Hruba elektroinstalacia bungalow 1 posch 120 m2, 2 posch 130m2

Zobraz úvodný príspevok
Profilova fotka
Zdravim co je zahrnute v hrubej istalacii....? Osadenie kablov ,drazkovanie ,osadenie krabiciek,sadrovanie osadenie skriniek ...? Istice prudove chranice by mali byt v cene hrubej instalacie a wago svorky .Potom druha etapa svetla vypinace,,,?
Odpovedať
@volt čo si to vôbec dovoľujes v robote zarobiť, ty jeden pahltny živnostník!
Odpovedať
Mi to pride ako zraz elektrikarov ktory vravia aka je to super cena. Mne sa to zda vela nakolko material je do 1000ky ja mam vacsi dom a tahal som uz pripravu aj na altanok a pivnicu a zmestil sa do 1000ky a za zapojenie rozvadzaca som dal chlapovi 100ku. Drazkovanie, natahanie kablov a osadenie krabic som robil s kamaratom po poobediach za 7 dni na komplet avto ja nemam v podlahe ani jeden kabel.
Odpovedať
@jumt ale samozrejme. Dá sa to spraviť aj za 500€.Bude to vyzerať ako ogrcané a osrané , viď fotka vyššie káble položené na rastri z SDK, ale ušetrilo sa.
Odpovedať
@jumt máš aj nejaké fotky z realizácie? Skús ich sem dať, plus rozvádzač a bleskozvod
Odpovedať
@jumt Prečo sa tým neživíš? Však je to brnkačka...
Odpovedať
Tak asi pred rokom som dokoncoval osvetlenie schodiska, male svetielka pri schodniciach....domaci si natahal kable, ved je to malina, nie? Za mnou prisiel, ze uz by len potreboval skompletovat svetla a zapojit to cez dva pohybove senzory...no malina, nie? Isiel som v nedelu poobede, lebo neodbytny bol ako neviem co... nove omietky, nove drevene schodnice...krabicky na svetla pripravene...a na senzory nie...ani kabelaz...ked som mu povedal, ze treba sekat, mozno by ma v tej chvili aj zabil....sest hodin trvalo nejako najsetrnejsie popod nove schodnice (bozechran oskriet) a tak dalej prepojit kablami snimace, posadrovat krabicky, osadit svetla, snimace, zdroj...este na druhy den zaviest svetlo do miestnosti pod schodmi nakomplet...s drazkovanim, kompletazou, vyspravkami...pri cene (dobry znamy) 40e (vratane drobneho materialu) skoro dostal infarkt...zazeral, akoby som chcel nie 400, ale rovno 4000€...takze pre tych, co v elektrickych rozvodoch nevidia nic zlozite, tak myslim, ze to pochopia vtedy, ak zrazu zistia, ze treba rozbit novu stenu, lebo sa nemyslelo na nejaky kabel...a potom cakaju, ze elektrikar opravi chybu lusknutim prstov a vezme za to hriesnych 5e...nenazranec...
Odpovedať
@peter2728 Nerob z toho vedu. Ten senzor mohol isť hocikde do kúta kde má dosah na schodisko. alebo ako to mám ja na chodbe, napojené na pohybový senzor alarmu.
Odpovedať
@ruren nerobim vedu, iba vravim, ze je vacsia sanca, ze laik na nieco zabudne....a konkretny pripad....chcel by som vidiet teba, kde a ako by si dal senzor, ked sme zvolili co najmensi zasah do novej omietky....ale ved pravda, najlepsie sa robi s jazykom ludom, co vsade boli, vsetko vedia
Odpovedať
@ondro81 neboj všetko mám ok aj revízia bez problémov a bleskozvod nemám- vyšiel že ho nie je treba. @volt robím to čo ma baví nepotrebujem skúšať inšie. Videl som ako u nás v okrese ťahajú káble elektrikári a radšej som si to spravil sám lebo som veľký pedant.
Odpovedať
@peter2728 S jazykom? Sám som si robil celú elektriku, prípravu na alarm, káble na internet, TV, svetla, hviezdne nebo, káble na kúrenie a všelijaké vychytávky. Elektikár mal všetky káble a bolo ich niekoľko km prichystané v rozvádzači. A elektrika ide cez INELS. Tak prosím nerob zo seba majstra sveta.
Odpovedať
@ruren ja zo seba majstra sveta nerobim, ale ty si mne pisal prvy, co tu prehanam, vsak senzor dat niekde do kuta....tak vravim, ze s jazykom trepes hovadiny, lebo si tam nebol a nevies ani ake boli poziadavky na funkciu senzorov....a najlepsie drisnut, ze dat to na senzor alarmu...mal som tam azda dorobit alarm, aby som si to “zjednodusil”?
Odpovedať
@peter_83 Co sa ti nepaci na kabloch polozenych pocas elektrifikacie na konstrukcii SDK? A s tym ogrcanym a osranym asi sudis podla seba a svojej uzastnej prace.
Odpovedať
@ruren ach ruren.... A ten kábel k tomu senzoru v rohu od svetiel by si kade ťahal? Určite by si to dal cez vajfaj, že?
Odpovedať
marcel714 Ser naňho. Vidíš že je proste nenahraditeľný. Niektorí elektrikári to doje...u horšie ako posledný amatéri. Najlepšie keď po elektrikárovi premeriaš zásuvku a fáza v pravej dierke, alebo vypínač zapína v hornej polohe a ešte ti povie že to nevadí. Aj s takými som sa stretol.
Odpovedať
@megdesign A to nevieš? veď všetke káble končia v rozvádzači, nie. Aspoň u mňa.
Odpovedať
@ruren Ja som uz videl aj revizneho technika a ten napojil fazu na kolik...
Odpovedať
Článok sa načítava...
@marcel714 čo miláčik čo si vzťahovačný ? Veď keď to tebe tak nevadí mne je to tak úprimne šum a fuk. Moju robotu si nevidel tak neviem podľa čoho súdiš ? Ale garantujem ti že po mne položené káble na sdk konštrukcii nenájdeš 🙂 @peter2728 vieš nám prosím vysvetliť prečo si to nespravil tak ako ruren ? cez pohybový alarmu ?? @ruren prezradím ti tajomstvo. Vypínač má zapínať hore a dole vypínať 😉 Áno pri "inteligencii" končia, ale pri klasike asi ťažko. Čiže aby som to skrátil , tvoj výlev bol úplne mimo 🙂 @marcel 714 a ja som zase videl yetiho ... alebo teda možno aj nie 😄
Odpovedať
@ruren lenže keby si čítal, tak síce káble k svetlám na stupienkoch ťahané boli, ale káble k snímačom nie... Načo by som ťahal osve káble zo svetiel a aj zo snímača do rozvádzača netuším...
Odpovedať
@peter_83 No bože myslel som dole a napísal hore. Objavil si Ameriku
Odpovedať
@peter_83 asi preto, ze tam ten alarm nie je? Rekonstruuju dom, po castiach a chceli paradne schodisko...len kabelaz nedomyslena.... Ale to uz je jedno, uz sa straca pointa toho, co som tym prispevkom chcel povedat
Odpovedať
@ruren ja nie, to ty ... @peter2728 a prečo ho tam nemáš keď ruren ho tam má ? 😄 @megdesign aby bola robota a boli metre 😄 😄
Odpovedať
@megdesign Keď je jednoduchšie potiahnuť kábel k rozvádzaču ako rozbiť schodisko, tak prečo nie. Veď napájanie ide aj tak z rozvádzača.
Odpovedať
@peter_83 Ja som pre teba neni ziaden milacik ani nic podobne. Tvoju robotu som nevidel,ale ked je taka uzastna ako su chvastave tvoje reci tuna,tak by stalo za to sa nou pochvalit, nech ke co zavidiet.Alebo sa hanbis a mas len kopu reci. Fakt by ma zaujimalo, ako ty riesis alebo neriesis vedenie kablov, rozvodov a inych instalacii medzi stropom z miaka a SDK.
Odpovedať
@ruren ach boze...namiesto 10cm drazky od podlahy po krabicku, rozbil by som pol domu, aby som nejaky kabel dotiahol do rozvadzaca...len netusim, k comu by to bolo....dopajal som to k starym rozvodom...poutieraj sa, lebo potis somariny...nebol si tam, nevies...nepytam tu radu, funguje to....pointa mojho prispevku bola inde... chlapec sa tu pytal, ci zaplatil vela za robotu...preco by to malo byt vela, ak sa sam do toho nema? A pytat sa, ked uz robota spravena.... proste, na tolko si cenia svoju robotu....kazdy mame svoju cenu...
Odpovedať
@ruren no len predpokladám, že osvetlenie stupienkov schodiska bolo zaradené v nejakom svetelnom okruhu pre miestnosti. Čiže by si snímačom spínal celý svetelný okruh a to je asi blbosť, čo povieš? Osve k stupienkom ťahať prívod z ističa je somarina.... Nepoznáme presný stav.
Odpovedať
@marcel714 No tak aby sme sa rozumeli, ja sa nikde nechvastám, to ty si sem vytiahol fotku ako to máš úžasne a dobre spravené. Ja som to len uviedol ako príklad ako to vyzerať nemá a ty si sa hneď urazil a začal si útočiť. Dá sa to spraviť xy spôsobmi, existujú OBO gripy, úchytky na viazacie pásky, žlaby, rošty ... vyber si ... Ale keďže to všetci chcete za 5 korún tak sa to dá aj položiť na raster ... zostaň v kľude máš to dobre :-)
Odpovedať
@peter_83 Mna ta instalacia nestala 5 korun a ver ze by si sa mohol vela z toho ako to mam spravene naucit... Ja sa tu s nicim nechvastam, to by bola cela modra strecha alo chvastacie forum, lebo ludia tu pridavaju fotky do albumov a diskusii bezne.Ale to tvoje namyslene elektrikarske ego nechape. Btw. tie fotky su este z nedokoncenej instalacie a kable su tam zatial len volne polozene a tak isto aj v rozvadzaci este nie vsetky zapojene,ale to tvoje bystre a kvalifikovane ocko urcite videlo 🙂
Odpovedať
@marcel714 veľmi utrpelo tvoje ego teraz ?? Človek sa učí celý život, určite by som s naučil to že najprv káble natiahnem položím ich na raster a potom ich vyviazem niekde pod strop ... ani sam tomu neveríš, tam sú položené tak ako sú odfotené :-D a nesnaž sa s tým namysleným elektrikárom, s tým u mňa nepochodiš, slúžiš ako odstrašujúci príklad zmier sa s tým :-D
Odpovedať
@peter_83 Nie som elektrikar. 🙂 a moje ego je na tom velmi dobre narozdiel od tvojho.Neutocim, iba reagujem na to ako ty urazas pracu niekoho ineho.zamysli sa nad sebou a pokial nemas k teme co je v nadpise co dodat tak mi nepis.Daj si pivko a calm down...
Odpovedať
@marcel714 moje poznámky boli k veci a k téme. Je rozdiel keď to niekto robí za 5€ ako u teba a je rozdiel keď si niekto priplatí za kvalitku (aj keď nie vždy to znamená že keď je to drahšie je to lepšie), kvalitka sa dá napríklad rozoznať tak že sú káble vyviazané pod stropom a nie položené na rošte ;-) pivo nepijem, dám si čaj .... čús ...
Odpovedať
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?