to velky pozemok.
Odpovedať
Kamaratka predavala pozemok a riesili to tak, ze ona si povedala kolko by si predstavovala, oni jej povedali, ze kolko by si oni vzali, kolko teda navysia cenu a z toho navysenia vlastne sa zaplati vsetko. Takze to v podstate zaplati kupujuci. Ale je pravda, ze uz som pocula aj take, ze niektorym realitkam sa plati za to, ze ti vobec vezmu nieco do svojej ponuky, ale s tym skusenost nemam
Odpovedať
@sysell Hlavne to nieje budím,ale vidím a nechcel,nie nechel-keď už poúčaš !!! ;-) ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Ja by som to cez bazoš.sk podla mna nikomu neda banka úver na pozemok zmluvu s právnikom on ti poradí,napise a realitke dat 3 až 5 000 e načo?
Odpovedať
@marta2610 nevieš o čom píšeš. Je tu jasne napísané, že to zaplatí kupujúci. Ale to ti docvakne až keď budeš dvíhať telefóny záujemcom a volať ti bude jeden špekulant za druhym. Nuž ale Ak v tom vieš plávať, tak OK. To Ja keď nám vypadli najomnici , tak som tiež ponúkal aj sám, ale po týždni som rád prikývol realitacke a ona bez váhania mi do dvoch dní doviedla troch spracovaných a pripravených klientov. Ja si už len vyberiem a odobrym a podpíšem zmluvy. Žiadne výdavku a ušetrené nervy a kopec času.
Odpovedať
Profilova fotka
Tvoja cena + praca realitky = cena pre kupujuceho. Realitka nie len najde zaujemcu, trochu ho preklepne, niektore pomahaju pri vybavovani uveru a tiez vybavia kataster aj s poplatkami. Pri podpise zmluvy s realitkou vas mozu ochranit pred spekulantmi.
Odpovedať
@kamilka22381 no ja neviem,ale hypo sa dá aj na pozemok?
Odpovedať
@dodok Ved to ja som sa mu radšej ospravedlnila,lebo on rád hľadá chybu na druhom.prajem Pekný a šťastlivý Nový Rok.Ono sa stane,že sa človek pomýli a napíše zle.Ale čo už aj takým ľudom slnko svietí,ktorý hľadaju chybu na druhom a na sebe nevidia.Pekný den.
Odpovedať
@kamilka22381 Ved preto to chcem dať realitke nech my ona pomože.
Odpovedať
Profilova fotka
@marta2610 da sa aj na pozemok, ale nebude to velkasuma. Teda, zalezi na hodnote. My sme dostali na pozemok 50% hodnoty. Aj to pomohlo. @petka456 no ved ja nevravim, aby si to nedala. Len chces vediet, ako to je. Pri podpise zmluvy s realitkou (ze vam moze predavat pozemok a tak) sa plati zaloha (2000 € priblizne). Tie vam budu vratene, ak vsetko prebehne oka.
Odpovedať
@kamilka22381 No to počujem prvý krát od teba,že ja ked oslovím realiťáka,aby my predal pozemok a ja mu poviem cenu a dám mu 2000e.Dobre som to pochopila.
Odpovedať
@petka456 ano dobre si pochopila ,su aj take realitky. Take odmietni a hladaj taku ktora ti v zmluve o sprostredkovani predaja napiše že realitku vyplatiš až po predaji nehnutelnosti a ked už budeš mať peniaze na svojom učte. A ešte niektore davaju taky chytak že ked odstupíš od sprostredkovatelskej zmluvy tak musis im zaplatit určitu sumu aj ked to oni nepredaju.
Odpovedať
Profilova fotka
@1gugu tie peniaze ale nie su pre realitku. Je to proste zaloha, ktoru plati aj kupujuci pri podpise predkupnej zmluvy, aby nikto necuvol z predaja/kupy. To znamena, ze ak mas zaujemcu na pozemok a podpisete predkupnu zmluvu a zrazu sa rozhodne, ze pozemok nechce (bez zjavneho dovodu), tak musi zaplatit pokutu. A je to aj naopak. Ale kazda realitka robi inac. Treba vybrat realitku, co ma dobre referencie a je na trhu dlho
Odpovedať
@petka456 nie, nie. Ty oslovis realitaka a on ti povie čo a ako. No a tebe ich podmienky buď vyhovujú, alebo nie.
Odpovedať
@1gugu no to musím si davať riadny pozor,čo budem podpísovať,aby som im nenaletila a sa na to ich spýtam.Diky za radu.
Odpovedať
Ja som kupoval "podzemok" a poplatok realitke platil predávajúci, ja som zas platil geometrický plán a vklad. Platí sa až po podpise, zvyčajne si maklér nechá zmluvu u seba a peniaze pošle predávajúcemu až po jeho potvrdení. Ak cenu prepáliš, resp. cena nezodpovedá potencionálnemu úžitku, stáva sa z neho dlhoročný ležiak.
Odpovedať
aurelia66 čítaj tu.
Odpovedať
Profilova fotka
@petka456 z tejto debaty sa vela nedozvie. A v buducnosti treba cloveka oznacit tak, ze najprv das zavinac @ a potom meno, komu to chces adresovat, bez medzier (spolu). Lebo takto to nenajde.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?