Odpoveď na príspevok od joma3333:
@kejsix Beko. sušička s tepelným čerpadlom. Pre l… @joma3333 Zaujímavé. Pri suške s TČ je "enormné" množstvo vyprodukovaného tepla vcelku zvláštne.Odpoveď na príspevok od kejsix:
@joma3333 Zaujímavé. Pri suške s TČ je "enormné" … @kejsix Je to tak. Popravde, teplo ktoré vzniká,tak je ho asi veľa na tak malú miestnosť.Susicka ja v poriadku. Ale nejdem to rozoberať,.Je to fakt,a musím to vyriešiť,teda ešte neviem ako to tam bude po nainštalovaní meniča. Potom budem múdrejšíOdpoveď na príspevok od joma3333:
@kejsix Je to tak. Popravde, teplo ktoré vzniká,t… @joma3333 dedukujes dobre. Mame rovnaku susicku v podobnej miestnosti a vyhrieva ju statocne.Odpoveď na príspevok od zacik:
@joma3333 mam na nezateplenej povale menic bez ak… @zacik môžeš sem hodiť foto alebo typ toho ventilátora? poprípade ako to máš nainštalovanéOdpoveď na príspevok od kejsix:
Ja som vysťahoval z domu pračku aj sušku a trochu… @kejsix nasa samsung tiez zruba tolko stara.Odpoveď na príspevok od kejsix:
Ja som vysťahoval z domu pračku aj sušku a trochu… @kejsix technicka 2x4, LG susicka, tiez v lete viacej tepla ako by som chcel, vlastne aj v zime :)Odpoveď na príspevok od joma3333:
@zacik môžeš sem hodiť foto alebo typ toho ventil… @joma3333 daj si vyhladat na ceskom bazosi "Aktivní chlazení pro měniče GoodWe". Hned budes mat predstavu ako to vyzera, vratane instalacie. Teoreticky ti rovnaku sluzbu spravi aj akykolvek prenosny ventilator ak ho nasmerujes ze bude fukat zdola menica cez rebra smerom nahor P.S. priamo link sem davat nejdem, kedze netusim ci to je alebo nie je porusenie pravidielOdpoveď na príspevok od kejsix:
Ja som vysťahoval z domu pračku aj sušku a trochu… pranie je lacnejšie ak sa perie pri nižšej teplote po dlhšiu dobu, nemažeme ako kominári aby sa stále vyváralo, sučička sa stále oplatí ,hlavne v bytoch kde je nie miesto na sušenie, nemusí sa všetko prácne žehliťOdpoveď na príspevok od rkorba:
Dnes pekny den, bazen nahriaty na 26C a stalo ma … @rkorba Si proste raz prisiel domov a bola tam namontovana elektraren uplne zadarmo...Odpoveď na príspevok od kejsix:
@rkorba Si proste raz prisiel domov a bola tam na… @kejsix presne tak uz som po 3 rokoch i zabudol ze som ju zaplatil a nahodil :-) Este 3 roky a je zaplatena. Keby som ju realizoval dnes tak i omnoho skor.Odpoveď na príspevok od rkorba:
@kejsix presne tak uz som po 3 rokoch i zabudol z… @rkorba Jasne, pozajtra. Tepelko k bazenu bolo gratis atd. Ako v pohode, chapem, len sa to blizi tym matketingovym zvastom, ako budes mat elektrinu "zadarmo", len daj najskor na stol 20 tisic. Ale co si nepamatas, to sa nestalo. Suhlasim ale v tom, ze aktualne ceny komponentov su asi na najnizsej urovni co si vobec pamatam. Ono to aj tak casom postavia mimo zakon - prevadzka a vystavba elektrarne, hoc offgrid, mimo "opravneny organ". V CR sa to uz pomaly deje, mozno sledujes temu na mypower. Nakoniec budeme platit dan za Fve aj ked sme si ju postavili svojpomocne ako offgrid. Myslim si, ze to pride coskoro. Kiezby som sa mylil.Odpoveď na príspevok od kejsix:
@rkorba Jasne, pozajtra. Tepelko k bazenu bolo gr… @kejsix nebolo zadara stalo ma 700E, ale je to o komforte a ten sa nepocita na peniaze... Urcite na nas upletu bic o to sa bat nemusime, vodu a elektriku mam zadara, ide o smiesne investicie oproti existencnej hodnote, ktora je nenahraditelna.Odpoveď na príspevok od rkorba:
@kejsix nebolo zadara stalo ma 700E, ale je to o … @rkorba Iste, vsetko je to relativne. 700 len tepelko, fve kolko? Nepodstatne, zadarmo nebola. Ja som si viedol evidenciu nakladov na fve asi prve dva roky, potom ma to prestalo bavit. Tipujem, ze si na tom podobne. Tiez mam "svoju" vodu... zachyt pramena aj vrt. A tiez viem, ze raz to bud zakazu, alebo drsne spoplatnia. Nie je tazke zistit, kto nie je napojeny na obecnu vodu..Odpoveď na príspevok od rkorba:
@kejsix nebolo zadara stalo ma 700E, ale je to o … @rkorba na to sa priprav, bo štát takto prichádza o spotrebnú daň. O dani za studňu sa už pošuškáva nejaký ten piatok. Jedného dňa narratív "obnoviteľná energia" praskne, FVE sa saturuje a šup ho tam..Odpoveď na príspevok od gadefox:
https://www.osel.cz/14058-solarni-panely-na-stres… @gadefox standardny drist pre ovce so ziadnou vypovednou hodnotou.Odpoveď na príspevok od kejsix:
@rkorba Jasne, pozajtra. Tepelko k bazenu bolo gr… @kejsix vies prosim hodit link na tu temu na mypower kde sa riesi situacia v CR? VdakaOdpoveď na príspevok od supiiik:
@kejsix vies prosim hodit link na tu temu na mypo… @supiiik neries uzivaj, raz zdania i vzduch pre spalovaky a ludom na dychanie. Dovtedy si nebudeme robit vrasky a uzivame zivot.Odpoveď na príspevok od petersd:
@rapidek Hej, ale to sa nedá povedať, aspoň odha… @petersd dnes sa vratim k odpovedi co som ti dal 23.05, ked bolo pocasie na oko podobne dnesnemu. Vtedy sa vyrobilo cca 56% nominalu a dnes je to zatial len 10% - cize 6kWh. a do konca dna odhadujem vyrobenych 9kWh.Odpoveď na príspevok od kejsix:
@rkorba Jasne, pozajtra. Tepelko k bazenu bolo gr… @kejsix Mi to pripomína situáciu, keď som si kedysi dal prvykrát prerobiť auto na LPG, na základe veľkého bilboardu na budove servisu: "Jazdite za polovicu - dajte si LPG!" ... Mám už 3. auto na LPG a z vlastných skúseností môžem povedať, že je to len reklamný - marketingový žvást... (zrejme ako o FVE) @rapidek a čím to teda je? Pochopil som to dobre? Na oko podobné počasie a tak veľký rozdiel vo výrobe?Odpoveď na príspevok od petersd:
@kejsix Mi to pripomína situáciu, keď som si ked… @petersd tak zrovna pri LPG to plati a este to vychadza aj lepsie. Ja som fanda do LPG, len to si zase musis vsetko spravit a osefovat sam vratane nastavenia. lebo ked ti montaznik hodi pod kapotu najlacnejsiu konfekciu a neobtazuje sa aspon vybrat spravne dyzy do vstrekovacov, tak potom je to trapenie. ja som jazdil za 40% nakladov za benzin /kazdy moj spalovak ma LPG, aj AMGcko/... na oko podobne pocasie, ale "nespravne odtiene sedej" :DOdpoveď na príspevok od rapidek:
@petersd tak zrovna pri LPG to plati a este to vy… @rapidek Neurobil si kvalitnú analýzu/štatistiku. Mne na viacerých LPG autách vždy vychádzala reálna spotreba vždy niekde na úrovni okolo 60 % benzinového spaľováku. Povedané zjednodušene, výdavky na jazdu LPG auta sú o niečo lacnejšie oproti dízl-autu, ale žiaden dramatický rozdiel. Ak k tomu u LPG prirátaš aj výdavky na dupľované EK + pravidelna výmena tlak. nádoby + špecializovaný servis + plus nejaké obmedzenia.... tak LPG nie je žiaden jackpot. Po niekoľkých zodratých LPG autách ja už asi po ďalšom LPG nesiahnem.Odpoveď na príspevok od petersd:
@rapidek Neurobil si kvalitnú analýzu/štatistiku… @petersd Iba poznámka - neviem o dupľovaných EK. Chodím každé 2 roky na EK a TK..Odpoveď na príspevok od petersd:
@rapidek Neurobil si kvalitnú analýzu/štatistiku… @petersd usetrene prachy sa vztahuju na zazihovy motor, nie diesel, to je zakladna logika tankovania /do toho isteho auta/ za polovicu. Ja som si robil na lpg vsetko sam. Ziadny specialny servis Nadrz je platna 10 rokov, to je auto uz zjazdene. Dvojita EK je podla mna len obstrukcia a dojenie drzitela vozidlaTéma bola zamknutá adminom. Nie je možné pridávať ďalšie odpovede.