Žumpa v dedine kde sa plánuje kanalizácia

Ahojte, potreboval by som radu, prerábame starší dom a zrušili sme pôvodnú žumpu ktorá bola zle umiestnená. V dome sme spravili komplet nové odpady s tým, že sme ich nasmerovali ku kanalizácií, ktorá je vystavaná, ale nieje spustená, informácie od starostu sú také, že kanalizácia je dokončená, ale obec zatial nedokázala kúpiť a spojazdniť čističku. Údajne do 2 rokov bude kanalizácia spustená a preto potrebujeme zatial vyriešiť otázku žumpy a neskoršieho napojenia na kanalizáciu. Vie mi niekto z vás poradiť, akú žumpu dočasne zvoliť, akú velkosť, aký typ a ako zabezpečiť neskoršie napojenie na kanalizáciu? Aktuálne sme traja, dvaja dospelí a jedno malé dieťa. Za rady vopred ďakujem.
Odpovedať
@nightwolf čím menšia žumpa, tým častejšie budeš vyvážať. počítaj že do mesiaca spotrebujete okolo 10m3 vody. A ešte počítaj aj s tým, že to čo dnes majú v pláne do dvoch rokov, môže byť v skutočnosti aj desať (taká je prax na SK)
Odpovedať
tiez by som sa nejak neupinal na ten datum, vsetci velmi dobre vieme, ze skoro vsetko sa len natahuje a taketo terminy sa malokedy dodrzia. sprav si normalnu zumpu 10/12m3 nech ju nemusis davat kazdy mesiac vynasat
Odpovedať
Profilova fotka
keď si to spočítate za 5rokov, oplatí sa ČOV
Odpovedať
Profilova fotka
keď si to spočítate za 5rokov, oplatí sa ČOV
Odpovedať
pred dvoma rokmi sme sa napájali na kanalizáciu, podmienka bola aj taká, že to nesmie byť vývod zo žumpy, ale priamo napojený odpad, tak sme premostili žumpu rúrou. Neviem prečo bola táto podmienka.
Odpovedať
Profilova fotka
Ja by som sa pri stavbe zumpy vobec nedrzal toho, ze za dva roky sa budete moct napojit na tu kanalizaciu. Tu vsetko trva dvakrat tolko ako sa na zaciatku predpoklada takze velkost taku aby ste nemuseli kazde dva mesiace vytahovat zumpu :-)
Odpovedať
@fural Lebo čistička potrebuje "pracovať", ona nepotrebuje "čistú vodu"... :-)
Odpovedať
@fural lebo "huste" by ti ostavalo v zumpe a do kanalizacie by odtekalo len riedke zvrchu az by sa cela naplnila az po pripojovaciu ruru. Mali ti co ti to nariadili viac rozumu ako ty, lebo casom by si musel to huste zo zumpy vyviezt. To ti nedoslo?
Odpovedať
Profilova fotka
@nightwolf velkost zumpy prisposob objemu fekalneho auta ked bude auto mensie ako tvoja zumpa bude tahat na 2x ak mensia platis plnu cenu za polovicu prace
Odpovedať
@zita19 asi si žumpu z vnútra nevidela a o dochádzaní sa nebudem vyjadrovať. mne by nevadilo keby sa zaniesla. a pretekalo by to vrchom - prepadom do kanalizácie. A keď už rozoberáme túto fekálnu tému tak ju skúsim odľahčiť. Kolega vypozoroval (na sebe) že keď je hovno z bielkovinového zdroja - mäso tak ide ku dnu. :-D A keď je z vegetariánskeho, tak pláva. :-D
Odpovedať
No a musel sa ti s tym pochvalit samozrejme x-)
Odpovedať
@fural mas pravdu, na obhliadku vnutrnej strany zumpy som este prilezitost nemala ;-)
Odpovedať
Článok sa načítava...
Profilova fotka
@stanii75 Asi nie všetci chlapi sa bavia len o futbale a sexe :))))
Odpovedať
Profilova fotka
neviem, či je to košér, ale poznám prípady, ked do žumpy majú odvedené iba WC, ostatné zdroje vody v dome im idú do trativodu, takto vyberajú žumpu raz za 8 mesiacov. Na to treba myslieť už pri zakladaní stavby.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?