Bizarny problem s odtokovym zlabom.

Mam bizarny problem. Ked na poschodi domu vypustam vanu/popripade splahnem wc, tj narazovo a vela, tak ako voda ide kolmo kanalizaciou dole a asi aj velmi rychlo tak mi obcas na prizemi vcucne vodu so sifonu (odtokovy zlab) sprchovacieho kuta do kanalizacie a potom to zacne samozrejme smrdiet. Ako keby podtlak. Neviete ako to vyriesit? v pivnici mam pristup ku kanalizacii aj ku miestu kde sa napaja poschodie a prizemie. Napadla mna hned spatna klapka ale to nepomoze podla mna, kedze asi ide o podtlak.
Odpovedať
Na tom nic bizarne nieje 🙂 Ked uz nemas odvetranu kanalizaciu, riesenie sa vola privzdusnovacia hlavica, ktoru treba umiestnit na poschodie. Uz je len otazka, ake mas moznosti jej umiestnenia.
Odpovedať
@kejsix no jasne ze ju nemam 😞 a na poschodi uz urcite nemam ako ju ani spravit
Odpovedať
@lukas1115i na sifon pod umyvadlo ju mozes pridat hocikedy
Odpovedať
@lukas1115i Vyriešiš to jedine odvetraním kanalizácie alebo tou spomínanou privzdušňovacou hlavicou. Iné riešenie nie je.
Odpovedať
@zita19 @chrobak7 aha to som vobec netusil, som si myslel ze to musi byt mimo interier odvedene. Dakujem ! pogooglim, kedze sa to problematiky vobec nevyznam.
Odpovedať
@lukas1115i Žiadny bizár, len inštalatér odfušoval robotu, alebo bol zle projekt. Ak máš prístup ku odbočke na prízemie, možno tam by som skúsil dať privzdušňovaciu hlavicu. Keď poletí voda hlavným potrubím okolo odbočky tak si potiahne vzduch z odbočky z tej hlavice, nie zo sprchového. Ideálne je dať ju na najvyššie miesto na potrubí, ale toto si pýta kompromis. Mohlo by to fungovať. Sú rôzne prevedenia, vyzerajú aj ako také medzikusy na potrubí s hríbikom. A ešte by som keď tak dal niekde ku sifónu na poschodí, pretože určite ti vodu ťahá aj zo sifónu z umývadla ak tam máš.
Odpovedať
@lukas1115i Pozor, privzdušňovacia hlavica môže byť v interiéri, ale odvetranie nie. to by si si púšťal pachy z kanalizácie do interiéru. Odvetranie sa zvyčajne vyťahuje ako jedna vetva kanalizácie (stačí aj 50 mm trubka) niekam von, napr. cez strešnú krytinu nad strechu do exteriéru. Ale to asi nebudeš vedieť tak ľahko dorobiť. Pre teba bude lepšie riešenie tá privzdušňovacia hlavica - už len nájsť miesto, kam ju umiestniť. Niekde urobiť z kanalizácie odbočku a na jej koniec dať túto hlavicu: https://www.instalko.sk/odpad/privzdu...
Odpovedať
@chrobak7 jasne to uz chapem, kedze uz teraz mam sprchovaci kut ako odvetranie v interieri obcas 🙂 kupim si tu privzdušňovaciu hlavicu, netusil som o tomto rieseni. Vdaka za rady
Odpovedať
@lukas1115i Ako pise @zita19 fukni ju pod umyvadlo a mas vystarane.
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?