Ako kúpiť byt v Rakúsku? Prosím vaše rady a skúsenosti.

Zobraz úvodný príspevok
Profilova fotka
Ahojte, chcela by som sa spytat, ci by mi niekto nevedel poradit, kde sa kontaktovat v pripade ak hladame byt niekde v okoli Bratislavy, len v Rakusku, napr. Kittsee, Hamburg.... Chceli by sme si kupit byt, tzv. druztevny, ktory sa da po 10 rokoch odkupit. Nemate niekto skusenosti? Pozname viacero stavebnych firiem, ktore sa zaoberaju stavanim takychto projektov, len vacsinou uz je vsetko obsadene,,,,,neviete, kde hladat a kde poporosit o pomoc? Dakujeme krasne:)
Profilova fotka
prepáčte, že vám tu vleziem, ale predávame byt v Hainburgu, ak by mal niekto záujem pozrite bazár ;-) , prajem pekné bývanie v AT
Profilova fotka
@ellysa skoda ze len dvojizbovy. Kamaratka hlada vacsi, maju 5clennu rodinku.
Profilova fotka
@cucuriedka tak to áno, my už tiež ideme do väčšieho :-)
daval si niekto inu podlahu"laminat" ako ponuka Wiedner? popripade kolko vam vratil za standart? dakujem
Zdravim susedia. Dve otazky: 1. Pise uz niekomu rekuperacia taku spravicku ze "Filter I"? Nam sa pred casom na displeji objavila vlavo v strednej casti. Tak sa mi nejako mari, ze pri preberani vraveli, ze treba filter kazdeho pol roka menit. Riesil toto uz niekto? 2. Asi vsetkym prisla obsielka ohladom volieb na Gemeinde v oktobri. Prisiel k tomu taky ten kratky dotaznicek, ktory obsahuje kolonku Haupt/Nebenwohnsitz. Odovzdal to uz niekto? Ja sa celkom obavam toho, aby po mne nesli, ked sa budem chceit zusasnit volieb tu, kedze obciansky som si nechala a teoreticky mozem volit starostu aj za mestsku cast v BA. Za odpovede vopred dakujem a este prijemny vecer zelam :-)
@kvetinkaseveru 1. ano pisalo, treba vybrat filter (su dva), potom ich povysavat, potom strcit naspat, a potom na tom ovladacom paneliku drzat ten domcek asi 5 sekund a hotovo, filtre su pod tymy penovymy uchytkami alebo ako to mam nazvat, asi pocas toho ako to budes vysavat zniz rekuperaciu na minimum aby zbytocne to nefukalo nefiltrovany vzduch do priestoru 2. tiez som v podobnej situacii a asi to skonci tak ze to nebudem odovzdavat
ahojKatka, chcem sa opytat -ako sa ti podarilo nechat si obciansky preukaz?netreba pri odhlasovani vratit? dakujem branislav
@bublifukk ...a preco sa chces odhlasit ? :-)
@bublifukk nemusis sa na slovensku odhlasovat z trvaleho pobytu ... nie je to sice uplne ciste co sa tyka zakona, ale da sa to, jednoducho sa iba prihlas v rakusku, a na slovensku sa neodhlasuj
@ljboy je to ciste podla slovenskeho zakona ako mi povedala teta na matrike. Ze vraj v nasom zakone pise ze obcas zijuci na slovensku moze mat len jeden trvaly pobyt. Do coho obcan zijuci v rakusku nespada :). Teta na matrike mi povedala ze ak to neodporuje zakonom v state kde chcem zit tak trvaly pobyt na SK si odhlasovat nemam.
Profilova fotka
dobry den, nie je tu niekto kto sa zaujima o vystavbu radovych domov vo Wolfsthali? Spolocnost Wien Sued? Mam o ne zaujem ale potrebujem poradit.
@mirasierra zaujimat som sa zaujimal, ale bola to palka. Co take potrebujes vediet?
Profilova fotka
@moriak aj mne sa to zda strasne drahe, ale budiz. zaujimalo by ma aka asi moze byt suma na odkupenie po 10 rokoch, lebo ani len priblizne mi nikto nevedel povedat kolko to bude.
pozdravujem ... možno som to niekde v debate prehliadol ... ale otázka na všetkých záhradkárov ... voda ktorá má vývod na záhradku .... je tá istá ako vo vodovode? ... zaujíma ma to pre cenu a nie kvalitu :)) ... teda či to polievanie znamená zruinovanie ... niekde totiž zvykne byť táto voda úžitková ... z nejakého "obecného" vodovodu a pod ... aby som sa priebežne vystríhal vyhláseniu bankrotu ... ( po vyúčtovaní plynu ) ... ďakujem za odpoveď
Ahojte, chcela by som vas poprosit o radu, uz som totalne zufala z hladania :-( ...chceme kupit pozemok v Hainburgu na vystavbu domu, konkretne sme si vyhliadli pozemky na kopceku za nemocnicou (je ich tam dost a vyzeraju este volne), ale nevieme najst ziadnu realitku, ktora by tam pozemky predavala. Na koho sa mam obratit, aby som zistila komu patria pozemky???dakujem za odpoved :-)
@majma normalne ic na gemainde do hainburgu, tam uz budu vedet...
Článok sa načítava...
@mareko4 dakujem :-)
Profilova fotka
@kvetinkaseveru ahojky, ja som si vsetko vypisala ako som mala, slovensky obcanak uz nemam, tak som nemala ani taku dilemu ;-)
@foxo x stran dozadu sa o tom pisalo,tak len pre info :)
@ljboy vdaka za info
@kommo My sme si davali inu podlahu. v podstate mas dve moznosti: 1. donesies si vlastne parkety ktore nasledne aj sam polozis, lebo to oni principialne odmietaju. v tom pripade ti odrataju 6,5 / m2 2. Kupis od nich parkety ktore si sam polozis aby si nemusel platit ich drahu robotu a vtedy ti odrataju 19,15/ m2. (tu je aj moznost si to dat spravit od nich ) V tom pripade by si ale musel nasledne zacvakat o to viac ) Najlepsie je si to presne vyratat a za to co ti vratia nakupit u nich a zvysok si nakupit u nas, tak to bude urcite najvyhodnejsie. Oni tam maju hlavne HARO ktore zozenies aj u nas. Peniaze ti v oboch pripadoch nedaju.
Profilova fotka
@todo328 Ahoj. Dik za info o moznostiach a ich cenach. Trochu som nepochopil ako si to myslel, ze ti tak ci tak peniaze nedaju. Ved si pisal, ze ti nejake prachy odrataju. To ich potom kam daju?
@mistr307 daju ti dopropis ale nedaju ti cash . cize si za ten dobropis budes musiet nieco u nich kupit. A pre uplnost mozes za ten dobropis kupovat u nich hocico nemusia to byt len parkety,
@mistr307 pokial to bude par eur ,ani tam nechod.my sme tam boli a doniesli hovadiny.-vela kilometrov a vysokohorske prirazky
http://reality.etrend.sk/byvanie/rand... aha, niekoho schody :-D tie listy su asi neni moc najstastnejse riesenie...
@mareko4 :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o :-o @mawile jedno velke DAKUJEM. Myslim, ze toto sa nerobi, ked uz, aspon sa spytam, ci fotky, ktore drankam pod zamienkou volby standard/nadstandard upravy schodov, mozem pouzit do nejakeho platku. A mam 2 male deti, takze flakov na stene je viac. Neviem preco je to tam popisane, akoby to odovzdavali v takom stave flakate!!!!!!!!!!!!!!!! Trapne riadne
ak je to teda zaber od nas,lebo aj my tam taky isty flak mame :-S
@slummdog das prosim ta teda ten list od starostky do albumu? dik, rad by som si ho precital poriadnejsie, tu vo fore je to prilis male
@todo328 dik za odpoved,bol som v INKU mal som uz aj vybrate nieco ale dost malo vracaju za m2,kaslem na to....
Profilova fotka
@korfi ale preco? vsak ak zateplovali strechy tak isto ako steny tak nemusi byt problem leto ukaze :)

Téma bola zamknutá adminom. Nie je možné pridávať ďalšie odpovede.

Nenašli ste čo ste hľadali?