Dá sa opraviť prasklina v chladničke?

Ahojte. Dnes pozerám do chladničky co treba nakúpiť na par dni nech človek v tejto chvíli nebehá zbytočne po obchodoch a hľa: prasklina. Moze mi niekto toto vysvetliť? Príde mi to ako vada materiálu, asi nejaké pnutie. Viete mi niekto povedať ak to reklamujem co ma čaká? Chladničku odvezu, alebo ja ju odveziem, alebo príde technik? Vyhodnotí že je to neopravitelne a co ďalej? Ostane tam diera alebo príde druhá a tak sa táto odošle alebo prídu po ňu? A teraz ešte pri tom víruse? Moze tou prasklínou stekat kondenz alebo prenikať vlhkosť do výplne? Pretriet to niečim?
Odpovedať
aka stara je ta chladnicka? Za tym plastom je penovy plystyren alebo molitan alebo nejaka podobna izolacna hmota, tej vlhkost nevadi. Reklamaciu, ak je mladsia ako 2 roky mozes skusit reklamaciu. V terajsej situacii kontaktovat bud autorizovany servis alebo obchodnika mailom a dolozit fotodokumentaciu. Ako to vyriesia je uz na ich zvazeni. Ci ti dovezu novu chladnicku alebo poskytnu zlavu. Opravovat to asi nebudu, to treba celu chladnicku vypitvat,
Odpovedať
@truly doma sme kvôli tomu museli meniť chladničku a skôr ako pnutie by som povedal že je to zatlačením šuplíka alebo niečoho napríklad hrnca.
Odpovedať
Zalezi od veku, osobne by som to zatrel silikonom, pripadne dvojzlozkovym lepidlom a vybavene.
Odpovedať
@zita19 ma rok aj 4 mesiace. Mne je jasne ze je to neopravitelne. Len už vidím tie vymyslacky. Na by se sme to brali z Andreashop takže ďalšia internetová komplikácia. @jumt ani by som nepovedal aj keď ma ovsem napadlo to iste. Je to v mieste kde je sklo. Cize ani hrniec ani suflik by tam reálne nemal ako tlačiť. Neviem cudne to je. @kejsix tak ako dočasné riešenie určite. Asi to spravím tak ze to len pretrieme ja neviem čím, aj keby masťou 🙂 a zavolám tam že čo mi povedia. Nevravím ze ta chladnička je ne použiteľná len ma to štve. Navyse je vstavaná cize komplikácií viac než dosť. Uz tak ma rozčuľuje v noci keď huci ako ložisko auta...
Odpovedať
@truly prelep to lepiacou paskou a neries, zaruku ti nikto na slovensku neuzna a uz vobec nie nejaky internetovy obchod.
Odpovedať
Profilova fotka
@truly prepac neda mi to ake mas auto prosim ta?? 🙂 v mojom je milion lozisk a ide ticho. To ze ti huci moze byt aj tym ze je nakrivo zmeraj vodovahou dno skrinky a naklon chladnicky 😉
Odpovedať
@truly čítal som recenzie na Andreashop tak si rád vypočujem tvoju story o reklamácii :-D Daj prosím ťa vedieť nech sa zasmejeme. ak to chceš naozaj reklamovať tak to nicim nepretieraj.
Odpovedať
@wolodymyr to len príklad hhhh, skor som mal namysli také to klasické kompresorov strojové hučanie typu: hu hu hu hu hu hu hu 😄 😄 @rkorba Ty si starý povzbudzovač hhh Ako je mi jasné že to bude komplikovane a vedia dobre ze pri takejto relatívne nie komplikovanej vade sa človek radšej na to vykašle ako to ma vyberat a odosielať atd atd... Ale uvidíme ako sa vyjadria. Dám vedieť Každopádne recenziu na výrobok tam nechám, lebo nemám pocit ze je to poškodené hrncom alebo niečím. Poškodenie je v strede skla a dolné sufliky takmer nevyužité. Este ma napadlo ze v lete tam bolo naložené pivo a víno, lenže to by som chapal ak by vznikla horizontálne. Uvidime no 🙂
Odpovedať
@truly je to stará známa firma čo to vláči z Maďarska a má problémové reklamácie kvôli tomu som sa jej vyhol aj keď jej ceny patrili k tým lepším. Veď musíš vidieť na tom plaste či to je mechanicky poškodené alebo únava materiálu.
Odpovedať
@rkorba poviem pravdu ze pri tak relatívne zvucnom mene firmy ma v čase objednávania ani nenapadlo skúmať históriu a recenzie. No ja som určite za slabinu materiálu. Podla mna keď bola chladnička v boxoch nakozena pivom tak sa vnútro stiahlo, teda zmestilo a nasledne po postupnom chvastani sa materiál chcel vrátiť do pôvodnejpodoby ale tým ze bol stlačený ut popraskal. Len nechápem ze som si to všimol až teraz.
Odpovedať
Profilova fotka
@truly keby si videl moju staru liebherku aku pivnu naloz dostava ked mame mat zurku to by tvoja chladnicka spachala sebevrazdu lebo kvoli uspore miesta aj policky vyberam je to dalsia rada pivka navyse a to sluzi uz 5 rokov na terase nonstop. Dostal som ju ked ju kamos kupil aj s bytom takze kolko ma v skutocnosti neviem ale ked zvladnu zeriav tak chladnicku lavou zadnou.
Odpovedať
@truly Presne toto isté sa stalo kolegovi, Tiež chladnička cca rok stará. Praskol vnútorný plast. Reklamoval u predajcu - nepochodil. Reklamácia zamietnutá z dôvodu, že to je mechanické poškodenie. Bola to chladnička vyrobená u slov. výrobcu v Zlatých Moravciach. Tak to pofotil a napísal výrobcovi. Po nejakom čase výrobca chybu uznal a chladničku mu vymenili. Bolo to ale pred 20 rokmi. Navyše u neho bola tá prasklina cez celú šírku chladničky. To, čo máš ty, je skôr kozmetická vada. Je to aj zbytočné reklamovať, podľa mňa ti to neuznajú. Nanajvýš to niečím prelepia či zatavia. Na tvojom mieste by som to niečím zalepil (možno trochu silikokónu, alebo kúsok bieleho plastu prilepiť chemoprénom, prípadne obyčajnou tavnou pištoľou naniesť trochu toho plastu). Na funkciu chladničky to nemá žiadny vplyv. Pod tým je PUR pena ako izolácia. Tej trochu kondenzu, čo tam možno natieklo nijako nevadí.
Odpovedať
Článok sa načítava...
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?