Krb - Komín

Dobrý deň, long story short - budeme dodatočne realizovať stavbu krbu, v novostavbe, kde už bývame. Komín je urobený, externé sanie mi stavbár neriešil - my sme nevedeli. Krb bude na obvodovej stene, VPC tehla + 26grafit polystyren, fasáda všetko. Vrtanie do tejto steny som "zamietol", alternatíva bude vyvedenie do stropu (bungalov, sadrokarton). Podla krbara je to jediné možné riešenie, celkom akceptovatelne. Plusy, mínusy, skúsenosti ? Krb bude na príležitostné využitie a tiež kvoli A0. Ďakujem pekne.
Odpovedať
Profilova fotka
Dobry den. Ci nastanu problemy, alebo nie, bude zavisiet od kvality spotrebica. Ziadny nie je 100% tesny. Preto sa moze stat, ze dojde ku kondenzacii v zvislom privode vzduchu. Ak to spotrebic zvladne (nebude vidiet na vlozke koroziu / bude schovana pred zrakom uzivatela) tak ok. Ak ale skondenzuje vzduch na povale na konstrukciach tam dostupnych, tak nasledky bude velmi individualne (podla odolnosti materialu proti posobeniu korozie/vlhkosti) - teply vlhky vzduch bude prudit nielen kominovym prieduchom ale aj privodom vzduchu smerom hore..... Tiez pozor na studeny povrch privodneho potrubia. Ako vhodnejsie riesenie sa mi javi napojenie cez stenu, vyspadovane smerom von.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od schiedel_maros_plsko:

Dobry den. Ci nastanu problemy, alebo nie, bude z…
@schiedel_maros_plsko Aj keď je to totálne mimo tému, využívam a chcem sa Ťa opýtať, lebo si od fachu: Aká je prvá pomoc, resp. čo treba narýchlo urobiť, ak sa vznietia v komíne sadze, dechty ?
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od petersd:

@schiedel_maros_plsko Aj keď je to totálne mimo t…
@petersd Nechajme prehovorit odbornika. https://www.facebook.com/reel/2434182...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?