Krivé steny a kuchynská linka

Profilova fotka
Prosím Vás nestretol sa niekto s tým, že boli krivé steny už po čiastočnom vyrovnaní (nie je 90 stupňový uhol) a nesedela Vám tam kuchynská linka ? Sú tam miestami až 3cm špáry .... neexistujú na to nejaké lišty ? alebo ako ste to riešili vy ?
Odpovedať
@johana864 doska sa zreze podla steny, potom su samozrejme listy
Odpovedať
Profilova fotka
@sysell to áno lenže na každý kúsok tej linky je presne doska na mieru .... nie je to jedna dlhá pracovná doska
Odpovedať
Profilova fotka
@johana864 sikovny majster si s tym poradi..nemusi byt ani stolar..
Odpovedať
@johana864 3 cm je dost , ale lista by to mala schovat...
Odpovedať
@johana864 Namiesto sikovneho stolara by som zavolal sikovneho murara a stenu nezrovnal ciastocne ale uplne ;-) 3cm nie je ziadne cislo :-) Mne kuchyna uteka 5cm na pol metra tak tam si predstav ten uhol :-D
Odpovedať
Profilova fotka
My v paneláku nemáme ani jednu stenu rovnú takže každý majster sa trochu zapotí kým niečo namontuje. Ale tých s linkou som ľutovala aj ja, máme tam doslova bubon na stene a vrchné skrinky až po strop. Chlapi to centrovali pól dňa aby všetko sedelo a výsledok je úžasný, samozrejme na oboch koncoch máme lišty ale nikde nie je vidieť odskoky. Ako zástenku máme kalené sklo a majstri čo ho osádzali veľmi chválili, že dobre namontovaná linka dá sa nalepiť aj na krivú stenu. Takže lišty by mohli veľmi pomôcť.
Odpovedať
horne skrinky nejak dostelovat, spodne neprirazat az ku stene ale do roviny aj ked s odskokom a pri stene to zakryt listou. U nas stolari vyrovnavali nielen krive steny ale aj podlahu a nastelovali to paradne.
Odpovedať
@johana864 ten kto to montuje to musi zvladnut, ak ste kupili presne uz narezane vsetko na mieru, co neni uplme bezne, vacsinou sa presne prisposobi na mieste prave pre toto mozno bude treba novu dosku alebo tie listy, sak ukaz foto
Odpovedať
Profilova fotka
To musi byt krasa mat na kazdu skrinku zvlast dosku . Spojit spodne skrinky prirazit aby sa medzera rozdelila na dve rovnake na koncoch a zozadu pracovne dosky prirezat. Horne len vypodkladat a zalistovat.
Odpovedať
ako stolar a monter ak mate krive steny odporucam zakupit sirsiu praconu dosku maju aj vedsie sirky ako 60cm aby sa malo s coho zrezat .vrchne skrinky sa daju tiez zavesit tak aby neboli ziadne medzeri ale len do urcitej odchylky- krivosti...odporucam dat si vyrovnat steny ..tiez ziadny stolar nie je carodejnik a ked si zle sprvy pracu murar alebo zakaznik chce usetrit potom mi sme najhorsi ze to nevieme spravit..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?