Kanalizácia v strope

Mám kúpeľňu na poschodí, kde od umývadla ku stúpačke z prízemia je cca 4m. Ako by som mohol viesť kanalizáciu z umývadiel? Stenou sa nedá ísť, sú tam dvere. Stropná doska je 15cm monolitický strop, na tom 2cm kročajovka a 7cm podlahové kúrenie v potere. Možno rúru viesť priamo v stropnej doske (bude monolitický strop 15cm). Ako poslednú možnosť uvažujem viesť to v podhľade na prízemí, bude tam dutina 8cm, ale mohol by som ju o 10cm zväčšiť, pod touto kúpeľňou je ďalšia kúpeľňa, kde môže byť nižší strop.
Odpovedať
Profilova fotka
Ked mas pod kupelnou dalsi tak to zved do spodnej tam mas ako porieseny odpad?
Odpovedať
@wolodymyr dal by som to podhladu,ved z umyvadla ti pojde ht50,takze +- s drziakom 8cm,so spadom nech je 10cm.
Odpovedať
@wolodymyr Spodná kúpelňa je oveľa menšia, umývadlo je bližšie a nie cez dvere.
Odpovedať
@dent Spád pre DN50 by mal byť 3%, na 4 metre je to 12cm + 8cm rúra s držiakom, to je spolu 20cm potrebnej výšky. Môžem si dovoliť aj menší spád?
Odpovedať
Nepíšete žiaľ v akom stave je stavba, prípadne rekonštrukcia. Ja by som uvažoval aj nad riešením ísť cez stenu von a potiahnuť to po fasáde dole a tam sa napojiť na odpad.
Odpovedať
@stowasser Ako vážne? @vilo38547 Mám to tak isto a riešil som to tak že som to dal do podhľadu. Asi stávas podobný dom, ako som postavil ja, daj vedieť ak máš aj iné otázky.
Odpovedať
Vo FRA je uplne bezne, ze rozvody odpadu, vody, plynu su riesene cez fasadu domu. Turisti si to tam este aj fotia.
Odpovedať
@pier tuším že na starších domoch v Spojenom kráľovstve je to tiež tak 🙂
Odpovedať
@sousedekovci89 je to tak.a vyzera to dost blbo.
Odpovedať
@vilo38547 ved ked je stavba v stadiu ze este prakticky este nie je nic,ani zb strop,tak sa da vymysliet mnoho veci,da sa posuvat s planovanym zariadenim atd. Aj to potrubie sa potom da napr zasekat do obv.muriva,umiestnit do podhladu a tqk dalej..vela moznosti,staci pri stavbe iba premyslat. By ma este zaujimalo napr aky dizajner vam naplanoval umyvadlo ma mieste ked nedomyslel k nemu potrubie. Pripomenulo mi to ukazku z Noveho Byvania ked pani realitacka vravi zaujemcovi ze kludne tu v uz hotovej obyvacke je planovany krb,a staci uz len komin spravit.
Odpovedať
@dent súhlasím 🙂
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?