Je lepšia hliníková či ocelová lišta vstavanej skrine?

Profilova fotka
Ahojte, dufam, ze nezakladam duplicitnu temu, ale samostatnu temu na listy som nenasla. Chcela by som sa opytat, ci je fakt velky rozdiel, ked pouzijem hlinikovu a ked ocelovu listu? Niekde som citala, ze na funkcnosti to nic neovplyvni, vraj len ta ocelova sa moze casom vysuchat, co by sa hlinikovej nemalo stat. Pytam sa, lebo dilemu, ci priplatit za skrinu nemalu ciastku len pre rozmar, alebo je to nevyhnutne? Ake su vase skusenosti?
Odpovedať
Profilova fotka
no.. ja neviem,ale videla som skrine s ocelovymi a boli na nerozoznanie od hlinikovych:) podla mna ked je to kvalitne, tak sa nevysucha:)
Odpovedať
no to je otázka na mieste.Vačšinou sú koľajnice hliníkové. V niektorých prípadoch sú koľajnice kovové ale to skôr pri väčších rozmeroch a hmotnostiach dverí. Ja používam viacero kovaní ale všade je hliník. Kovové nedávam.Ani som sa s nimi nejak nestretol.Akurát u spomínaného značkového kovania kde sú dvere vlastne akoby na predku skrine vo vzduchu a majú cca 140 cm šírku.Môj osobný názor je že kovové sa vyrábajú kvôli nižšej cene.Vyšúchať sa to určite nevyšúcha ale skôr by som povedal že kovové sú o dosť hlučnejšie.
Odpovedať
Profilova fotka
A moze to nejako ovplyvnit kvalitu skrine? Dvere budu mat cca 90cm/ks a budu troje. Ak by to bolo len o hluku, tak to by som asi prezila.
Odpovedať
5Ažko povedať.Ja oceľové so spodnými kolieskami nedávam vôbec.Mal som zopár zákazníkov čo si dávali meniť posuvné systémy z ocelových na hliníkové.Prečo?...neviem .Teda ak sa bavíme o koľajnici a nie o madlách. :-)
Odpovedať
Profilova fotka
No v ponuke sa to vola system posuvnych dveri...
Odpovedať
Profilova fotka
resp.kolajnice
Odpovedať
Diskusia pokračuje po 2 rokoch
Ahojte... viete mi poradit.. ktory profil je lepsi - hlinik eloxovany, ci hlinik bez eloxovania?
Odpovedať
@iconka a ktorá je drahšia? ocelové som ešte nevidel ale hlinníkové niesu nejake drahé 3 dvere na komplet sa dá aj okolo 70 €
Odpovedať
Halo, nikto nist? :-)
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?