Kanalizácia v pláne

Ahojte, Prosím, ako vyriešiť pozemok v obci bez kanalizácie, kde je kanalizácia naplánovaná cez eurofondy 7/2020 - 4-2021? Dá sa nejak dočasne poriešiť niečo a potom sa pripojiť na obecnú kanalizáciu? Ďakujem
Odpovedať
samozrejme, zumpu a vyvazat zatial ... alebo na hulvata trativod toz nejaku malu ... a to mate iste ? idete stavat ? alebo nieco rekonstruovat ?
Odpovedať
@shadowmilan isté to nie je, stále váhame kvôli úzkemu pozemku. Stavať by sme chceli, na pozemku je starý dom na zbúranie.
Odpovedať
@bellatrix27 uz teraz vies ze ten pozemok je nic moc a este i s tarchou burania. Nekupovat i ta kanalilzacia nebude skolaudovana a dana do uzivania na buduci rok, na to dam krk!
Odpovedať
ak chceš stavať, vybavuj povolenie a začni stavať. Typ domu rieš vzhľdom k šírke pozemku a k predpísaným odstupom. Kým postavíš, bude aj kanalizácia. Pokiaľ tam nechceš stavať, pozeraj iný pozemok a tento predaj hneď, alebo počkaj vhodnejší okamih.
Odpovedať
@bellatrix27 ak hovoria vyššie rataj s tou kanalizáciu tak najskor o 2 roky ale priklonil by som sa aj k viac rokom 😉
Odpovedať
@rkorba Cena je nízka kvôli tomu ze treba dom zbúrať ale to podľa mňa nestojí desiatky tisíc. Keď už osadime žumpu, tak je jedno ci bude kanalizácia o rok ci o dva, nie? 🤷🏻‍♀️ Pozemok je široký 11,5m ale to neznamená, že sa tam nedá nič postaviť. Máme viac pozemkov vyhliadnutych, no momentálne je dosť zlá situácia a ceny sú strašne vysoké a nám to dosť súri momentálne.
Odpovedať
ak je už predschválený projekt z eurofondov, tam je to isté a termíny sa musia dodržať, aj začatie prijektu, aj ukončenie, aj spôsob čerpania. A na kanalizáciu peniaze poskytujú, s tým by som rátal.
Odpovedať
@bellatrix27 ja som zacal pozerat pozemky a nakoniec som kupil 3 co som videl. A vzdy som nasiel lepsi ako tie pred tym ale neda sa hladat do nekonecna, lebo by si nic ine nerobila len spekulovala :-0 Neviem co chces stavat, ale 11.5m je cele zle a urcite tam budu este i susedne domy na hranici pozemkov .
Odpovedať
@rkorba dik za názor 😊 Je to úzke, ideme to pozrieť cez týždeň ešte raz. V okolí máme aj široké pozemky na predaj no zas bez sietí. Stále špekulujeme. Situácia je teraz náročná s nehnuteľnosťami.
Odpovedať
Profilova fotka
@bellatrix27 este si ani nekupila a uz panikaris. Ak citas toto forum aspon kusok rozne temy tak by si prisla na: - kym kupis prepises ... nejaky cas - kym vybavis stavebko ... zas doba prejde - kym postavis .. rataj minimum pol roka Takze kakat do rury sa bude dat skor ako stihnes prvu zaclonu zavesit pokial je pravda ze to ide z eu. U nas dala obec projekt .. poziadala fondy a do roka sme mali novu kanalizaciu .
Odpovedať
@bellatrix27 no desiatky nie, len desiatku cca, zalezi od velkosti, ci svojpomoc alebo stroj a hlavne za aku sumu je uskladnenie tony opdadu / vzdialenost skladky ak si to nevies uskladnit / hned predat / darovat za odvoz niekomu do zakladov napr.
Odpovedať
@wolodymyr veď jasné, ono keď už osadí človek žumpu, tak je v podstate jedno či do nej prispieva rok alebo dva. Je to schválené z eurofondov. Každopádne, pozemok sa nám zdal príliš úzky tak to asi necháme plávať. A budeme hľadať a čakať kým sa vyskytne niečo podstatne širšie. @shadowmilan chápem, a preto je aj napr. o 10tis až 15tis lacnejší, ako keby tam dom nebol, takže to vyjde asi narovnako. Len bohužiaľ, teraz nájsť v našom okolí čisté pozemky, najlepšie so všetkými IS, je totálny zázrak, dokonca až nemožné, pokiaľ nechceme 5á.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@bellatrix27 ponavstevuj starostov v obciach oni by mohli vediet kto predava, alebo kto je nalomeny :-) nespoliehaj sa na inzeraty nebodaj realitky. PS ked napadnu vyberove konanie i viac krat po sebe, tak sa nemusi zacat stavat ta kanalizacia ani do 2022 :-|
Odpovedať
Profilova fotka
@bellatrix27 pre objektívne posúdenie realizácie kanalizácie treba vidieť stavebné povolenie, prísľub peňazí a ukončené výberové konanie (rkorba). Čerpanie hlavných dotácií skončilo 2019, teraz sa bude čakať ne jednotný program naviac budú sa robiť zmeny zamerania, už v predošlom programe vypadli projekty kde sa pre 100 domov ťahala 10 km kanalizácia.(nadnesene, ale v princípe tak)
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 9 mesiacoch
Tak nakoniec máme iný pozemok, no tiež bez kanalizácie, kde sa bude tento rok finišovať projekt na kanalizácie, budúci rok povolenia a rok 2023 plánovaná výstavba kanalizácie. Ako rátať veľkosť žumpy na dvoch dospelých a dve deti? Tento rok máme v pláne žiadať o úver a o stavebko na drevodom.
Odpovedať
@bellatrix27 co najvacsiu aku zozenies standardne 12m3.
Odpovedať
@bellatrix27 10-12m3, rataj ze cena za vyvoz je stale rovnaka, ci su to 4 kubiky alebo desat.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?