Indukcia nad prackou?

Chcem sa spytat, ci je mozne mat indukcnu dosku v kuchyni nad prackou. Mam to takto naprojektovane na nakrese (novostavba). Nevznikne tam problem kvoli teplu z varnej dosky alebo kvoli otrasom a vlhkosti z pracky?
Odpovedať
Profilova fotka
Treba pracku nechat co najnizsie 85cm a linku dat aspon 91cm a zvniknuta medzera sa zakryje falosnym cielkom a nebude zohrievat pracku
Odpovedať
Dakujem za odpoved :) kuchynu bude IKEA, skrinky maju vysku 88cm, tak snad to bude stacit.
Odpovedať
indukcia potrebuje vetrat, neviem si predstavit ako ju tam polozis na pracku. Ma hrubku okolo 5cm. A tie otrasy pri zmykani.
Odpovedať
@dzdzownica a to ti kto prosim ta projektoval? suhlasim s natalkou, ze tie otrasy podla mna tu indukciu uplne po case znicia.
Odpovedať
ide o novy byt v slnecniciach, cize architekt developera. Pripajam aj foto. Naozaj neviem, ako to inak vyriesit... Nalavo je drez, hned vedla umyvacka a napravo pracka s indukckou.
Odpovedať
@natalka13 pouzije vstavanu pracku, nie beznu co mame vacsina vyparkovanu v kupelni alebo v technickej. @dzdzownica vstavana pracka ma ai ine rozmery aj sa inac "parkuje" pod linku, takze zacni uz teraz studovat co a ako. Klasicku pracku tam netrep, nie na kazdej sa da odmontovat vrchny dekel a ani u ziadnej nezarucis aby obcas si nepocestovala pri zmykani Inac ta kuchyna vyzera byt pre startovaci single byt vymyslena, tak mozno by bola riesenim aj mini pracka, niekedy malo Candy take o par cisel mensie pracky, neviem ako su na tom teraz Ae aj tak by som rozmyslala, o tom, ze umiestnit indukciu niekde inde ak by to slo. toto je horsie ako panelakova kuchyna zo sedemdesiatych rokov, ked súdruhovia mysleli, ze doma varit nebudeme, ze vsetci sa budeme stravovat v skolskych jedalnach, zavodnych jedalnach a cez vikendy budeme relaxovat pri spekackoch na ohniku v záhradkárskej osade...
Odpovedať
ja ani nehovorim o klasickej pracke :) samozrejme tam bude vstavana pracka, klasicka by naozaj cestovala po kuchyni. Je to mensi byt, takze kuchyna je tomu prisposobena. Nemozeme mat vsetko a malu kuchynu prezijem :) Len by som potrebovala vediet, ci je to z technickeho hladiska ok, kedze nie som od fachu.
Odpovedať
Velmi zvlastne a neprakticke riesenie. Ale nie nerealizovatelne. Urcite by som radsej volila mat pracku v kupelni ci na chodbe v stavanej skrini ako takto. Velakrat sa moze stat ze budete varit alebo len zohrievat vodu a prat v rovnaky cas. Varna doska by mala mat odvetranie, zo spodu hreje, bude mat kvoli tomu mozno kratsiu zivotnost. Z bezpecnostneho hladiska dajte zasuvky tak, aby boli pristupne a spotrebice sa dali lahko odpojit.
Odpovedať
Povodne som ju chcela premiestnit do chodby do rolldoru. Problem je ten, ze byt je uz hotovy, krasna nova podlaha tak isto. Trha mi srdce, ked si predstavim, ze by sa do nej muselo zasahovat. Okrem toho by to vraj nebolo take easy.
Odpovedať
@zita19 vstavana pracka ma 82-83cm, indukcia 5-6,nemoze polozit cely ventilacny otvor indukcie a pracku.
Odpovedať
A musi byt ta pracka v kuchyni? Neda sa nijakym sposobom dat do kupelne alebo do technickej? Ako ak nechate dostatocnu medzeru mezi prackou a indukckou - na odvetranie, tak by som v tom ako problem nevidel
Odpovedať
do kupelne sa zial nezmesti, jedna sa o maly byt.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@dzdzownica dajte spravit kuchynu na mieru, nie ikea, pri tak malej kuchyni to nieje velka polozka. zdvihnu sa spodne skrinky na aspon 90, spravi sa hluchy kastlik pod indukciou. to vojde. mam byt tiez tam kde vy, a pracku v kuchyni. mozem odfotit medzeru medzi prackou a pracovnou doskou, tam by uz cielko aj s indukciou vosli. alebo pridte pozriet :-) ja osobne mam ale indukciu zvlast, ale vosla by.
Odpovedať
Podľa mňa je to zlé riešenie, zvačajne tu riešite otrasy, vetranie a pod. to by pri adekvátnej výške pracovne dosky nebol ani tak problém. Skutočný problém može byť pri indukcii amgnetického poľa doskou, viem to podľa vlastnej skusenosti, ak je zapnutá doska hoc len na jednu platnu blbne mi bezdrotové čidlo ledky, a to je vzdialené zhruba meter. Pre citlivú elektroniku práčky to može mať fatálny efekt, každy vodič alebo súčiastka ktorá sa nachádza v magnetickom poli indukuje napatie. Ked ti náhodou práčka odíde vieš ktorá bila. Otázka či spotrebič disponuje nejakým magnetickým tienením / varná doska / by bola pre odborníka.....
Odpovedať
Vidim to tak, ze indukciu radsej premiestnim k vedlajsej stene, nebudem riskovat. Dwkujem vam pekne za nazory :)
Odpovedať
@janopopovec kedze indukcia je zo spodnej strany uzavreta plechovou krabicou, predpokladam ze ta bude magneticke polia celkom dobre tienit. Smerom hore to tienenie nie je preto to rusenie led-ky. Ako jediny problem vidim miesto, pod indukciou ma ostat volne miesto niekolko cm + prudenie vzduchu pre chladenie. Napr z nahodneho navodu electrolux musi byt medzi vrchom kuchynskej dosky a niecim umiestnenym pod nou 6 cm. Pri vyske spodnych skriniek 80 cm + 8 sokel a nizkej pracke (napr vstavanej 82 cm) by to podla mna malo byt v pohode. Co by som sa skor zamyslel kde budu vyvody vody, odpadu a zasuvky, tak aby neboli za spotrebicmi, ako pozeram ten podorys, moc miesta tam nie je.
Odpovedať
@e1ement Tak otazku tienenia by sme mali vyriešenú, siete sa zvyknu plnánovať vedľa pomyselných spotrebičov.... My sme kvoli vstavanej umývačky museli prekladať o 40 cm vedľa, inak hrozilo že by bola pracovná doska odsadená zbytočne o 10cm, lepšie bolo preložiť.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
prosím vás môže byť indukcia jasné v prac.doske a pod ňou elektrická rúra?dík
Odpovedať
nikto nevie? dík
Odpovedať
@marta2610 je to uplne standardne riesenie, indukcia a pod nou rura. Tam problem nevidim ani ten najmensi
Odpovedať
@zita19 ..predbehla si ma ]-( :-N :-N
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?