Komín od kotla

Profilova fotka
Čaute trošku som pozeral ale nenašiel som odpoved tak vytvorím diskusiu:) Ideme teraz robit čo chvíla kondezačný kotol v dome teda respekive kotol bude v pivnici a chcel som sa spýtat ohladom komína mosí byt podla nejakej normy vyvedený z domu iba ten drahý nerezový na úrovnou strechy alebo je aj nejaká lacnejšia možnosť ? nevyznám sa vtom tak uvítam nejaký rady. výška je cca 7m ktorú potrebujem Dakujem
Odpovedať
@gothor22 kondenzacny kotol nepotrebuje nerez vlozku. ja som teraz daval kondenzak a vsunuli mi do komina plastovu ruru a viviedli dohora tiez cca 7m. tato rura je prisposobena tak aby odvadzala spaliny a zaroven sluzila na nasavanie vzduchu pre kotol. taka rura v rure :-)
Odpovedať
@gothor22 Nespekuluj s nerezom. Navyse ku kazdemu kondenzacnemu kotlu je original prislusenstvo. Sice to vide viac, ale toto sa jednoducho neda ojekabatit. A ako na napisal stokobb tak "dymovod" od kondenzacneho kotla je plastovy a su to dve rury v sebe. kde jedna sluzi na nasavanie vzduchu nakolko kotol ma uzavrety spalovaci priestor a druha vnutorna je samotny dymovod.
Odpovedať
Pre lepsie pochopenie, ako vyzeraju dymovody. Kde je vidno ako su vkladane (suoso) rury do seba https://www.atria.sk/vykurovacia-tech... Tu je krasne vidno ako je rieseny dymovod na vyobrazeni kotla, kde ide vzduch dnu a kade odchadzaju spaliny. Navyse je tam aj popisane do akej vysky (dlzky) podla priemeru dymovodu mozno vyviest dymovod od kotla az nad strechu https://www.atria.sk/soubory/113/nvod...
Odpovedať
@gothor22 Nerezový komín nie je ku kondenzačnému kotlu potrebný, súosý tiež nie vždy. Podstatný je "výfuk" spalín vyvedený nad strechu. Nasávanie môže byť aj z interiéru, záleží od tesnosti domu, či vetrania technickej miestnosti...
Odpovedať
Profilova fotka
dakujem za rady ešte ak by sa dalo poslal by som foto zo strany domu ako by ste to vyriešili lebo už mam hotové podhlady
Odpovedať
Profilova fotka
cez tú spodnú dieru ma byt vyvedený komín od kotla. VAILLANT VU 146/5-5 ecoTEC - TOTO JE názov kotla ktorý budem mať.
Odpovedať
Novostavba... komín musí nad strechu.
Odpovedať
Profilova fotka
@gothor22 ten dom mas novostavbu? Ak nie sice nechcem zavadzat, ale myslim, ze dom ktory uz bol skolaudovany, nemusi mat vyvod az nad strechu. A ak to novostavba je no neviem....blbe miesto na vyriesenie. Mna by to rusilo keby mi po fasade ide plastova rura az nad strechu. Uz tam mas spravene aj podbitie ako to dostanes cez? Ci pojdes s tou rurou 50cm alebo kolko mas podbitie az nad strechu? Ako to uchytis?
Odpovedať
Profilova fotka
@lussinda2 je to novostavba a toto je strana od suseda ktorá vpodstate ani vidiet niejde takže je mi v podstate aj jedno akot o bude vyzerat len to potrebujem vyriešt kvoli tomu aby mi mohli zapojit kotol že či je možné vyviest plasotvú rúru na úroven strechy čo mi problém nerobí. Alebo to musím riešit nejak finančne nakladnejšie a naročnejšie :)
Odpovedať
Profilova fotka
@dedo758 stým som zmierený len mna zaujíma či možem použit len tie plastove rúry čo su ku kotlom alebo musím riešit nejaký predražený nerezový komín. A či je možný obíst ten podhlad a dat to nad úroven strechy lebo nechcem už rozoberat škridli a rezat do podhladu na ktorom už mam uloženú aj vatu.
Odpovedať
Profilova fotka
@gothor22 su na to v pohode kolena, ale ci ta plastova rura bude ok pri dazdi, slnku, vetre atd je otazne. My to mame vlozene v komine, nakolko sa kupil zly komin iba na pevne palivo a plyn, riesili sme dodatocne kondenzovu ruru. Mozno to dat do nejakeho kastlika potom by bolo riesenie. Ale to uz asi budu vediet poradit skusenejsi
Odpovedať
@gothor22 Iba plastové asi nie, lebo nie sú UV stabilné. Vnútrajškom sa nedá? Niekde rohom miestnosti...
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@dedo758 nad kotolnou je izba takže tam už to asi možné ani nieje ale cez kolená myslím že to pojde len najhoršie je že neviem koho sa nato spýtat kto to robí nejaká firma alebo podobne.
Odpovedať
@gothor22 Niekde v rohu za dverami sa fakt 10-12 cm nenájde...?
Odpovedať
Profilova fotka
@dedo758 nevychádza to nijako jediná premna volitetlna cesta je nazaj zvonku obíst ten podhlad a vyviest naduroven strechy
Odpovedať
@gothor22 A ešte ma tak napadlo - čelom domu okolo toho dažďového zvodu by to veľmi špatilo? Či aj tam by bolo treba strechu obchádzať...?
Odpovedať
To máš postavený dom a teraz riešiš komín? Si staval podľa počasia alebo podľa projektu? Toto si mal mať predsa poriesene ešte predtým ako si išiel s papiermi na SÚ.Ak mi ušla nejaká postupnosť,tak sa ospravedlňujem.
Odpovedať
@lussinda2 isto riesi komin na plyn ja ties prerabam starsi rodicovsky dom ktory je skolaudovany a musela som mat projekt a komin na strechu ale zase nasi tam plyn nemali tak my sme robili vsetko nanovo a komin musi ist uz teras po novom hore na strechu tak neviem preco on chce mat na novostavbe tak z boku vet to by mu ani neskolaudovali prv sa tak robilo ze mohol mat komin z boku steny ale teras sa to uz musi robit nad strechu.
Odpovedať
Profilova fotka
@srlinka hadat sa nechcem, ale mala som vedomost, ze ak sa meni akoby len kotol a v dome uz bol plyn zavedeny netrebalo ho davat nad strechu. Kamoska asi 4mesiace dozadu riesila. TM mali v mieste obvodovej steny, chalani co kotol montovali urobili dieru skrz a bolo to. Suseda co ma stavbu z roku 2010 asi tiez maju skrz. Preto moja otazka smerovala aj ci to novostavba je
Odpovedať
@lussinda2 Tak to ano ked uz tam plyn mali a davali iba novy kotol ale on ked to ma novostavbu tak musi mat komin na streche hore neviem preco si to tak skomplikoval ved ja mam stavebko na prerabku ani nie 3roky a uz musim mat komin na plyn na streche prv sa to tak robilo ako to on nakreslil ze ludia davali cez stenu k susedovi smrat z komina.Ale asi zabudol a teras to ma zlozite .Uz je na to zakon ale ak ma dobreho suseda ze ho neuda tak ale aj tak by mu to neskolaudovali.Ja mam cez plafon hore cez poval a nad strechu ale to sme na to uz mysleli hnet na zaciatku teras by aj nam sa to zle robilo lebo ties uz je sadros a izolacia na povale .
Odpovedať
Profilova fotka
http://www.modrastrecha.sk/forum/komi... @gothor22
Odpovedať
Profilova fotka
@milos35 komin bol naprojektovsny uz popredu ale ten nerezovy predrazeny a kurenar mi povedal ze sa da poriesit sj potom v dome mam aj klasicky murovany komin ale ten mam na krb stavany. Tak preto riešim ako teraz nato.
Odpovedať
Profilova fotka
@lussinda2 presne toto som hladal len mna zaujima aj otazka ze do akej vysky sa da taky komin vyskladat. pretoze co som nasiel tak su 2 metrové kusy a kolko ich mozem dat za sebou. A ce je mozne obist ten podhlad ale musim ist skrz
Odpovedať
Profilova fotka
tu na fotke je vidieť komin ktory mam v dome na krb toto je zadna strana domu. Kotolna kde riesim teraz ten komin je od komina na pravo v rohu a tam potrebujem poriesit ten mij problem. Ci treba ist cez ten podhlad ktorý mam hotovy alebo ho viem obist nad strechu iba. A komin chcem viest po stene.
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 1 roku
Profilova fotka
Zdravím, prosím vás je cena 489 eur za montáž, materiál a revíziu dymovodu ku KK primeraná? Alebo len mne sa to zdá príliš?
Odpovedať
@tinuhaaaa Záleží od dĺžky. Pri 7-10 metroch je to OK, pri dvoch zasa veľa...
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?