Odpoveď na príspevok od petersd:
@kejsix Mi to pripomína situáciu, keď som si ked… @petersd Ked je to také o ničom, prečo máš už tretie také auto? 😃Odpoveď na príspevok od iamriso:
ahojte.. ku ktorému mesiacu máte nastavené ročné… @iamriso pokial viem, tak vsetci mali 10. mesiac. A teraz to bude fakturovane po mesiacochOdpoveď na príspevok od rapidek:
@iamriso pokial viem, tak vsetci mali 10. mesiac.… @rapidek si si istý? lebo sa mi to absolútne nezdá.. zatiaľ som do ZSE nevolal, ale to mi nedáva zmysel, aby to bolo na mesačnej báze.. veď keď budem mať teraz prebytky z FVE v letných mesiacoch, tak si ich chcem v zime vytiahnuť z virtuálnej batérie.. v zime z FVE prebytky nebudú, ale poplatok za virtuálku platiť budem :DOdpoveď na príspevok od iamriso:
@rapidek si si istý? lebo sa mi to absolútne nezd… @iamriso Či sa nechystajú vymyslieť nejakú kulehu v zmysle že prebytky musíš minúť do dvoch mesiacov aby "neprepadli" alebo niečo také.Odpoveď na príspevok od iamriso:
@rapidek si si istý? lebo sa mi to absolútne nezd… @iamriso produkt virtualnu bateriu klasik mat urcite nebudes, lebo si ju nemal doteraz. Virtualna bateria flexi ma uplne ine podmienky.Odpoveď na príspevok od zacik:
ZSE ma momentalne asi najnevyhodnejsiu virtualnu … @zacik inak ma zarazil postoj ZSE, ze vobec nekomunikuje priamo zmeny svojim klientom. vsetko je to sprostredkovane cez tretie strany.Odpoveď na príspevok od rapidek:
@zacik inak ma zarazil postoj ZSE, ze vobec nekom… @rapidek nie som v ZSE od cca novembra, takze mam len sprostredkovane informacie. Vraj zmeny zavesili na svoje webove stranky v dostatocnom predstihu. Bohuzial takto to robia aj banky/operatori. Neni mozne pri tom pocte klientov kazdeho kontaktovat individualne. Osobne som ocakaval ze do par tyzdnov zareaguju aj ostatne spolocnosti a vyrazne zdrazia VB, co sa vsak zatial neudialo. P.S. vraj po zluceni VSE a ZSE bude mozne zdielat energiu medzi odbernymi miestami, to by im mohlo pomoct.Odpoveď na príspevok od rapidek:
@zacik inak ma zarazil postoj ZSE, ze vobec nekom… @rapidek Všetko robia sprostredkovane,... sprostredkovateľom samozrejme platia,... a potom to všetko zaplatí konečný odberateľ.Odpoveď na príspevok od zacik:
@rapidek nie som v ZSE od cca novembra, takze mam… @zacik mne ide o to, ze novy cennik mi poslali 5.6. na webe mali donedavna len imbecilne reci od nejakeho vedatora a odbornika na fotovoltiku. teraz nielenze bude cena silovej zlozky zavisiet podla casoveho pasma, ale este aj distribucne poplatky budu zavisiet od casoveho pasma, takze bez automatizacie sa to uz neobide a odtialto to uz je menej ako krok k spotovym cenam...Odpoveď na príspevok od kejsix:
@petersd Ked je to také o ničom, prečo máš už tre… @kejsix Lebo v danom čase to bola vždy súhra náhod, že práve vtedy mi bolo najvýhodnejšie auto s LPG ... Teraz, po cca 400 - 500 tis. km na LPG sú už isté skúsenosti a keby že nebola žiadna "náhoda", tak LPG nekúpim.Odpoveď na príspevok od iamriso:
volal som do ZSE a zúčtovanie pri Virtuálnej baté… @iamriso ak ostalo rocne zuctovanie tak je uplne sumafuk kedy ti zacina/konci fakturacne obdobie. Ak by ti napriklad zacinalo fakturacne obdobie 1.Januara, tak v januari budes mat vacsiu spotrebu ako vyrobu, pojdes na VB do "minusu", ale v lete to dobehnes. Cize ak je zachovane rocne zucovanie tak proste za 12 mesiacov nieco vyrobis a nieco minies a to nieco je uplne rovnake ci zacina od 1/1 do 31/12 alebo od 1/6 do 31/5. Proste rok. P.S. ZSE uz o zdielani hovori takmer rok, teraz po zluceni s VSE to dava este vacsi zmysel, pockajme si co z nich vypadne. Ak to bude ekvivalent OKTE (zdielanie v realnom case) tak to je hlupost. Vsetci potrebujeme "preniest z leta do zimy"Odpoveď na príspevok od iamriso:
volal som do ZSE a zúčtovanie pri Virtuálnej baté… @iamriso pri fv nemozes mat sadzbu DD2. OD 1.6 minimalne DD3. Som zvedavy aka bude realita. Ved tie casove pasma pre vykup tam nedali z pleziru. A zmena tarifou NT VT tiez urobi svoje. Ja mam VB pre EV, takze momentalne sa mi oplati dat 95% vyroby /to je max/ do zsedrive a doma doriesit velku bateriu a v zime nabijat dom z NT a nizkej cene silovkyOdpoveď na príspevok od roberto1923:
@petersd Iba poznámka - neviem o dupľovaných EK. … @roberto1923 U LPG auta vždy robíš 2 EK - jednu na benzín a jednu na LPG !Odpoveď na príspevok od mgx:
@gadefox preco chces kupovat z ali (clo ti nedaju… @mgx Fíha, dobrá info. Aj na toto si mám dať pozor? (doma mám TN-C)Odpoveď na príspevok od zacik:
@iamriso ak ostalo rocne zuctovanie tak je uplne … @zacik to máš odkiaľ také info o zlúčení dodávateľov ZSE a VSE?, zatiaľ majú úplne rozdielne podmienky, hlavne ZSE zmenilo, má rozdielnu cenu cez deň ked vyrába FV najviac je najnižšia cena a v čase ked nevyrába je najdrahšia,Odpoveď na príspevok od duzu:
@zacik to máš odkiaľ také info o zlúčení dodávate… @duzu ano je to pravda, kukni napr. tu https://zive.aktuality.sk/clanok/BW3P...Odpoveď na príspevok od duzu:
@zacik to máš odkiaľ také info o zlúčení dodávate… @duzu oznamili to na konci maja, je toho plny internet, napr. tu https://www.energie-portal.sk/Dokumen... Dnes maju samozrejme ZSE vs. VSE rozne produkty/ceny, predpokladam ze casom to zjednotia. Neni rozumne udrziavat paralelne IT systemy s dvoma roznymi produktovymi radami (CRM/billing/atd.) Zaroven od 1.Jula (vraj) chcu predstavit produkt zdielania energie. Co som zatial pochopil, tak to bude len zdielanie v realnom case, kde pomocou svojho portalu ulahcia vytvorenie spolocenstva, co je dnes cez OKTE celkom peklo.Odpoveď na príspevok od duzu:
@apepro alebo toto? https://zive.aktuality.sk/cla… @duzu uvidime co prinesie rok 2026 :)Odpoveď na príspevok od rapidek:
@iamriso pri fv nemozes mat sadzbu DD2. OD 1.6 mi… @rapidek ,,pri fv nemozes mat sadzbu DD2. OD 1.6 minimalne DD3" včera mi bol vymenený distribúciou elektromer a na stránkach ZSE aj schválená VB s účinnosťou od 1.7... v žiadosti som mal uvedené DD2 :)Odpoveď na príspevok od iamriso:
@rapidek ,,pri fv nemozes mat sadzbu DD2. OD 1.6 … @iamriso prepac, pomylil som sa. Bude to od 1.7. https://qrcom.sk/blog/rozhodnutie-urs...Odpoveď na príspevok od joma3333:
Tak včera fwe nahodená Akurát ma zaujal argument … @joma3333 nie som elektrikar, mne bolo povedane nasledovne....napatie v sieti moze byt podla normy +/-10%. Menice maju ochranu proti prekroceniu tychto hodnot. Da sa riesit ako "reklamacia" s distribucnou spolocnostou, nainstaluju u teba na par dni nejaky merac a podla nameranych hodnot upravia nastavenie siete. Ak si mal za jeden den tri prekrocenia, tak by som sa skusil spytat susedov ci pozoruju nieco podobne.Odpoveď na príspevok od joma3333:
Ešte sa chcem spýtať, všimol som si , že ostalo a… @joma3333 dať kábel/vodič do chráničky nie je nikdy na závadu, skôr naopak - keď už nič iné, tak aspoň proti mechanickému poškodeniu (myš ,)Téma bola zamknutá adminom. Nie je možné pridávať ďalšie odpovede.