Odstúpenie od zmluvy o rezervácii

Zdravím chcel by som poradiť podpisal som zmluvy o rezervaciii na RD - 7 ročná novostavba. Bol som na obhliadke s realitakom vsetko vyzeralo OK. Tak sme my po troch dnoch volali ze by sme mali zaujem a uz zacal s tym ze je tam dalsi zaujemca a treba co najrychlejsie zlozit zalohu. Zlozili sme zalohu avsak potom som chcel este doplnujuce informacie ktore uz mali byt iba informativne. Pri obhliadke bola manzelka. Dohodli sme si stretnutie s majitelom a tam zacal pre nas problem dozvedeli sme sa ze plechova strecha je polozena na streche s kanadskym sindlom , v dome su vymenene podlachy sposobom podlaha na podlahe , dlazba na dlazbe , studna ktora mala byt plus je odpojena lebo s nej tecie nevchodna voda a uz nehovorim o maliskostiach vhodove dvere padaju, pri otvarani dveri na terasu vypadla klucka a pod. Pocas obhliadky nas realitak na uvedene skutocnosti neupozornil. A v hlave zacal kolotoc prerabal strechu lebo zatekala alebo iny technicky problem aj ked najitel tvrdil ze sa mu sindel nepacil a pod. A bohuzial sme v stadiu ze uz o to ani nemame zaujem. Vybavujeme hypo , predavame a teraz rozmyslame ci to vsetko zrusit kedze vlastne nevieme v ako stave je uvedena nehnutelnost a sme v casovom strese lebo nechceme aby sme zavadzali kupujucich ked nahodou zistime nevyhovujuci stav a ani uz budu mat peniaze na ucte. A uz ani realitakovi nedoverujeme. Keby bolo vsetko ako bolo prezentovane ani by sme nevahali. Zaloha bola zaplatena minuly tyzden. Za radu Dakujem.
Odpovedať
Z takejto zmluvy je častokrát skoro nemožné vycúvať bez straty zálohy. Nepomôže nič iné len rýchlo nájsť právnika z tvojho okolia aby sa na zmluvu pozrel - väčšinou je možné odstúpiť ak sa objavia skryté vady aj to iba vtedy ak v zmluve nie je klauzula, že dom sa predáva v stave v akom je.
Odpovedať
Veľmi záleží od zmluvy my akurat riešime rezervačku ale dali sme ju 2x pozrieť pravinkovi lebo to čo sme dostali od realitky bolo smiešne. Doplnil nám tam veľa dôležitých vecí ešte.
Odpovedať
Musite si pozriet co mate konkretne v zmluve, cas odstupenie od zmluvy, ze za akych podmienok je to mozne. Argumentovat mozete zavadzanim, resp zamlcanim skutocneho stavu, co by mohlo hranicit s podvodom zo strany realitaka. Ak by nechceli vratiti zalohu, tak by som to tlacil tymto smerom.
Odpovedať
No v rezervačnej zmluve budeš mať niečo napísané štýlom, že je nevratná a že prehlasuješ, že si porozumel zneniu zmluvy a podpísal si ju bez nátlaku a pod. Takže na 99,9% si prišiel o prachy, poučenie do života - nikdy nekupuj nič v časovej tiesni Ak je v zmluve doložka o riešení sporov cez rozhodcovský súd, tak si už úplne v péčku... Ale ak nie môžeš to skúsiť vymôcť súdnou cestou, pretože evidentne si bol uvedený do omylu
Odpovedať
@luki211 jasne je to tak ze zo zmluvy je skoro nemozne odstupit ...bohuzial 3000eur plus ak sa vyskytli dodatocne naklady...ale zas realitak predava 7 rocnu novostavbu a nakoniec zistim ze na takomto dome je strecha na streche a teraz zistit co je za tym , ci zatekanie a preto sa davala strecha na strechu....ale technologicky to tak jednoznacne nema byt a keby to nepovedal majitel nemal by som to ako zistit....
Odpovedať
@peter977 sak prave to ale bude to tvrdenie proti tvrdeniu , bohuzial pri obhliadke som to nezistil az pri druhej navsteve my to sam od seba majitel povedal.....sak chcem to skusit ze ma uviedol do omylu ale pocitam ze sa bude branit zubami nechtami......
Odpovedať
@epto jasne tymto sa chcem uberat aby ti niekto nepovedal ze robil na kanadsky sindel plechovu strechu a prerabal lebo sa mu nepacila po siestich rokov je dost podozrive plus technologicky by to mal dat cele dole a robit nove.....bohuzial nahodne keby nepovedal ani nezistim a teraz mam strach aby nezacali vznikat plesne a pod. Bohuzial az po vyplateni zalohy.
Odpovedať
@paulac93 jasne uz to teraz viem nenechal by som na seba tlacit , manzelka ale hlavne aj tak by som to nezistil keby my to nepovedal a uz by som ani nemal dovod riesit , neviem ci si neuvedomil co my povedal alebo si bol isty....ale realne ako mam zistit ze pod strechov je dalsia strecha , pod podlahov dalsia podlaha.....a ver teraz niekomu ze to robi lebo sa mu to nepaci......
Odpovedať
Este by to mohol dat dodatocne doizolovat (na strechu dal vatu a zastresil, to iste mohol spravit aj na podlahe), predsa len pred 7 rokmi boli ine poziadavky. Ja by som mozno skusil patrat po dovodoch. Ale ak uz ste rozhodnuti to nebrat, tak radsej obetovat zalohu realitke, ako potom kazdy den lutovat zlu kupu. A popri tom, by som to aspon skusil vymoct (aspon cast) od realitky, ktora vam nepovedala cele info - cela zaloha zvycajne ide realitke a majitel nehnutelnosti z nej nema nic. Prist o zalohu je menej bolestive, ako mat nechceny dom s konstrukcnymi vadami.
Odpovedať
Inac my sme v byte po roku davali tiez novu dlazbu na existujucu, lebo sa nam nepacila. To iste som spravil aj v izbe, po 10 rokoch som polozil na staru laminatku novu plavajucu podlahu :-)
Odpovedať
O tu zalohu ste uz prisli,uz ani necakajte,ze vam ju vratia. Jedine sa sudit a ja si myslim,ze to za tie nervi nestoji. Bude sa to tahat a budete z toho znechuteny. Peniaze boli su a budu. Tak ste sa pripravili napr. o jednu super dovolenku za 3000€,no a čo zivot ide dalej.
Odpovedať
Profilova fotka
@krskin od podpisu rezervacnej zmluvy mate 14 dni na jej odstupenie a zaloha Vam bude vratena. Odstupenie treba urobit pisomne. Ak ubehla dlhsia doba uz, tak taktiez sa da odstupit a zdovodnit to tym, ze ste boli uvedeny do omylu - v akom zneni bol inzerat domu? Bolo tam uvadzane o tychto upravach,...alebo su tieto informacie niekde uvedene,... atd? Viete odstupenie postavit na ustanoveni obcianskeho zakonnika o uvedeni do omylu a ziadat vrarenie zalohy.
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@krskin nevidim dovod na to, ze by ste mali prist o zalohu preto, ze nechcete kupit nieco, co nezodpoveda prezentovanemu stavu. Ak to tak je.
Odpovedať
@andreah25 no 14 dni uplynie tento stvrtok a to musi byt do 14 dni dorucene, ci odoslane.....Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
@krskin to si nie som ista, najlepsie by bolo napisat si odstupenie od zmluvy, vytlacit 2x a osobne odniest a jednu kopiu si dat potvrdit o prevzati. Ak by odmietali prevziat, zabalit do obalky a poslat doporucene (bude na listku datum odoslania) a plus by som to poslala sj mailom im, nech je to istene z kazdej strany. Odstupenie napisat jednoducho... ze odstupujete od rezervacie uzatvorenej dna xy z dovodu zistenia detailov o nehnutelnosti (v podstate ani netreba dovod uvadzat, ale je lepsie ak je uvedeny), plus uviest cislo uctu, kam maju zaslat vratenie zalohy.
Odpovedať
Profilova fotka
@krskin Tak ako? Podarilo sa Vám to vyriešiť?
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?