Elektrická pec na saunu 6kW: aký istič zvoliť?

Profilova fotka
Prosim Vas chcel by som sa opytať sky istič potrebujem na 6kW elektricku pec na saunu. Bude to solo istič do rozvodovej skrine 5x 2,5mm kabel. 16A? Sauna je exterierova cca 15m od domu.
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od janko_murar:

Prosim Vas chcel by som sa opytať sky istič potre…
@janko_murar 1F alebo 3F ? Sudiac podla kabla ide o 3F cize 6000W / 230 = 26A / 3 = cca 9A je na fazu cize odpoved znie ano, B16A 3F istic by mal stacit a prierez vodica 5x2,5 vyhovuje.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od maros173:

@janko_murar 1F alebo 3F ? Sudiac podla kabla ide…
@maros173 ........ano 3F dakujem.
Odpovedať
Profilova fotka

Odpoveď na príspevok od janko_murar:

@maros173 ........ano 3F dakujem.
@janko_murar do sauny som potiahol bezhalogénový kábel, nie CYKY A istič by som dal ku saune - nechceš predsa utekať 30 m v zime, keď náhodou vybaví, že.. Takže ja by som potiahol obyčajný CYKY ku saune (15m) a tam inštaloval rozvodnú mini-skriňu s 3F 16A a RCD, z ktorej by som potiahol NHXH (pec a svetlo). Btw. mám len 4.5kW pec a tiež 3F 16A..
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od maros173:

@janko_murar 1F alebo 3F ? Sudiac podla kabla ide…
@maros173 Keď mu kablom tečie max. 9 A, prečo teda nedať istič B 10 A ???
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od gadefox:

@janko_murar do sauny som potiahol bezhalogénový …
@gadefox a cim chces istit vedenie ked ho radis davat ku saune? Inak vitaj spat :)
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od cukrik25:

@gadefox a cim chces istit vedenie ked ho radis d…
@cukrik25 Tvoja posledná veta je ako od Dr. Hausa 😆
Odpovedať
Profilova fotka

@gadefox a cim chces istit vedenie ked ho radis d…
@cukrik25 v saune mám 25 W žiarovku, takže prúd pre osvetlenie je zanedbateľný. Ak dobre počítam, 6 kW saunová pec (400 V): prúd na jednu fázu = 8.7 A (6000/1.732/400). => ak istič 3x10 A pri saune vybaví, istí aj tých 15m CYKY 5x2.5 alebo môže dať 3F 10A ku saune a 3F 16A do hlavného rozvádzača. Vždy lepšie ako utekať v zime nahý v šlapkách do domu, lebo mi voda vyskratovala pec (vlastná skúsenosť).
Odpovedať

Odpoveď na príspevok od gadefox:

@cukrik25 v saune mám 25 W žiarovku, takže prúd p…
@gadefox "ak istič 3x10 A pri saune vybaví, istí aj tých 15m CYKY 5x2.5" toto prosim uz nikdy nikde nepis
Odpovedať
Profilova fotka

@gadefox "ak istič 3x10 A pri saune vybaví, istí …
@cukrik25 JJ, je to kacírska myšlienka a možno aj bullshit, preto som napísal ALEBO: "môže dať 3F 10A [do podružného rozvádzača] a 3F 16A do hlavného rozvádzača." Toto si sa predsa pýtal, nie? Čím chcem istiť vedenie, ked [mu] radím dávať [istič] ku saune..
Odpovedať
1
Na pridanie príspevku sa musíte prihlásiť.
Presunutím fotiek môžete zmeniť ich poradie

Nenašli ste čo ste hľadali?