Rekonštrukcia kuchyne a kuchynská linka z IKEA

Ahojte. Mam v plane zakupit si kuchynsku linku z Ikea, predbezne som si navrh zhotovila. Co hovorite na rozmiestnenie? Umyvadlo musi zostat na tej najdlhsej strane ako je znazornene. Miestnost je cca 3,20 x 280 stym ze lava strana bude bez steny- otvoreny priestor spojeny s obyvackou. Napravo je naplanovana trojica vysok skriniek - rura +mikrovlnka...spajzova skrinka a chladnicka s mraznickou... Rada by som pod umyvadlom mala 80tkovu skrinku ale podla mier mi vychadza len 60cm ak si chcem v lavom rohu ponechat suplikovu 60 cm. Mate skusenosti s tmavosedym leskom a konkretne pracovnymi doskami od Ikea? Vopred Dakujem za reakcie:)
Odpovedať
Profilova fotka
@katicaaa Dobrý deň. Len zopár poznámok. Neviem či ste ľaváčka, ale ak nie odporučil by som prehodiť umývačku z drezom. Za prvé je to praktickejšie ak máte umývačku po pravej ruke od rezu, za druhé máte dosť ďaleko drez a varnú dosku a za tretie, budú lepšie korešpondovať čelá zásuviek a bude to aspoň si myslím krajšie. Vravíte, že tá strana kde máte varnú dosku je otvorená. Nuž tam vidím dosť problémov. Hĺbka 60 cm sa mi vidí nedostatočná na varný "ostrov". Tak či tak budete potrebovať nejakú obostavbu z dvoch strán (čelo a ľavá strana), aby ste tú stranu nejak dizajnovo zjednotili. Treba myslieť pritom na to, že varná doska je tak veľká, že vám tam pri štandardnom rozmere s čelnej strany zostane tak cca 5-6 cm. A to by som neriskoval. Odporučil by som zabezpečiť väčšiu hĺbku a ak nebude pred touto časťou nejaká zástena tak inštalovať minimálne sklenenú zábranu proti prskaniu. Šedý lesk je dobrá voľba. Dobre totiž korešponduje tak s drevom ako aj inými farbami. Myslím, že to ten plánovač nedokáže, ale ak to budete realizovať podľa tohto návrhu, pouvažujte či by nebolo možné dať úchyt na potravinovej skrini vodorovne. Všade máte totiž vodorovné línie a tento zvislí je ako päsť na oko.
Odpovedať
@durim Velmi pekne dakujem za rozsiahly prispevok. Som lavacka, to je pravda, ale umiestnenie umyvacky nebolo tym podmiene, skor to bol taky prvoplanovy navrh. V prvej casti navrhu som mala dres nalavo kde teraz stoji ta 60cm suplikova skrinka ale slecna z Ikea/i povedala, ze to nie je prilis stastne riesenie, ze ho odporuca umiestnit viac vpravo cim mi vznikne vacsi priestor na linke. Ale ako hovorite, prehodenie a presunutie minimalne drezu s umyvackou by mohlo byt tiez na uvazenie. V terajsej kuchyni to tak mam od byvaleho najomnika a som si na to zvykla bezohladu na to ze som lavacka. Co sa tyka tej sirsej pracovnej dosky, to mate urcite pravdu a nieco musim vymysliet.. bude postacujuca daka sklenena zastena o sirke ako varna doska a vyska dakych 15 cm?...len ci to nenarusi celkovy dojem... Co sa tyka uchytiek, sklanam pomyselny klobuk za povsimnutie.....ano, urcite bude vodorovne, popravde som to nevedela v planovaci zmenit :-) Prikladam foto z predajne aka je realne farba, pacia sa mi aj uchytky ale dost boli na nich vidno odtlacky. Rozmyslala som aj o zapustenych ale take ikea nema a netusim ci sa daju aj ,,neikeacke,, zasadit do ich liniek? Teoreticky by v tom nemal byt problem. Dufam:)
Odpovedať
Add1: napadlo ma... ak bude pracovna doska s motivom dreva, nebude podlaha tiez s motivom dreva ako past na oko? Linka je sama o sebe vyrazna, ktomu dubova p. doska tak teraz si lamem hlavu nad tym ze ci zvolit vinylovku v jednom odtieni- svetly?tmavy? ...alebo by nevadil rovnaky typ dreva ze by som zostala napr pri dube aj na linke aj na podlahe.. kazdopadne nechcem aby obe boli velmi okazale, ale aby sa prijemne doplnali. Chcem zariadenie a farby celkovo ladit skor prirodne, zemito, mozno ,,smrncnute,, par prvkami s japonskym stylom byvania, zanechat ciste linie ale popri tom to teplo a caro domova.
Odpovedať
Profilova fotka
@katicaaa Nemáte zač. Také sklo pred dosku sa začalo dosť používať. Nie nevadí tam ani opticky a ak sa použijú pekné stĺpiky, tak to pôsobí dosť esteticky. Len vás to bude stáť trochu úsilia pri čistení, aby to bolo stále pekné. Ja síce nemám do obývačky otočenú varnú dosku, ale drez, no pred linkou mám vlastne takú predstenu zo sadrokartónu. Použil som štandardné 75mm profily a tak som získal 10cm. Pracovná doska je tak teraz široká vyše 70cm a od drezu po prednú hranu mám tak niečo cez 15cm. To by mohlo stačiť aj vám. No neviem či je toto pre vás vhodné riešenie. Prípadne spraviť ten rám z voštinovej dosky. Tie sú v rôznych dekoroch aj hrúbkach, čiže sú tam dosť široké možnosti. Čo sa týka úchytiek. Treba sa opýtať či čelá dodávajú predvŕtané pre úchytky. No nemyslím si, lebo priamo v IKEA si môžete kúpiť rôzne typy. Čiže vôbec by nemal byť problém dať tam akékoľvek iné. No osobnú skúsenosť nemám, lebo ja mám čelá od iného dodávateľa.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?