Odpoveď na príspevok od janko_murar:
Prosim Vas chcel by som sa opytať sky istič potre… @janko_murar 1F alebo 3F ? Sudiac podla kabla ide o 3F cize 6000W / 230 = 26A / 3 = cca 9A je na fazu cize odpoved znie ano, B16A 3F istic by mal stacit a prierez vodica 5x2,5 vyhovuje.Odpoveď na príspevok od maros173:
@janko_murar 1F alebo 3F ? Sudiac podla kabla ide… @maros173 ........ano 3F dakujem.Odpoveď na príspevok od janko_murar:
@maros173 ........ano 3F dakujem. @janko_murar do sauny som potiahol bezhalogénový kábel, nie CYKY A istič by som dal ku saune - nechceš predsa utekať 30 m v zime, keď náhodou vybaví, že.. Takže ja by som potiahol obyčajný CYKY ku saune (15m) a tam inštaloval rozvodnú mini-skriňu s 3F 16A a RCD, z ktorej by som potiahol NHXH (pec a svetlo). Btw. mám len 4.5kW pec a tiež 3F 16A..Odpoveď na príspevok od maros173:
@janko_murar 1F alebo 3F ? Sudiac podla kabla ide… @maros173 Keď mu kablom tečie max. 9 A, prečo teda nedať istič B 10 A ???Odpoveď na príspevok od gadefox:
@janko_murar do sauny som potiahol bezhalogénový … @gadefox a cim chces istit vedenie ked ho radis davat ku saune? Inak vitaj spat :)Odpoveď na príspevok od cukrik25:
@gadefox a cim chces istit vedenie ked ho radis d… @cukrik25 Tvoja posledná veta je ako od Dr. Hausa 😆Odpoveď na príspevok od cukrik25:
@gadefox a cim chces istit vedenie ked ho radis d… @cukrik25 v saune mám 25 W žiarovku, takže prúd pre osvetlenie je zanedbateľný. Ak dobre počítam, 6 kW saunová pec (400 V): prúd na jednu fázu = 8.7 A (6000/1.732/400). => ak istič 3x10 A pri saune vybaví, istí aj tých 15m CYKY 5x2.5 alebo môže dať 3F 10A ku saune a 3F 16A do hlavného rozvádzača. Vždy lepšie ako utekať v zime nahý v šlapkách do domu, lebo mi voda vyskratovala pec (vlastná skúsenosť).Odpoveď na príspevok od gadefox:
@cukrik25 v saune mám 25 W žiarovku, takže prúd p… @gadefox "ak istič 3x10 A pri saune vybaví, istí aj tých 15m CYKY 5x2.5" toto prosim uz nikdy nikde nepisOdpoveď na príspevok od cukrik25:
@gadefox "ak istič 3x10 A pri saune vybaví, istí … @cukrik25 JJ, je to kacírska myšlienka a možno aj bullshit, preto som napísal ALEBO: "môže dať 3F 10A [do podružného rozvádzača] a 3F 16A do hlavného rozvádzača." Toto si sa predsa pýtal, nie? Čím chcem istiť vedenie, ked [mu] radím dávať [istič] ku saune..