Zdravim
Dnes sa nam stala taka neprijemnost ze ked som utrel indukciu vsimol som si na jednej varnej ploche prasklinu po celej dlzke. Ona je fakt tenka ani na fotke ju nevidiet ked som ju chcel odfotit lebo sa od indukcie odraza svetlo ale volnym okom ju pekne vidiet a hlavne citit nechtom.
Indukciu sme kupili v roku 2017 znacka electrolux ale pouzivali az od leta 2018 po kolaudacii.
Manzelke ziadny hrnec na nu nespadol ani nic podobne proste pukla zeby teplom???
Da sa to opravit? Alebo nejako zatmelit? Mozem vobec tuto varnu plochu resp. celu indukciu pouzivat?
Neviem co robit a preto prosim o radu ludi ktori maju skusenosti s prasklinou na indukcii.
Vdaka
@foox Tak po prve ´spotrebny tovar´ sa spotreboval s tym nemam ziadny problem pokial by som ten spotrebny tovar pouzival 10 rokov, ale indukciu sme pouzivali 2,5 roka cize nemoze byt ´vyspotrebovana´.
Nakolko fakt nam tam nic tazke nespadlo ani dnes ani v minulosti tak neviem kde je pricina. Ak by kazdy menil indukciu kazde 2,5 roka tak tato planeta moze ist do kytek.
Da sa to nejak zatmelit alebo nechat tak a pouzivat dalej a dufat ze prasklina sa zvacsovat nebude. Alebo este je tu moznost pouzivat zvysne 3 varne plochy.
@martin118 je to prasklina alebo škrabanec? (my máme tiež Electrolux a na pár miestach sa celkom dosť poškrabala)
Mne poisťovačka povedala, že máme v poistnej zmluve na som aj nejaké sklo alebo také niečo, že sa to vzťahuje aj na varnú dosku. Teda keď praskne, mali by zaplatiť novú. Tak sa skus spýtať toho kto vám robil poistku, či to nepokryje.
Tmeliť to je hlúposť, nové sklo (ak je) stojí +/- 200€, s prácou viac. O planéte mi nič nehovor, plesnivých zelených je viac ako dosť.
Čas vecí slúžiacich 10 a viac rokov je už bohužial dávno preč
@igor256 Je to taky 22 cm skrabanec ktory tam vcera nebol. Volnym okom viditelny ale hlavne ked prejdem nechtom tak ho aj citim, ale ak prejdem po praskline koncekom prsta tak to nie je citit. Teraz som zapol poskodenu varnu zonu a normalne funguje.
Je bezpecne pouzivat zvysne varne zony v pripade ze mi vykypi polievka a najde do tej praskliny.
Pozriem do papierou ci mi to kryje poistka ktoru mam s Allianz.
Nechcel by som ju vyhodit na smetisko po 2,5 roku kvoli skrabancu.
P.S. Este ma napada ze manzelka poklada na indukciu plechy ktore vyberie z rury ked su horuce a poklada ich na varne casti nie tam kde je ovladanie indukcie. Moze to byt z toho?
@martin118 ja neviem. Tiež tam dávame plechy a snáď by to z toho nemalo byť.
Asi cez to nezatečie keď je to také neviditeľné.
My máme tiež Allianz.
Ostatných zón by som sa asi nebál. Možno aj tejto.
@martin118 "Este ma napada ze manzelka poklada na indukciu plechy ktore vyberie z rury ked su horuce a poklada ich na varne casti nie tam kde je ovladanie indukcie. Moze to byt z toho?"
Jasné, že to môže byť z toho.
@foox No neviem ako to nazvat je to proste 22 cm skrabanec ktory citit nechtom ale nie je to citit koncekom prsta a proste tam vcera nebol proste neviem ake to je hlboke ale jednoznacne to nie je skrabanec ale je to prasknute len neviem do akej hlbky. Skoda ze to neviem odfotit bez toho aby sa tam odrazalo svetlo.