Hypotéka a živnostník v tomto "korona období"

Zdravim.Chceme podať žiadosť na hypotéku do slsp a VÚB .Manžel je živnostník (ešte podotknem že prácu nestratil a ani to nehrozí ). len sa trocha obávam ako či to v tomto obdobi nebude problém so schválením . Či banky budú chcieť poskytovať úvery .Dakujem
Odpovedať
1
2
Profilova fotka
Uz aj v spravach sa vyjadrili v zmysle zivnostnik no chance.
Odpovedať
Živnostníkom pozastavili hypotéky. Bohužiaľ...
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
@kavar No len ako postaví prvý dom, keď potrebujú hypotéku :) A po ďalšie, chcú bývať v dome možno do dvoch rokoch, ale pokiaľ postavia bez hypotéky prvý, predaju, potom druhý a predaju, tak im to zaberie možno aj 6 rokov
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Kedy si bolo normalne ze zivnostnikom banky nedali ani uver.jedina mozna cesta vtedy bola stavebka to bolo pre zivnostnikov.Potom banky uvolnili podmienky a vo velkom sa pekne aj dane upravovali kvoli hypo.Dnes to je opet ako vtedy.Tak skuste v stavebke.tam bolo 50000 bez zalozenia co si pametam.
Odpovedať
@kavar manzel nie je podnikateľ ktorý si môže dovoliť kšeftovať s domami... môj manžel je len obyčajný živnostník ... obyčajný znamená: v ruke lopata a krompáč. Nie kancelária a počítač . Takze jedine čo môžeme,je zobrať si hypotéku a vlastnoručne si postaviť dom . Len jeden dom a bez akéhokoľvek luxusu . Ja nepotrebujem od nikoho poučky . Áni si od vás neprídem poziciat na splátku . Viem čo si môžem dovoliť . Ja som položila úplne inú otázku.Vasa odpoveď s nou nemala nič spoločne . Radšej si to nechajte niekde v diskusii kde to budú od vás vyžadovať .
Odpovedať
@kavar myslím ze tieto dristy čo si tu napísal,ale že absolútne nesúvisia s týmto prispevkom po prvé . A po ďalšie,nie každý sa k peniazom dostane jednoducho za nalakovanie autá 3 litre .??? Vieš práve obyčajný ľudia si musia brat úvery aby mohli niekde bývať,či nás prichýlis vo vlastnom ?
Odpovedať
@kavar A ty si na čo? Aby na teba pracoval učňovkár? 3 litre za nalakovanie auta nedám, a to som IT-čkar čo si vlastnými rukami postavil dom a nemá hypotéku.
Odpovedať
@kavar si si vecer dal daco dobre? To mas servis kde vyhodis len tak 20 zbytocnych ludi ktorych nepotrebujes? A doteraz si bol demet ze si ich platil len tak? Nabuduce inu rozpravku. Tolko kudi nerobi asi v ziadnom servise na sk. K uverom jejedna vec ze 90% jentu debilov co beru uvery na vsetko, nevedia setrit kuouju sprostosti ale cast ludi nema na vyber. Ale vidisbze tu vkadne blbost ludia nemaju sajnu co sa moze stat, ak,sa to tu bude natahovat pojde vsetko do sraciek, ludia nechapu ze ceny byov su bratalna bublina, ze kriza v 2008 bude nic voci dalsej, riesia teraz hypo za tieto chore ceny, nepockaju chvilu..
Odpovedať
Pôžička s fixom 1 % na 10 rokov pri ročnej inflácii 10 % sú peniaze zadarmo. Ale je to risk nie len kvôli súčastnej situácii, ale aj kvôli nekvalitným a predraženým domom stavaných firmami. Bez pôžičky svojpomocne je preto dom lacnejší. Treba stavať pomaly, ako výplata dovolí. Nemusím bývať za 1 rok, stačí o 5 rokov. Treba žiť kľudne už teraz, nie až dostaviam, vychovám deti, splatím pôžičku... Žiť sa dá z mála, postavím si dom tam kde chcem, postavím ho dobre hneď na prvý krát - za 5 rokov si človek niečo naštuduje.
Odpovedať
Profilova fotka
Keď sme už mimo tému, páči sa mi ako ľudia čo sú taký odporcovia hypoték nemajú šajnu ako dnes idú ceny. Čiže podľa radka, vlastne dnes hluchana alebo kavara keď potrebujem len na pozemok 80-tisíc mám to šetriť z výplaty popri tom platiť nájom a ešte aj spokojne žiť že nemám pôžičku. To by som potreboval zarábať asi tak že by som tú hypotéku ani nepotreboval. Mimochodom @hluchan teda vlastne radopko, dnes si IT-čkar to je mi novinka.
Odpovedať
Článok sa načítava...
@martosko Nemá každý minimálku ako ty.
Odpovedať
@martosko ak potrebujes pozemopk za 80k a nemas nan, tak nemas moralne pravo ani ziadny iny narok stavat dom a zit v takom nadstandarde ktory si nemozes dovolit, to len banky, a posrata spolocnost ludom tlaci do blbych hlav, ze na to maju a ze si vsetko mozu dovolit - to iste ako hypo kriza v USA - kazdy na na vsetko kazdy moze mat auta domy atd ... bla bla... no niei moj mily tak to nefunguje, ked nezarabas par tisic mesacne nemas na to NAROK, zijes mimo realitu ako vacina ludi.
Odpovedať
@martosko sory ale keď nemáš na pozemok 80 litrov, tak ho proste nepotrebuješ... Potrebuješ lacnejší...
Odpovedať
Profilova fotka
@topfield Neviem asi nemáš predstavu ako sa pohybujú ceny pozemkov okolo trebarz Bratislavy, alebo človek pracujúci v Ba má začať stavať v Brezne lebo tam je lacnejšie. Tu som na rýchlo našiel čo sa dá kúpiť za cca 80-tisíc myslíš že to je nejaký luxus. https://www.nehnutelnosti.sk/3378349/...
Odpovedať
@martosko nepochopil si, nevadí. Tak skús to co napísal sysel
Odpovedať
Hypotéky pre živnostníkov BOLI pozastavené...už ich opäť pustili...ale... Sú horšie podmienky. Neviem, ako to majú tie vaše dve banky, ale my napr. budeme brať hypo z ČSOB, tam dávali až 80% z ceny nehnuteľnosti, teraz je to len 60% :-/ Fin.poradkyna nám akurát prezistuje, či sa bude dať potom dočerpať tých zvyšných 20%, alebo refinancovanie?
Odpovedať
Profilova fotka
@aleskandra predpokladam, ze financny poradca pride s genialnym napadom to dofinancovat spotrebakom. Odporucam ist osobne do ostatnych bank zistit ako sa veci maju.
Odpovedať
@majkoj pochybujem, keďže je to veľmi dobrá kamarátka 😉
Odpovedať
Profilova fotka
@aleskandra nuz aj moj bol dobry kamarat :). Rovnaka story v krize 2010 . Zasiel som do TABA a bez problemov vybavil a za lepsich podmienok.
Odpovedať
@zuzanka66 ...ahoj momentalne co viem tak tatra nbanka a slovenska sporitelne do odvolania zastavila poskytovanie nových uverov
Odpovedať
Profilova fotka
Nuz teraz v tejto situacii to asi nepojde. Ako je proste taka doba, ze sa banky boja lebo ani oni nevedia co bude. Teraz ste podla mna bez sance, treba vyckat
Odpovedať
@martosko v prvom rade netreba mat velke oci a treba zacat s garzonkou, 1,2,3 izbovym bytom. kazdy chce lietat a este sa nenaucil chodit po schodoch....
Odpovedať
Profilova fotka
@rapidek Nejak som nepochopil čo si s tým chcel povedať, pôvodne išlo o to že nejaký dvaja mastri tu začali tárať o tom aké sú hypotéky zbytočné a že si treba len našetriť alebo stavať len z toho čo zostane s výplaty, čo sa mono dá niekomu kto dostane pozemok od babky počiatočné financie od rodičov niečo si pryšetrí a na stavbu mu chodí robiť celá rodina zadarmo ale väčšina ľudí nemá takéto podmienky a keď len za pozemok treba dať niekomu toľko čo iného stojí celý dom aj s terénymi úpravami to si neviem predstaviť financovať z výplaty a tam sa podľa mňa oplatí zobrať hypotéku keďže v okolí BA stojí postavenie domu s kúpou pozemku toľko čo byt v meste ( určite aj v iných mestách hlavne tých väčších to bude podobne ) a nájmy sú bežne také drahé ako splátky hypotéky, ak má človek možnosť bol by hlúpy aby si nepožičal a nezariadil si vlastné bývanie ale šetril si z výplaty a popri tom platil nájom niekomu inému. Ale nedá sa to samozrejme brať paušálne pre každého a všade a zhrnúť to takto jednoucho, to je dúfam jasné.
Odpovedať
@martosko chcel som tym povedat ze je chyba zacat tym tvojim pozemkom v BA za 80 litrov,na ktory ani nemam hotovost. Ak potrebujes strechu nad hlavou, tak si kupis garsonku,1i... Mozno s 2i mozes prenajat jednu izbu a znizit naklady na zivot. Cenu domu v okoli BA a bytom v BA hadam nechces postavit na jednu rovinu... aj tak je to uz off-topic
Odpovedať
Príspevok bol zmazaný adminom, lebo nespĺňal Pravidlá prispievania do fóra.
Diskusia pokračuje po 1 roku
Obnovujem temu, Som zivnostnik , mam rozostavany dom - hruba stavba pod strechou zafinancovane z vlastnych zdrojov. Avsak uz sa ziada hypoteka. Odvody platim minimalne. Prijem za tento rok cca 20tis , vydavky - cca 5tis. Riesil niekto nieco podobne ?
Odpovedať
Profilova fotka
asi to je pripad od pripadu, ze je to ozaj individualna zalezitost, ale teraz co pocuvam aj od znamych tak je problem co sa tyka hypo so zivnostnikmi, kamarat ten tiez potrebuje si vziat a teda je to na nervy v bankach, cize ono je najlepsie ist sa informovat na to vopred
Odpovedať
My sme riešili cez pani ktorá sa dá nazvať ,,finančný poradca “alebo tak nejako a v pohode dostali sme ..
Odpovedať
1
2
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?