Je lepšia vírivka alebo drevená kaďa?

Dobry den, chcela by som Vas poprosit o radu, zvazujeme kupit do zahrady virivku alebo drevenu kadu, len sa nevieme rozhodnut .... priatel preferuje virivku a ja som skor za drevenu kadu... mohli by ste nam poradit, co je viac vyuzitelne .. wellnes mame obaja radi..dakujem
Odpovedať
Profilova fotka
Sused predal drevenú kaďu z dôvodu veľkej spotreby dreva nutnej na vykúrenie kade. Tiež mu vadil dlhý čas na vyhriatie a viac menej komplikovaná regulácia teplej vody. Teraz má vírivku a užíva si relax v bublinkách.
Odpovedať
@mishka100 Tiež uvažujem nad kaďou.. sú aj drevenné aj sklolaminátové aj nerezové. Môžu mať aj masážne trysky. U káď je problém to kúrenie s drevom, dopredu treba rátať s tým že treba kúriť, dymí to, špina z dreva, ale videl som aj že sa dá doplniť prídavný el. ohrev... Vodu netreba stále temperovať, môže sa po kúpaní vypustiť a potom zasa o týždeň dva napustiť, lepšia hygiena si myslím. Pozor, drevená kaďa by mala byť napustená stále aby sa nezosušila. Vírivka zasa je komfortnejšia, stačí len mačkať čudlíky a užívať si. Vírivka je možno z mojho pohľadu náročnejšie na údržbu vody. Voda by sa mala stále temperovať, treba aby sa ošetrovala pretože sa nevypúšťa tak často ako u kade, sú tam filtre o ktoré sa treba starať. Na temperovanie sa minie veľa elektriny. Keď som sa na to pýtal cca pred piatimi rokmi, tak na takú bežnú prevádzku sa spotrebuje 60€ mesačne. Pri dnešných cenách aj viac. Toto sú moje postrehy čo to sledujem. Ešte som si tiež nevybral. Možno sa v niektorých názoroch mýlim.
Odpovedať
@kajo873 tolko blbosti v jednom prispevku. Akrylatova virivka si zije svojim zivotom, ma nato elektroniku. Raz za tyzden skontrolujes a upravis vodu. Oplach filtra raz za 3 mesiace, kedze to je zakryte tak na filtry su len usadeniny z kupania. Vycistenie virivky raz za cas s tym ze vyskrutkujem 50 rotacnych trysiek,poumyvam komplet a napustim je pol dna. Chcel by som vidiet zakazdym cistit tu kadu po vypusteni. A 60 euro za elektrinu? Ani v zime pri teplotnom rozdiely 50 stupnov. V lete sa prehrieva,takze platis akurac za filtraciu 4hod denne po 300w aj s ozonatorom, to je 1,2kw denne. Tak si to zrataj. Prechodne obdobia dokuruje malo kedy, virivka musi byt zateplena a vyuzije odpadove teplo z motorov. V zime dohrieva ale rozhodne nie take bonusy co tu uvadzas. No ale ked si kupis bakelitak a nezateplis,mozne je v zime vsetko. Kadu ani zadarmo, si neviem predstavit minimalne pol dna mysliet dopredu nato ze to chcem vyuzit a mat s tym neskutocne prace pred a po kvoli pol hodinovemu vyuzitiu. To asi vymysleli pre nudiacich sa ludi.
Odpovedať
@jozefsv tak sám píšeš že treba robiť nejakú tú údržbu pri vírivke, upravuješ vodu.... Ako som písal to sú moje postrehy čo som písal a ž sa môžem mýliť. Ako si napísal mýlim sa. Tých 60€ mi povedal predajca na výstave, neskúmal som to hlbšie. Vo vírivke máš koľko tú vodu? Celú sezónu či občas ju meníš? Prevázdkuješ ju aj v zime? Keď vieš napríklad že dva tri týždne ju nepoužiješ, dá sa dať do nejakého úsporného režimu?
Odpovedať
@kajo873 mame asi 4 sezony. Prvu zimu bezala nonstop aj pri -20 dohrievala na 37 az 38. Na dalsiu zimu nas to prestalo bavit odhrnat sneh a byt v takej zime tak ju na tu najvacsiu zimu uspime na 15 stupnov. Vtedy sa voda nekazi,nepotrebuje ziadnu udzbu len 2x denne po pol hodinu filtruje. Ked uz je teplejsie zapiname. Nema zmysel ju tlmit ked ju nepouzivas 2 tyzdne. Teraz je opacny problem, ze sa prehrieva, cize ta nestoji skoro nic. Teplota vody je vyssia ako pozadovana. Vsetko si vyzaduje pracu, ale zmerat ph a ostatne hodnoty testerom a dolait tam nieco mi zaberie tyzdenne asi tak 5 minut a to skutocne nepokladam za nejaky strateny cas. Tak si to porovnaj s kadou. Menime vodu podla potreby. Ked si das zalezat tak ti vydrzi pol roka, ked zabudnem obcas a nepozdava sa mi tak ju vymenim skor. Vodu nedohrievam virivkou ale po zime radsej vypustim a napustim novu z bojlera. Mam spraveny vyvod na hadicu na poschodi,natiahnem hadicu z kupelne na terasu a na 3 krat je napustena na pozadovanu teplotu. Ohrev z tc je daleko lacnejsi ako ohriat to spiralou. Takze vymena vody po zime vzdy, spajam cistenie s dosiahnutim teplej vody menej nakladne.
Odpovedať
Profilova fotka
akurat teraz nad tym premyslaju moji rodicia a skor si teda myslim, ze pre nich by bola vhodnejsia kada, kedze v lete po teplej vode netuzia a skor si myslim, ze by ju vyuzivali v zime
Odpovedať
@todo2 u nas ma sused virivku a tento rok vravel, ze ju ani spojazdnovat nebude. nejak ich to vobec neoslovilo cele take kupanie
Odpovedať
Dakujem za nazory, pomohli, nakoniec nam virivku dovzu tuto stredu 🙂
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 4 mesiacoch

Odpoveď na príspevok od mishka100:

Dakujem za nazory, pomohli, nakoniec nam virivku …
@mishka100 prosim odkial ste objednali virivku a aku?
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od mishka100:

Dakujem za nazory, pomohli, nakoniec nam virivku …
@mishka100 dobry den, ano, aj mna by zaujimalo odkial a aku ste si zadovazili :-) vdaka
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?