Pomoc s zariadením kuchyňe

Dobrý deň, chcel by som Vás zase požiadať o pomoc pri návrhu zariadenia kuchyne. Taktiež ako by ste dali otváranie dverí z chodby do obývačky, a aj z obyvačky do kuchyne? Kuchynskú linku by som chcel buď do U alebo do L-ka. Chcel by som to najlepšie na tú stenu kde je odskok, tj. stena oproti oknu. Kde je ten 24cm odskok. Rozmýšľam, či tú stenu dorovnať aby nebol odskok, aby sa lepšie dala poskladať kuchyňa. Bud by som vytiahol ešte stenu z yporiek, alebo sadrokartonu. Poprosím o vaše rady. Podľa toho by som spravil elektroinštaláciu a aj vodu a odtoky. Tiež by som chcel mať vstavanú chladničku nejakú 60 cm uplne stačí a možno aj umyvačku. Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Ahoj, v kuchyni ma byt aj stol? Ak ano, pré kolko ludi?
Odpovedať
Najlepšie by bolo ak by bol stôl v kuchyni, aspon pre 4 ľudí max 6 ludí. Asi niekde ku oknu by som ho dal. Prípadne podľa toho ako to vojde a aby bolo fajn dispozične vyriešené. Dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Napr takto. Pred ten murik dat uzsie vysoke potr. skrine. Vedla nich chladnicku, vedla 2x60 cm skrinky, varna doska na ich strede, v jednej z nich rura. Drez, mycka. Alebo, uzsiu varnu dosku, drez, umyvacku, tam by bola hlbsia prac doska (70cm) a vpravo chladnicka a rura vo vyske. Este je moznost dat chladnicku a ruru hore vpravo (za dvere) Mycka ma byt? 45 ci 60? Digestor s odtahom von?
Odpovedať
Digestor by mal byť s odťahom von. Ešte ten musím pripraviť. Preferoval by som myčku 60cm Prvý návrh sa mi lepšie páči. Sporák by som umiestnil asi do stredu, nedával by som ho do dvoch skriniek. Pripadne prečo ste mi navrhli ich dať do dvoch? aby bolo viacej priestoru v rohu? Rozmýšľam dorovnať stenu a vymurovať aby nebol ten odskok a tým padom by mohla byť pracovná doskla klasicky 60cm. Čo by ste nato povedali?
Odpovedať
@lenkito10 Stol by som dala do osi okna, kratsou stranou k oknu, aby to nevypadalo, že sa s oknom trafili vedla. 🙂
Odpovedať
ja asi takto by som to poriešila
Odpovedať
Profilova fotka
@majina.b ale treba pracovat s rozmermi danej kuchyne.
Odpovedať
@majina.b VD čo znamená? Ďakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Odtah pojde cez stenu ci cez plafon a strechu? Ak cez stenu, tak varnu dosku na vonkajsiu stenu. Sporak na dve, lebo rura ide do 60 a aby nebol hned pri chladnicke, ktora je vysoka.
Odpovedať
Profilova fotka
lepšie sú podľa mňa tie varianty, kde je k varnej doske bližšie aj drez. Nie je to ďaleko a je tam aj nejaká tá pracovná plocha na odkladanie pri varení, to je fajn. Nedávala by som drez ďalej.
Odpovedať
Odťah pôjde cez stenu, to je dobre tak ako ste naplánovali. Rozmýšľam dať tú stenu do roviny, lepšie by sa dala aj kuch. link poskladať. Nebolo by to tak komplikované. Ďakujem za návrhy, môžem nadtym porozmýšľať 🙂
Odpovedať
Profilova fotka
Pred vyklenok chladnicku a ruru. Vedla mycku, drez, volnu plochu. Na ne prac dosku hlboku kludne 70 cm. Neviem ci su nejake standard a hlbky na mieru... Ja mam prac dosku hlboku 67cm. Vyklenok by si nevyplnil zarovno, ale nechal ~10cm.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@lenkito10 toto by bol za mna asi naprijatelnejsi projekt ako da sa pocarovat aj s uckom, ale tak pdla mna je dolezite mat v kuchyni miesto aj okolo linky
Odpovedať
Ďakujem veľmi pekne za pomoc a rady. Preferujem poslednú možnosť. Ešte váham nad rúrou, či ju dám pod varnú dosku alebo vedľa do vysokej skrinky a aj mikrovlnú rúru. Aké máte skúsenosti, kde je lepšie?
Odpovedať
Profilova fotka
@vikinger dala by som do vysokej skrinky, mikrovlnku a pod to ruru. ale daj pozor na to, aby to bolo vsetko v takej vyske, aby si sa nemusela nacahovat hore nejak moc, to moze byt aj nebezpecne, keby si vyberala horuce plechy alebo tak.
Odpovedať
mne sa zase ta rura ziada dat pod varnu dosku. ale to asi preto, ze to tak mam dlhe roky zauzivane.
Odpovedať
Profilova fotka
@slavka7_7 to je asi len vec vkusu, vsak sluzit bude aj tam aj tam 🙂
Odpovedať
Profilova fotka
@vikinger preferujem vo vysky dat ruru s mikrovlnkou, len to prisposobit tak aby zase mikrovlnka nebola moc vysoko. Je to lepsie, dnes uz aj vela ludi dava umyvacku do vysky, lebo je to celkovo pohodlnejsie.
Odpovedať
@hena_7 no ved jasne, to uz su len detaily, ze ako je kto zvyknuty. v praci mame mikrovlnku vyssie nez doma a na to si napriklad neviem nejak zvyknut.
Odpovedať
Profilova fotka
@slavka7_7 tak ale zase si zober, ze isto ju nepouzivas nejak casto, tak na take prilezitostne pouzitie sa to da vydrzat. ale tak aspon vies, ze doma by si to takto mat nemohla, keby ste aj isli prerabat napriklad 🙂
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?